Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Moderné otroctvo na mexickej hranici a na jeho pozadí vraždy mladých dievčat - to všetko ale bez napätia a emócií. Hranica smrti je skôr hranicou medzi nudou a apatiou a letmé zlepovanie očných viečok preruší len zábavný song Juanesa "La Camisa Negra", ktorý akoby do filmu ani nepatril. Vylepšený záver ale priniesol tomuto thrilleru bez zvláštneho pôsobenia na nervovú sústavu aspoň priemerné hodnotenie. Bola tam totiž nejaká myšlienka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zneužívání levné pracovní síly, jejíž život má občas nižší cenu, než mzda v centech na hodinu, je nechutné. Stejně tak politický vliv v žurnalistice, či ten prospěchářský smrad, co se line ze seskupení zvaného NAFTA. Holt, liberalizace obchodu.. Gregory Nava zaslouží pochvalu za témata, do kterých se pustil, ale jeho film trpí tím, že když už to vypadá, že přišel moment, kdy se nadechne, tak se zas ponoří pod hladinu dramaturgické tuctovosti a od děje odvádějících pokusů o stylovost. Přeci není nutné, aby v příběhu o maquiladoras hrál hlavní roli kamerový filtr, při němž obloha vypadá jako po úniku čpavku a herci jeví příznaky nákazy virovou hepatitidou.. A jen tak na okraj, nechápu tu globální adoraci jednoho na tučnou sumu pojištěného latina zadku. Svou velikostí se totiž nebezpečně přibližuje armádnímu bubnu (což je opak toho, když se řekne, že ho má jak vrabec, když srazí paty), ale proti gustu.. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nepochybujem, že situácia v Mexiku ohľadom prepojenia mafie a vlády je vážna. Ale v tomto príbehu, akokoľvek tragickom, som ten pocit nemal. Každý všetko tají, a J.Lo ako novinárka nebola dostatočne uveriteľnou postavou ani v kombinácii s Banderasom, aby to všetko mohla zvládnuť a zmeniť. Pre mňa len slabšie tri hviezdy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Továrny podél Mexických hranic (tzv.,,MAQUILADORAS“) najímají hlavně mladé ženy, protože pracují za nižší plat a nestěžují si. Mnoho žen bývá často přepadeno a zvražděno. Ale jedna přežila…. PŘÍBĚH:****celý film je zahalen do žlutého filtru (jde přeci o zemi Aztéků  ), který mu sluší a přidává autentičnosti. Že zde dochází ke zločinům je děsivé pro každého, kromě policie. J.Lopez překvapivě nehraje žádnou navoněnou kočičku, ale novinářku, která odhaluje tamní drsnou realitu. A celkem to funguje./ HUMOR:nesmál jsem se./AKCE: ani ne./ NAPĚTÍ:***zažívat to, co se odehrává je napínavé. Víc, než jsem čekal. Zvlášť, když stále nevíte, komu se dá vlastně věřit. Film jsem začal brát jako politický thriller, protože za TY věci prostě politici můžou! A protože nejde jen o vraždění žen v Juárez, ale celkově o volný obchod do Střední Ameriky….To, že příběh je založen na skutečných událostech jej trošičku dostává na podobnou rovinu jako jsou Muž v ohni nebo Fast Food Nation. I když je to pohled zase trochu jiný, určitě za to stojí. Určitě lepší *** !!! ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Vraždění mladých žen co nejdůrazněji odsuzuji, ať už se jedná o dělnice nebo o intelektuálky, neboť tyto bytosti představují estetický vrchol lidské evoluce, takže je třeba si jich vážit a chránit je. Slušně odvedený kus filmařské práce. Se mnou osobně nejvíc otřásly záběry zachycující práci v továrně u pásu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Natočeno podle skutečnosti. (M.B)
  • Natáčelo se v Albuquergue a v mexických lokalitách Nogales, Sonora, Chihuahua nebo Baja California. (Terva)
  • Gregory Nava byl za scénář k tomuto filmu na Berlínském filmovém festivalu nominován na Zlatého medvěda. (Terva)

Reklama

Reklama