Reklama

Reklama

Brazilský masakr

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Po úděsné autobusové nehodě zůstane v brazilském městě poblíž pláže bez pomoci skupina dobrodruhů. Zatímco čekají na příchozí pomoc, rozhodnou se zajít do místního baru a užít si tak alespoň nějakou party s místními. V baru si dají několik piv a několik sklenek caipirinha a seznámí se s milým místním mladíkem Kikem. Vše se příjemně vyvíjí. Ráno už není tak pozitivní, když cestovatelé zjistí, že jim chybí všechny věci a peníze. Nejen to, všichni, kteří s nimi v noci popíjeli v baru, se chovají odtažitě a nikdo jim nechce pomoci. Jediný Kiko jim pomoci chce a nabídne jim pobyt u jeho strýce v domě, který leží v hluboké a temné džungli a kde mohou v „bezpečí“ počkat na pomoc... Postupem doby zjišťují, že bělostná písečná pláž a nepropustná džungle kolem ukrývají temné, zatím neodhalené tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"S pralesem a skalpelem, altruistou Mengelem... užijem si výlet jistě, ledví, játra, fikne čistě." Jiný kraj, jiný mrav. Zatímco Jánošík bohatým bral jen krejcary z koženého váčku, jeho brazilský bratranec šel víc pod kůži a bohatým bral rovnou orgány, které pak chudým dával. Podivný kříženec mezi Jánošíkem, Hannibalem Lecterem a Che Guevarou během nahánění a pižlání turistů vedl uvědomělé řeči o nemravně bohatých Američanech a hanebně chudých Brazilcích, a o tom, jak to vykompenzuje ufiknutými játry a ledvinami. Jeho altruismus ovšem moc neladil s povahou psychopata, viz za trest vypíchnuté oko línému podřízenému. Naštěstí, kromě citově rozháraného MUDr. Čulibrka, běhaly džunglí i zpocená Třináctka doktora House a pralesní kočka Melisa George, která si, chudinka, asi myslela, že po 30 dní dlouhé noci, úspěšně přežité bez jediného kousnutí, si na ni bude i Juraj Mengele brousit zuby a skalpel nadarmo. Takže celkově pohoda. Docela zábavný díl Ordinace v pralesní zahradě, čtvrtou hvězdu přihodím do rokle za odborně převrácený autobus brazilským řidičem vágusem, to prostě musím, uznejte :-). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Turistas mě zklamal a to hodně. Atmosféra je budována důkladně a vše se pomalu rozjíždí. Film jde do kytek v momentě, kdy se setmí. Díky naprosto debilní kameře a střihu není poté už nic pořádně vidět. Prakticky to fungovalo tak, že jsem ani nevěděl kdo kdy chcípnul, což je myslim pro film tohoto žánru docela podstatný problém. Místy je to brutální až přes čáru - přeci jen sledovat magora, jak vyndává odhalené děvě z rozříznutého břicha orgány jeden po druhým a do toho pronáší životní moudra o svém životě, není zrovna činnost, jež by mě uspokojovala. Herecky je to průměrné, vyčnívá snad jen pouze jako vždy skvělá Olivia. Snímek je podbarven zajímavou, leč divně zvolenou hudbou. Rozhodně bych to jako horor neoznačoval, nebál jsem se prakticky vůbec. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Levný pralesní hostel co servíruje brazilské menu s příměsí pachu krve. Pozitivní je, že napětí převyšuje expresivnost. Upřímně, hodně zachraňuje exotika (jeskyně) a holky v bikinách s Melissou George v čele. Konec je poměrně bezradný a jde z něj cilně cítit: "Sakra, rychle to nějak ukončeme, stopáž a producenti tlačí." ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller s hororovými prvky. Nejvíc mě zaujala krajina s pěknou pláží a ty holky taky nebyly k zahození ;-) Dojem z celého filmu mi ale pokazil docela trapný konec, kde se žádné velké finále nekonalo ... sice by to nebylo uvěřitelné, ale Josh Duhamel by určitě dokázal udělat na konci pořádný revange.... Ale nevadí ... 60% je tak akorát. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Historkám o nedobrovolném dárcovství ledvin se neposmívám od té doby, co jsem v jednom zapadlém egyptském kamrlíku sám měl na břiše málem namalovanou risku. A těžko se mi taky kritizuje film, ve kterém pobíhá púltucet nádherných roštěnek v bikinách. Jasně, tak to nebylo nejoriginálnější, nejkrvavější, osvětlovač dobrou třetinu filmu buď prokadil nebo prosouložil na bambusu se skriptkou, která si zase pro změnu nepohlídala to hromadné rozdávání baterek před jeskyní, ale jinak? Prča, která i přes přiblblý český název a laciný obal vypadá vážně jako film, a ne jako sestřih domácího videa z dovolené u moře. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Nehoda autobusu byla úspěšně natočena hned na první pokus. (Avalon820)
  • Natáčelo se v Brazílii. (M.B)

Související novinky

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

31.12.2008

Jižní Amerika je v kurzu. Včera jsem se rozplýval nad mimořádně šťavnatě obsazeným Stalloneovým The Expendables, které se brzy začne natáčet v Riu, a dnes je tady Cartagena. To není jen název… (více)

Béčkové horory útočí

Béčkové horory útočí

20.07.2008

Pokud jste příznivci sofistikovanějšího strašení ve stylu třeba Osvícení či Šestého smyslu, neobtěžujte se číst dál. Dnes si totiž dáme porci hororů, které o kategorii A nezavadí ani náhodou. A právě… (více)

Reklama

Reklama