Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (791)

Ony odpad!

všechny recenze uživatele

Tak on už námět je napytel, ale bylo hned jasné, že tady jde o vyprávění an sich. A byla jsem připravená si to vyprávění užít opravdu ze všech úhlů pohledu, se všemi poletujícími auty, rozstřílenými lebkami i padajícími sanitkami. Jenže ono rozmáchnout se kamerou a pak film rozstříhat na cucky samo o sobě nestačí. Co vám budu povídat. Demence. Tohle na mě nemohlo zafungovat. Chování a dialogy lidí jsou tak strašně hloupé, až to bolí. O spoustě postav jsem vůbec netušila, o co jim jde. Jejich angažovanost v dané situaci, vzájemné vztahy, náhodná setkání, kontakt s rodinou atd. atd. jako by se snažily být klišé. Ale dokonce ani to nevychází. A hlavně je to tak zoufale jednotvárné! Škoda je tu některých scén se slušným potenciálem parodie. Kdybych viděla jen ten hláškovací konec, neuvěřím, že nejde o komedii. Nejdřív jsem se smála jen, když někoho zabili (a vůbec mi to nebylo blbý), ale v závěru už mi smíchy tekly slzy. Doprčic to ani nebyl patos, to byl zas jen pokus o patos. „You´re welcome.“ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Wau, to byl fofr, že jsem nestíhal ani počítat z kolika úhlů pohledu jsem to nakonec vlastně viděl. Skvělej nápad natáčet vlastně jednu scénu a tu s každým novým úhlem pohledu dalšího člověka dějově posouvat pomalu dál. Netřást občas tou kamerou, to prostě ve filmu nesnáším /vyjma Paula Greengrasse / neměla by filmová akcička nejmenší chybu, ale i tak byla hodně vymazlená. Letos je zatím v kinech opravdu velmi chudá úroda akčních filmů, takže na tohle jsem běžel nadrženej jak stepní vlk a odcházel zcela uspokojenej a to je zásádní. Hlavně ta městská honička no hmmmmmm ja se úplně olizoval nad tou dobrůtkou co mi kluci americký uvařili. Na zážitku z filmu přidává i sexy hudba. Matthew Fox v tom obleku se sluchátkem v uchu je přímo k sežrání a kdyby byl stejně jedlej i konec filmu, dal bych plnej počet hvězdic. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

O hodnocení jsem dlouho přemýšlel, ale nakonec budu opět hodnej a filmu přiepším. Úhel pohledu si totiž nezaslouží nikterak shazovat. Je sice pravda, že z filmařského hlediska nic moc nového nepřináší a vážný námět je nepříjemně narušován americkou přehnaností a vlastenectvím za každou cenu, ale pro obyčejného popkornového diváka představuje tenhle film takové žně, pro které se určitě vyplatí vymezit si prostor a čas. Velkým kladem je dobře zvolená stopáž, která šlape režisérovi neustále na paty a nutí ho udržovat obrátky na té nejvyšší frekvenci, a pak samozřejmě herci kolem Quaida a Whitakera, jejichž role sice žádnou velkou hloubku nemají, ale každý divák se při pohledu do jejich tváří cítí hned příjemněji. Já ale můžu říci, že bych se cítil stejně spokojeně možná i s partou neznámých herců, protože Travisovi se povedlo stvořit opravdu nenáročný a maximálně zábavný thriller, po jehož zhlédnutí si asi jeden rozmyslí, jestli chce být ještě prezidentem.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasické rozprávanie príbehu z viacerých pohľadov na tú istú vec sa mi vždy páčilo a akčný žáner mohol tomuto štýlu len pomôcť, ale až tak skvelo nadupanú, vysoko štandardnú hi-tech akčnú popcornovku som nečakal. Má to ten správny spád a nepreťahovaný záver, má to svoju pointu s pár menšími, no údernými zvratmi, ktoré však prídu v ten najneočakávanejší okamih. Tie ssom si počas sledovania takmer ani neuvedomil, pretože film mi nedal vydýchnuť, či zamyslieť sa na podstatou veci a pokračoval so svojom tempe vytrvalo ďalej. Zo začiatku to s tým striedaním pohľadov takmer prepískli, ale na také niečo si asi musí zvyknúť aj divák a som rád, že ďalej to pokračovalo v inteligentnejšom a triezvejšom slede daných uhlov. 80%. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Svižně natočený thriller, který dokáže velmi dobře vtáhnout do děje. 90 minutová stopáž uteče jako voda a nudu u tohoto snímku určitě nepoznáte. Trochu mě překvapuje výsledné hodnocení 70%, které je podle mě hodně podhodnocené. Pete Travis si dal se snímkem opravdu záležet a pro mě je Úhel pohledu velkým překvapením. 90% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Pro natáčení v Mexiku se musely vyrobit kulisy náměstí v Salamance. Replika byla o něco menší, než originál. (don corleone)
  • Původně se měl film natáčet celý ve městě Salamanca ve Španělsku, ale úřady odmítnuly uzavřít okolí hlavního náměstí Plaza Mayor na téměř 3 měsíce. Proto se většina filmu natáčela v Mexiku ve městech Cuernavaca a Puebla. Jediné scény, které vznikly v Salamance jsou letecké záběry náměstí. (don corleone)
  • Premiéra filmu se odehrála 12. února 2008 právě ve městě Salamanca ve Španělsku. Zúčastnil se jí režisér i hlavní představitelé filmu. (don corleone)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama