Reklama

Reklama

Prokletí domu slunečnic

  • USA The Messengers (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodina Solomonových se přestěhuje na zchátralou slunečnicovou farmu. Jak farma začíná po letech chátrání ožívat, rodina zaznamenává nepříjemné a alarmující změny v chování svého otce. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (324)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vizualně a trikově docela zajímavý a povedený horor (natřepávání peřiny je zřejmě nejpovedenější a nejoriginálnější hororový záběr co jsem za hodně dlouhou dobu viděl, fakt parádička). S dějem a zápletkou už to tak žhavé ale není. Klasická, asií načáchlá, duchařina. Dům, který dělá bububu, pomsta, která se nakonec podaří a k závěru to i trochu načáchne slasherem (ale jen trochu). Hodně mám problém se základní pointou, buď jsem totálně blbej, nebo nevím, ale je to jeden velký nelogický kiks. Ztvárněné je to ale dobře, triky jsou v pohodě (sklepní koupel v hlíně, "duchové" atd.), odehrává se to na nádherném místě (osamocená farma uprostřed slunečnicových polí - nádhera), na Kristen Stewart se dobře kouká, ale hlavně - nezahrála to vůbec špatně!!!! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Takže takhle, 13 duchů bylo lepších, a to ani "třináctka" nestála za moc. Blbý herci, trapný bílý panďuláci a vniveč vyšla i snaha vyděsit diváka traktorem. Nájezd vran byl k popukání, spousta věci nevysvětlena (například jestli je zdroj prokletí v tom domě nebo prostě jenom někomu hráblo a jakou funkci krom nečekanýho zjevování měl záhadný stařík?). Prostě film selhal po všech stránkách a k hororu nikdy ani nepřičuchnul. Alespoň ale můžeme vidět x-tou variaci na bílýho smraďocha s černýma vlasama, co straší. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

No tak teda nic moc. Za celý film jsem nepocítil ani jednou strach a lekl jsem se jen jednou, což je na duchařinu přeci jen málo. Je sice pravda že film dokáže zaujmout a nespustíte z něj oči ale po skončení si řeknete "hm dobrý a dál?" a ono nic už je konec. Bohužel takhle na mě film působil, dávám mu průměrnou známku protože přeci jen jsem viděl o něco horší duchařiny, ale zklamání jsem pociťoval prakticky hned od začátku. McDermott je fajn, Millerová je ve svém věku celkem pěkná, a Davis(kouřící muž z Akta X) je frajer, jedinou výtku mám ke Stewartový ten její koní ksicht je v tomhle filmu hroznej. A ten malej capart taky nic moc. Jak jsem řekl příběh je sice klišé, a na konci se mi oči otočily v sloup. Co bych měl ještě pochválit? Snad jen útok vran které jsou fajn. Takže jak bych to řekl průměr vlažný průměr. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $35,374,833Tržby Celosvetovo $54,998,732Tržby za predaj DVD v USA $15,856,356 //počet predaných kusov 955,547║ Hoci je príbeh až moc šablónkový, je to aspoň zručne natočené, minutáž je akurát, nechýba tam napätie a nájde sa tu niekoľko slušných lakačiek. /45%/ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Průměrný, nic nového nepřinášející horůrek, kterému by prospělo pár zvratů navíc, protože takhle vypadá jen jako jeden z dílů nějakých Krajních mezí. Kamera i režie jsou solidní, ale celkově skutečně začne film po čase nudit, a když něco nudí, člověk začne přemýšlet a klást si takové divné otázky po logice děje, což není dobře. Protože proč například ti duchové šli po té holce, proč nestrašili taky rodiče, proč ti havrani (kde se vzali, kdo je poslal, nebo jsou sami od sebe nadaní nějakou nadpozemskou spravedlností?), proč ten traktůrek? Atd atd. --- Hororů o strašidelných domech napočítáme hodně. Tento má sice hezkou atmosféru a kameru, ale nijak ze zavedeného rámce nevybočuje, ani nemá nic navíc. Tatínek koupil farmu a bude zde pěstovat slunečnice. Farma je pěkně z ruky, barák nic moc, všude havrani. Manželka, dospívající dcera a malý synek, který nemluví (a teprve později zjistíme, proč a čí je to vina a jaké trauma tato rodina má - nejde o žádné velké odhalení, nebojte) se pokoušejí tady zabydlet. Jenže najednou se začnou ozývat podivné zvuky, nejprve synek vidí podivné stíny (ale nemluví, takže to nikomu nepoví), na zdi se objeví prapodivná skvrna. Ano, v tom domě se odehrála tragédie a duchové se vracejí, neb hledají pomstu. Omšelé a otřelé téma ničím nevybočuje z řady podobných příspěvků, snad jedině nelogičností některých scén (např. proč se duchové snaží dostat tu holku?). Na úvod disku se spustí nemilovaný protipirát, trailery na filmy Next, Katakomby, Vlci, Vdáš se a basta, reklama na jednu televizní stanici, v bonusech najdeme audiokomentář tvůrců bez titulků, trailer (2:24) a film o filmu (26:14), oboje s CZ titulky, přičemž film o filmu je takový ten hřejivý záznam toho, jak se všem na place líbilo a měli rádi pány režiséry. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Postava chlapca Michaela Rollinsa je hraná dievčaťom - Jodelle Ferlandovou. (rador)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 48. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)
  • Dveře do sklepa mají v různých scénách různé umístění. Jednou jsou na konci chodby, podruhé zase na levé straně chodby. (CjKukis)

Reklama

Reklama