Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že už to nebylo zas tak skvělé. Chybělo mi tam trošku toho akčnějšího ježdění, chyběla mi tam Marion Cotillard, která si začíná vybírat samé lahodné filmy (konečně aspoň někdo) a hlavně mě tam chyběla 406. Ale znovu musím zopakovat, že na tyhle filmy se musí : 1. do kina a za 2. s partou lidí co se nestydí zasmát i stupidnější scénce a tím zlepšit náladu celému kinu. Daniel a Emilien stále dokáží rozesmát, nyní i rodičovskými starostmi. Komisař Gilbert svým nasazením. Mimochodem měl dobrou scénku s tím jak si trošku šňupnul. Vadilo mi tam trošku to hulení, kterého přibylo. Ale jinak celkem fajn. Nelze očekávat, že se čtyřka vyrovná jedničce a s tím se musí počítat, jinak se budete samozřejmě víc nudit a uškodíte tím jen samy sobě. Takže proto, že mám taxíka rád tak za tři. Jinak bych dal o půl hvězdičky méně. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Prozatím poslední pokračování Taxi ságy. Opět ti samí hrdinové. Tentokrát jim zatápí Belgičan. Je tak nebezpečný, že ho převáží v obleku podobném tomu od Hanibala Lectera. Nakonec se z něj vyklube nenápadný podvodníček. Komisař nám předvede nové mučící postupy francouzské policie. A závěr je ve stylu Ramba. :D ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od jedničky do trojky je to vcelku povedená vtipná záležitost, plná dobrých akčních scén. Mnoho lidí to zde odsuzuje, ale i tak si toho nevšímám a na trojku se s radostí znovu a rád podívám. Když jsem viděl že má vyjít čtyřka a ještě k tomu se točit kolem fotbalu puknul jsem radostí. Jenže ejhle. Při sledování už není tolik honiček jako dřív, akční scény jsou nemastné neslaná, nudné a hlavně je to všechno natolik bláznivé, že se čtyřka na rozdíl od předešlích dílů vcelku vyjímá. Ne svojí grandiózností, ale tím, že si z ní spíš i tvůrci dělají legraci, páč chvílemi je to nanejvýš zbytečné. Sice se tam pár scén objeví a i jsem se zasmál. To mi ale neutvrdí fakt, že jsem se také neskutečně nudil a divil, jak některé scény dokážou být natočen aniž by se v nich neobjevil kus dobrého vtipu. Jednou to přijít muselo, nejspíš se to stalo nyní. Po pár dnech sem dopisuji fakt, který jsem absolutně zapoměl a přitom mě děsně nasral! Když už je Taxi známé, tak také díky skladbě, která je tak známá už z Pulp Fiction. Proč teda doprdele do tohoto dílu dali tu dementní, prachbídnou verzi od Black Eyed Peas? --- Co se mu proboha stalo? - Prostřelil se uspávací šipkou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taxi 4 (tedy t4xi) si neklade za cíl nic jiného, než Troškovy Kameňáky - prostě pobavit na známé a dané téma. Když tedy zapomenete na logiku a vysoké filmařské cítění, můžete se skvěle pobavit. Už třeba úvodní "fotbalovou" scénou, která je natočena velmi vtipně. Bohužel však jen tato úvodní scéna, i když se film i nadále motá kolem fotbalu. Původní překvapení z bláznivého taxikáře a hloupého policajta už dávno odeznělo, a v novém pokračování chybí něco navíc, nějaké další ozvláštnění. Rovněž akčních scén už není tolik, i když natočeny jsou solidně. Navíc ústřední postavou už není ani taxi, ani Daniel, ani Emilien, kteří mají rodinné a rodičovské starosti, ale komisař Gilbert, který předvádí jednu potrhlost za druhou, dokonce se mu podaří se pěkně zkouřit. Pokud budete následovat jeho příkladu, i ten čtvrtý díl Taxi vám přijde báječný a skvělý. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/taxi-4.html ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je už opravdu přespříliš. Žádná akce v taxíku (kromě uvodní s Djibrilem Cissé). Toto pokračování je zcela hloupé a postrádá absolutně vše, co zdobilo první dva díly. Čtvrtý díl je stupidní a možná je to i tím, že jedna z mála inteligentních postav, taxikář Daniel, byl strčen do pozadí a není ani zdaleka tolik vidět jako v dílech předtím. Série, která kdyby zůstala u 2 dílů, tak by byla kvalitnější.... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • V tomto díle řídí taxikář Daniel (Samy Naceri) tehdy nový Peugeot 407, který nahradil starší model 406 z předchozích dílů. (korbitch22)
  • Prvý film zo série, v ktorom sa neobjavuje dnes už ikonická skladba "Misirlou" od Dicka Daleho. Namiesto nej je použitá skladba "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas, ktorá ju sampluje. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama