Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár je během své romantické cesty motorovou loďkou zaskočen bouří. A ke všemu se jim pokazil motor. Jsou tedy nuceni strávit noc na odlehlém bezlidném nemile vypadajícím místě. Když najdou opuštěný dům, ve kterém se můžou schovat před deštěm, zjistí že přece jen tu nejsou sami. Skupina brutálních vrahů se rozhodla pobavit na jejich účet. Ale mladý pár se nehodlá vzdát bez boje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (297)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Intro ocelově šedých kamerových filtrů, jenž zbytečně neplýtvá dialogy, klasický submisivní střed opírající se o herecké výkony (vadil jen přehrávající D.Lyons v roli „chytřejšího“ syna, ale třeba taťka obdivující kinematografii s lipicány, ten válel) a konečně závěrečné zúčtování, které ukáže, že koule mohou být i abstraktní (obzvláště pokud máte vražedný trénink z Purpurových řek), či že improvizovaný pesar z víčka od nádrže dokáže zabránit nejednomu početí a dokonce přesvědčí i psíka Honkyho, že nastal čas přejít z Chappi na něco jiného.. Svižné ozploitation, co se drží pravidel žánru i osvědčených schémat, ale přitom nabízí víc, než jen standard uniformních kusů o rudokrkém teroru. Po Storm Warning a Wolf Creek už vím, že strejdu Dundeeho pojedu navštívit leda prstem po mapě.. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Storm Warning je exploitation, kterých jsem viděl už docela dost, přesto v lecčems vybočuje. Možná je to tím, že s australským hororem jsem se tu setkal vůbec poprvé a filmaři z australského kontinentu se s tím teda vůbec nemažou. Naštěstí se nebáli přidat i kousek humoru a hlavně notnou dávku zanícení pro tento hororový subžánr, se kterým nakládají jakoby v old-schoolovém balení- a to bude možná ono, čím Storm Warning vybočuje od podobných snímků- nestříká tu pouze krev, ale i nadšení pro danou věc. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po Wolf Creeku mé druhé (alespoň co si teď v rychlosti vybavím) setkání s australským hixploitation dopadlo nad očekávání dobře. Film sice jede víceméně po zaběhnutých kolejích, mírně překvapí snad jen poměr úmrtí mezi kladnou a zápornou stranou. Malá dávka originality tu ale vůbec nevadí. Vidláci jsou zde totiž vyobrazeni velmi odporně, strach o osud hrdinů vás vtáhne do děje a vy si budete přát, aby se těm hajzlům buranskejm pořádně pomstili. Film je místy dost krvavý, jedna scéna pro mne byla dokonce až nepříjemná (kdo viděl, ví...), atmosféra taktéž funguje. Storm Warning rozhodně hororovým fanouškům můžu doporučit, jedná se o nejlepší film svého žánru (hixploitation) za poslední dobu. 90% Horror movie of the year ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor. Má dobrý príbeh, ktorého základ už bol použitý mnohokrát, čo vidno zo začiatku, ale v tomto prípade si tvorcovia nevybrali typický priebeh tohto typu príbehu, ale zvolili si vlastný, čo samozrejme znamená nepredvídateľnosť toho, čo bude nasledovať a to je určite veľká výhoda. Zabití tu je málo, ale aspoń sú kvalitné, hlavne prvá pasca ma dosť zaujala. Herecké výkony sú až moc dobré, teda aspoń v rámci žánru a to hlavní hrdinovia, aj záporáci, ktorí sú dosť nepríjemní a tak som aspoń po dlhej dobe zase videl záporákov, ktorým som prial drsnú smrť. Ale veľmi mi vadí zabitie malého klokana, to si tvorcovia vážne mohli odpustiť, aj tak to pre film vôbec nie je dôležité. Celý film pôsobí kvalitným dojmom, takže si myslím, že by mal baviť aj tých, ktorí horory moc radi nemajú, aj ked´ vlastne ani neviem, či je to horor, pretože skôr pôsobí ako thriller. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 72%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Austrálie – moře, klokani, pohádková pobřeží.. a taky jedna temná noc, která má ještě dlouho do svítání. Režisér Jamie Blanks dal filmového hororu naneštěstí Temnou legendu i Valentine a pak se na čas odmlčel. Zřejmě vědom si předešlých chyb natočil jednohubkový thriller o mladém páru (kdy žezlo zodpovědnosti přebírá jemnější polovina), který se na opuštěném ostrově před bouřkou schová do zdánlivě prázdné barabizny, aby záhy zjistil, že vlastníky jsou nadržení pěstitelé marihuany. Netradiční žánrový přírůstek s náběhem do „soft-porna“ se NAŠTĚSTÍ vyhnul všem náhlým zvratům a relativně i nelogickým rozhodnutím (srdečně děkuju i za absenci všelijakých virů, mutantů i zombie), povedenou rodinku stylizoval do trojice negramotných farmářů (nejsou však pouhými figurkami), kteří vám kdykoliv pomůžou podržet bezmocnou kořist (zvířecí, i tu lidskou). Blanks (věnuje se i kameře, střihu a – čímž tu mimochodem příjemně přesvědčil – i filmové hudbě) navíc slušně buduje atmosféru, teenagery vyměnil za "skutečné" herce (Nadia Fares je dalším zářezem do kategorie vlhkých snů a navíc to vypadá, že je sestrou samotného MacGyvera), poměrně velkou část ponechal psychickému i fyzickému ponižování milenců, a tak ani nevadí, že se tu s originalitou příliš neplýtvá!! Těch kladů tu je přece jenom s ohledem na žánr víc (a to se počítá), proto jdu nakonec do vyšších čísel!! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Film sa natáčal v Melbourne (Austrália) od 15. mája do 19. júna 2006. (Arsenal83)
  • Scénárista Everett De Roche měl napsaný scénář již před třiceti lety, ale kvůli násilným scénám měl problém sehnat sponzory. (Chatterer)

Reklama

Reklama