Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (684)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Reign me over je přesně ten typ filmu, který je naprosto úžasný, ale dostanete se k němu úplně náhodou, lehce tušíc o jeho existenci. Trvalo mi týden, než jsem se k tomu filmu odhodlal, teprve komentáře na CSFD mne zlomily a hle, spatřil jsem něco nádherného. Všude se pouze řeší jak jsou teroristé špatní, jak se válka vyhraje atd. Mike Binder to vzal ale z opačného konce a výsledek budu mít v hlavě ještě hodně dlouho. Ukazuje normální lidský příběh, ze kterého se nesnaží mačkat emoce jak z citronu, jen jej nechá hezky plynout, však ono se to dojetí díky skvělým hercům dostaví samo. Ti jsou totiž až odporně skvělí, sympatičtí a každého z nich si člověk ihned oblíbí. Postava Dona Cheadla opravdu působí jako ten typ "hodného člověka". Bez problémů se mu dá uvěřit, že se snaží pomoci starému kamarádovi. Liv Tyler je v roli psychiatričky naprosto dokonalá, ostatně na to má talent a jak ve filmu poznamenali "nádherný kozy". Saffron Burrows, jenž balancuje v mezi komické a dramatické postavy je k popukání, z ženského obsazení pro mne nejoblíbenější. Vrcholem filmu se pak stává Adam Sandler, který (parafrázuji Shadwella) "Hraje sám sebe, losera poznamenanýho nehezkým xichtem, a tedy zákonitě i psychikou". Jeho výstupy, dialogy, pohyby, tohle všechno naprosto, ale naprosto perfektní. Několikrát mi dokonce přišel na mysl i legendární Rainman Dustina Hoffmana. Po dlouhé době vznikl ne-americký film s geniálním scénářem, skvělými herci a originální myšlenkou. Lidský film o lidech. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně se jedná o jedno z nejpříjemnějších překvapení za poslední dobu! Nejlepší a emocionálně bezesporu nejsilnější ( pro mě ) reflexe 11. září, kterou jsem měl doposud možnost shlédnout! Ikdyž samotné téma 11. září není nijak upřednostněno ( ba právě naopak ) jedná se o hodně sugestivní výpověď ( a té je dosaženo i bez nárazů letadel, výbuchů a hledání obětí v troskách.....) Jedná se spíše o komorní příběh o navázaní kdysi ztraceného přátelství mezi dvěma muži na pozadí osobní tragédie jednoho z nich. To, že Don Cheadle umí hrát ( a to více než dobře) už vím od snímku hotel Rwanda, ale to co zde předvedl " věčný komik " Adam Sandler mně upřímně vyrazilo dech! Bezesporu zde předvádí doposud jeho životní výkon. Vůbec nechápu, kde se to v tom chlapíkovi vzalo! Jeho monolog v čekárně mě naprosto přikoval do křesla. Tuto ústřední dvojici skvěle doplňuje Liv Tyler ( v roli psycholožky ), která i přes malý prostor , který tu dostala, zazářila naprosto dokonalým tlumeným a citlivým projevem. Propracovaný scénář, brilantní kamera, citlivá režie Mikea Bindera, to jsou ( vyjma vzpomínaných hereckých výkonů) hlavní klady tohoto snímku . Zcela pozvolně plynoucí děj bez zbytečného útočení na city diváka až do emocemi nabitého finále. DLOUHO ve mně film nevyvolal film tolik emocí jako tento snímek! To vše spolu s nádhernou ( a přesně zvolenou ) hudbou dělá z tohoto snímku ( i přes drobné nedostatky ) pro mě jasnou záležitost k plnému ohodnocení! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá jako film o tom jak se dva debilové hledali tak dlouho až se našli, ale to jen do té doby než ze sebe Adam Sandler dostane tu obrovskou bolest, kterou má v sobě, protože pak se vám chce už jenom plakat. A Adam Sandler ? On prostě nehrál pro moje oči, on hrál pro moje srdce. ......................Vlastně všichni herci byli ve svých rolích naprosto úžasní. To jen, že když Adam Sandler dovyprávěl svůj příběh v čekárně, tak mě natolik zvhli oči, že jsem na chvíli nikoho dalšího nebyl schopen vnímat a po tom co řekl své tchýni to už ani nešlo. No prostě Adam Sandler mě svým jedinečným hereckým výkonem úplně roztavil srdce. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príbeh o priateľstve dvoch kamarátov, ktorí spolu študovali medicínu. Kým jedného sužuje malicherný problém byť aspoň chvíľu sám sebou, druhého po strate rodiny pri leteckej katastrofe prenasledujú psychické problémy. Obaja však potrebujú jeden a ten istý liek. Mať jeden druhého. Adam Sandler v úlohe, akú som si v jeho prípade nevedel predstaviť. A viete čo? Zvládol to veľmi dobre. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Luxus o jakém se mi ani nezdálo. Velice srdceryvný příběh dvou přátel, kdy chce jeden pomoci druhému s těžkou životní situací spjatou s 11.zářím, ovšem něco takového není nic jednoduchého a tvůrcům se povedlo skvěle vykreslit osudy postav, se kterými bez problému začnete soucítit a snažit se je pochopit. Adam Sandler nemá moc dobrou reputaci, ovšem pevně věřím, že jeho výkon zde musel přesvědčit i nejzarytějšího odpůrce a dokázat mu, že Adam umí zahrát i silnou roli. K němu sympatický Don Cheadle s příjemnou Liv Tyler člověka dokáží naplně vtáhnout do děje. Prostě nemám slov. Snímek mě absolutně dostal a ještě dlouho po titulcích jsem o něm musel přemýšlet...100% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Charlieho (Adam Sandler) skútr je svými technickými parametry pro jízdu v New Yorku nevhodný, protože tam nejsou povolené motorové skútry, jen elektrické. (HellFire)
  • Adam Sandler svojím vzhľadom (najmä účesom) nápadne pripomína Boba Dylana, čo platí aj o podobnosti filmového plagátu s obalom Dylanovho albumu "The Freewheelin'". (mijec)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno