Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 4
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (653)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička a především dost zdlouhavá, nepříliš poutavá pohádka. 150 minut člověk přečká jen s opravdu hodně velkým sebezapřením. Navíc, pro koho je to vlastně určené? Pro dospělé je to moc naivní a nepříliš zajímavý dějově, pro děti zase násilný. Tato sága mě nijak zvlášť neoslovila. Další díl už zřejmě vynechám. 45% ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Bylo to knižní předlohou? Nebo je to snad vina režiséra? Nebo už děti moc vyrostli a tahounka roztomilosti, Lucy, holt už neumí udělat ten správnej kukuč... Nevim... ale kouzelnost prvního dílu, mě bohužel u dvojky minula... Já vim, že další díly člověka v 9 z 10 případů prostě tak nenadchnou. jednička byla nová, zavedla nás do světa, který neznáme. Světa plného neuvěřitelna a pohody... byla to prostě krásná P-O-H-Á-D-K-A. (To slovo zdůrazňuju pro ty, kteří zapomněli, že né za všim se schovává propaganda, bible a velehluboké poselství. koukejte na to jako na pohádku a přestaňte to rozebírat jako knihu od Freuda... To ste fakt tak hrozně vyrostli?) Ale dvojka už prostě neni ono.. Nedrží se tolik knižní předlohy, která je podle mě sama o sobě slabší, a chybí mi velkolepost malých i velkých činů, kterou mám na Lewisových knihách tak rád... Je to trošku škoda, ale pořád jsem se dobře bavil - trojka je tedy s plusem. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Déjà Vu. Je až s podivem, že Adamson dokáže natáhnout tak jednoduchou vyprávěnku na nekřesťanských 147 minut (slovy dvě a půl hodiny) sterilního a chudokrevného balastu, ze kterého matně probleskují jen a pouze excelentní triky. Dětští herci ve svém projevu povyrostli, Adamson nikoliv - stále si vypomáhá vykradačkami nedostižného LOTRa. Bitvy OK, kreatury OK, zbytek KO. Jitřnímu poutníkovi však stále fandím - pokud ale ani Apted neuspěje, navrhuji Narnii uložit na pár let k ledu... 50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Co vlastně všichni máte? Nejvíce bije do očí jedna věc: ubrat Narnii pachuť té přehnané dětinskosti a naivity, přidat trochu drsných reálných věcí (jmenuje se to smrt a nevyhýbá se to ani hlavním hrdinům), celé to trochu "potemnit", a máme tu obstojného soupeře pro Pána prstenů. Až tak zlý budu! Je mi jasné, že je to podle předlohy, a tak se tato přání jen s obtížemi někdy vyplní, ale doufám, že třeba v takovém pátem díle se konečně dočkáme... Byl jsem připravený na poloodpadový snímek, který prozívu, ale místo toho jsem se nechal strhnout akcí, nádhernými scenériemi a onou kouzelnou fantastikou. Přehršel totálně debilních scén a hloupostí, plus kliček ve scénáři se sice nedá odpustit, ale když se na to skvěle kouká, tak proč ne. Přimhouřím obě oči a klidně napíšu, že se mi Princ Kaspian hodně líbil. A ta závěrečná bitva, ta se vážně povedla. Tedy až na to kopírování (?) entů... Palec mírně nahoru a asi půjdu na Vánoce 2010 do kina. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ani při druhém výletu do Narnie si Adamson neodpustil přepálenou stopáž. Princ Kaspian přináší dospělejší témata a pro větší emocionální nálož jsou do filmu vloženy sekvence, které v knize vůbec nebyly a nutno dodat, že se většina povedla. Herecky tentokrát vládne rodilý trpaslík Peter Dinklage, který si to mezi zástupy ochotníků v klidu uhraje jen svým laserovým pohledem. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (36)

  • Režisér Andrew Adamson strávil hledáním nejvhodnějšího představitele prince Kaspiana více než rok. Nakonec do této zásadní role obsadil Bena Barnese jen tři a půl týdne před začátkem natáčení. (POMO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 225 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Herci a štáb pocházeli z patnácti různých zemí zemí světa, mezi které patřily Česká republika, Nový Zéland, Spojené státy, Velká Británie, Austrálie, Kanada, Německo, Polsko, Slovinsko, Španělsko, Mexiko, Itálie a Francie. Při natáčení se mluvilo více než devíti jazyky. (POMO)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama