Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 4
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (652)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Co vlastně všichni máte? Nejvíce bije do očí jedna věc: ubrat Narnii pachuť té přehnané dětinskosti a naivity, přidat trochu drsných reálných věcí (jmenuje se to smrt a nevyhýbá se to ani hlavním hrdinům), celé to trochu "potemnit", a máme tu obstojného soupeře pro Pána prstenů. Až tak zlý budu! Je mi jasné, že je to podle předlohy, a tak se tato přání jen s obtížemi někdy vyplní, ale doufám, že třeba v takovém pátem díle se konečně dočkáme... Byl jsem připravený na poloodpadový snímek, který prozívu, ale místo toho jsem se nechal strhnout akcí, nádhernými scenériemi a onou kouzelnou fantastikou. Přehršel totálně debilních scén a hloupostí, plus kliček ve scénáři se sice nedá odpustit, ale když se na to skvěle kouká, tak proč ne. Přimhouřím obě oči a klidně napíšu, že se mi Princ Kaspian hodně líbil. A ta závěrečná bitva, ta se vážně povedla. Tedy až na to kopírování (?) entů... Palec mírně nahoru a asi půjdu na Vánoce 2010 do kina. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to mám okomentované, a já to přitom měl jako příspěvek v diskuzi. Takže to jen přehodím sem pro svůj přehled v původním znění ze dne 5.12. roku 2010 času 01:31 v noci: No krása, všichni se zapojili do boje. Myši, tygři, jezevci, lidi, kentauři, ptáci, liliputi, stromy, voda a nezapomeňme na lva... Jinak moc natahaný, stačil by konec v 1:45 ... těch 2:23 je docela hodně... Průměr. Btw postupem času bych k tomu vyřkl tento jednoslovný ortel => SLABOTA ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Než jsem toto viděl včera v TV, někde jsem si přečetl, že Kaspiana hraje nějaká popová hvězda, pak jsem se podíval na fotky z filmu a byl tam - bezpohlavní šampón s účesem od "Metropolis Hairdressing". Skoro jsem se bál, že bobra bude hrát Justin Bieber a nějakou jinou artikulující potvoru Hannah Montana. A ve chvíli, kdy jsem si myslel, že se mé obavy rozplynuly jako radioaktivní oblak nad Brčálnílkem, přišel myšák s kordem. Sek jsem sebou o zem jako kuželka, z mrákot mě dostala až resuscitace v podobě hlasité televizní reklamy. A protože jsem člověk, co si televizi skoro neumí ani zapnout (zvlášť když k tomuto úkonu dnes potřebuje více jak jeden ovladač), tak jsem netušil, že Prima do filmu sází reklamy po 20 minutách. Což mě pekelně vytáčelo. Pročež jsem byl nucen poupravit své motto, které v upgradované verzi zní: "Mouše bych neubížil, ale pracovníkům Primy a Novy ano." Dobře, řekl jsem si, budu hodně pít a každou reklamu budu mít aspoň čas zajít si na WC. A ono celý film nic. Zato v noci jsem lítal na hajzlík jak beduín, co objevil v poušti oázu. Když skončil tenhle "film" napěchovaný příšernými herci (zvlášť ti mladí jsou úplně mimo), oddechl jsem si tak, až se vzedmuly i záclony. Mám dojem, že jsem vydržel do konce jen kvůli Peteru Dinklagovi, jehož skřetík byl fajn. Zbytek byl - %ˇ´=´=,-.§ůú=?."!ú( -------> ze strachu ze zabanování zašifrováno. PS: Táhněte do háje všichni, kdo tu melete o nějaké křesťanské propagandě. Lewis byl věřící no a? Se z toho pos****te?? ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príživník zbúchaný z rýchlika, nakolene a podľa toho vyzerá aj film. Na sterilnú zápletku naroubováné veľmi tupé dialógy, recitované zlými ochotníkmi. O samotnej motivácii postáv nehovoriac, to je na cezdržku. Stantonovi písanie scénara určite nezávidím a druhým dychom skláňam poklonu, že ako režisér dokázal v tejto prekernej situácii uhrať aspoň pat. Vďaka jemu ma druhá Narnia držala pri zmysloch celú stopáž a to som to dal ako 5 hodinový (!) maratón spolu s prvým dielom. Fantazy béčko, ktoré sa berie smrteľne vážne, ale má dve bitky (aj keď vykrádaju LOTRa a KoH, who cares...díva sa na to dobre a srdce bojovníka musí radosťou tancovať odzemok), na ktoré sa môže právom prsiť. V tomto smere môže zatiaľ smutne závidieť Rowlingovej decko a brať si príklad sterilita sama v podobe Golden Compasu, či Eragorna. Spokojnosť, aj vzhľadom na negatívny hype naokolo, ktorému teda veľmi nerozumiem. 70% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Blablabla... Kaspian je celkom sympaťák... blablabla... zabite niekto Petra!... blablabla... ha, súboj Kaspiana s Petrom, zabi ho, Kasp, zabi hooooo!... Bože, to je nudne zrežírovaný film... zašliapne už niekto toho šermujúceho hlodavca?!... blablabla... ale tie triky sú fakt pekné, aj výprava, aj zbrane a kostýmy... blablabla... zííííív... blablabla... hmmm, celkom pekná scéna s nočným náletom na hrad zlého kráľa... blablabla... zííííív... začína záverečná polhodina... aha, "záber kopírujúci Pána prsteňov" číslo 150... ale čo to, čo to? Začínam sa baviť... bitka je celkom maso... wow, tá vodná bytosť je jasná nominácia na efektového Oscara... blabla... sklapni Ass-lan, vieme, že si alegóriou na Krista, musíš to tlačiť tak polopaticky?... blabla... nie, neoživujte tú zasranú myš!!!... blabla... fajn pesnička... zííííív... ()

Galerie (87)

Zajímavosti (36)

  • Když sourozenci čekají ve stanici metra, je za nimi vidět nápis "strand". Což v angličtině mimo jiné znamená „pláž“, na kterou se do Narnie příhodně přenesou. (karolina.val)
  • Režisér Andrew Adamson dal herečce Anně Popplewell (Zuzana Pevensie) volno, aby mohla odletět do Londýna na maturitní večírek. Anna se do večerních šatů převlékla na toaletě a předtím, než se musela vrátit do Prahy, stihla dva tance. (POMO)
  • Herci a štáb pocházeli z patnácti různých zemí zemí světa, mezi které patřily Česká republika, Nový Zéland, Spojené státy, Velká Británie, Austrálie, Kanada, Německo, Polsko, Slovinsko, Španělsko, Mexiko, Itálie a Francie. Při natáčení se mluvilo více než devíti jazyky. (POMO)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama