Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, zda udělit tomuto filmu 4 hvězdičky. Nakonec dávám 3, ale je to skutečně těsně. Je to určitě zajímavý film, ale až tak promyšlené to zase není. Podobně "dokonalých" loupeží už bylo natočeno několik a i když je tahle přece jen trošku jiná, nějak výrazně z řady nevybočuje. Hodně se mi líbila role kterou ztvárnil M.Caine, D.Moore je spíše průměrná. Především je škoda, že je tu i pár nelogičností. Například kolikrát by se asi musel údržbář s vozíkem otočit, aby celou tu hromadu diamantů z trezoru odvezl ? Plán to je brilantní, film však úplně vybroušený diamant bohužel není. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Flawless je skvělý film, který táhne parádní ústřední dvojice. Zatímco Demi zde zajišťuje šarm a krásu (ano, i po čtyřicítce má pořád co nabídnout), Michael Caine zde obstarává ten těžší úkol - je totiž tahounem tohoto filmu. I když se zpočátku zdá, že to je příběh, kde hlavní roli hraje právě Demi, není to tak. Vše záleží na Caineově charakteru a na tom, jak mu uvěříte a nakolik se s ním ztotožníte. Na tomhle filmu se mi líbilo prakticky vše - atmosféra 60. let, plán na loupež i to závěrečné (logické, přesně pasující) vysvětlení. Plný počet ale dát nemůžu, protože mi občas přišlo, že Demiina postava se ze všeho dostává nějak (až moc) lehce. Ale jinak nemám co vytknout. 80 %. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Žijete nebezpečně, slečno Quinn?“ - „Bezohledně, Henry, bezohledně.“ Laura Quinn se snaží dosáhnout povýšení, vždy ji ale někdo přeskočí. Pak se ovšem dozví, že s ní chtějí nepěkně vyjeb…ehm, že už s ní tak úplně nepočítají. A když ji do toho osloví uklízeč se zdánlivě bláznivým návrhem, začne nad ním postupně uvažovat…Bavilo mě to. Dýchalo z toho staromilské, distingované, a přesto poutavé krimi (kombinace uhlazeného stylu s napětím). Možná začátek mohl být trochu prostříhaný, ale ve chvíli, kdy začne interakce dvojky Caine-Moore (zvláště představitel uklízeče tu byl naprosto přesný), film dostane šťávu. Divákovi je sice jasné, kdo je tím slabším článkem (nemluvě o dobrovolném nabídnutí svých služeb hlavnímu vyšetřovateli), přesto děj není úplně předvídatelný. Jen mě trošku zklamala trhlina brilantního plánu (až příliš nevyzpytatelný lidský element). Jinak spokojenost, dám solidní 4*. „Znáte to staré rčení, že zlo nelze odčinit zlem? Je to nesmysl. Když chcete něco napravit, musíte nejdřív udělat něco stejně zlého.“ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Průměrné kriminální drama o jedné naplánované loupeži, kterou pozvedává především Demi Moore a Michael Caine. Jinak by to nestálo ani za hřích. Příběhově to tu totiž nenabízí nic nového a tak většinu času sledujete něco, co dobře znáte. Jediné scénáristické překvapení je pak v závěru filmu. Ten totiž alespoň trošku rozvíří stojaté vody samotného děje. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Plán to nebyl brilantní, ale skoro briliantní, i když pointu jsem vytušila poměrně brzy (co naděláte, my bystré hlavy :-) Háček je v tom, že ostatek filmu se táhne pomalu jak vozík Michaela Cainea a Demi Moore, byť se snaží (a ani se u toho nemusí svlékat) prostě není dost charismatická herečka na to, aby ho sama utáhla. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama