Reklama

Reklama

Na začátku filmu vidíme, jak se ve zdroji pitné vody probral znetvořený muž, ze kterého odpadávají kusy těla. Tohoto muže pak zabil autobus plný studentů místní střední školy. Na tu samou školu je toho dne dovezena pitná voda, která ale pochází ze zdroje, kde ležel nakažený muž. Nikdo nic neví, proto všichni vodu pijí. Toho dne také vrcholí přípravy na ples. John a Alex jsou dva kamarádi, kteří nepatří mezi populární osoby, a tak na ples nemají žádné partnerky. John je zamilovaný do dívky jménem Cassie, ale ta chodí s Marcem a ten je dosti majetnický. Alexovi se podaří v den plesu svést jednu dívku a dočká se orálního sexu, ale netuší, že je dívka nakažená neznámou nemocí z vody. John se stále snaží získat Cassie, nevypadá to však dobře, takže se nakonec rozhodne na ples nejít. Alex na ples chce, protože mu ona dívka slíbila, že se na plese možná ukáže. Alex tedy Johna přemluví a na ples jdou. Ples se ale změní v noční můru. Lidé, kteří se napili vody nebo punče, který je vyrobený z nakažené vody, začnou brzy zvracet krev a jeden po druhém umírají. V tu chvíli už školu obklíčili ozbrojení muži, kteří chtějí všechny pozabíjet, aby zabránili nákaze... (TV Prima)

(více)

Recenze (212)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit se srovnáním s prvním díle. První od Eliho mi prostě sednul, byl tam příběh, bylo to docela pěkně zahrané a gore výtečné. Bohužel u druhého dílu, který vzal Ti West to bylo úplně o něčem jiném. Skoro bez příběhu plný gore, krve a hnusu. Film na jedno skouknutí funguje. Například sex se 150kilovou ženskou, nebo potoky krve všude to je neskutečné nechutné, ale podruhé už bych se dívat nechtěl. Pointa mě úplně minula. 40% ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Žánroví fanoušci musí Ti Westa nesnášet. Ne jenom za to, že žánr hororu exploatuje a posouvá ho do zcela jiných než běžně zažitých rovin, což je pro výše zmíněné už tak dost velký problém, ale on si z nich ještě navíc dělá srandu. Ze začátku Cabin Fever 2 hodně připomíná jak režisérův předchozí film Dům ďábla, tak jeho poslední dílo Innkeepers. West zde zdánlivě běžné situace graduje do absurdních rovin, aby je poté bez nějakého dozvuku, vysvětlení či katarze, nemilosrdně utnul střihem. K dosažení žádoucího dojmu si pomáhá užitím minimalistické hudby, která absurditu daných situací ještě podtrhuje. Cabin Fever 2 v tomto ale není zdaleka tak sevřený jako ostatní Westovy filmy. West zde paradoxně (!) možná nejvíc ze svých filmů experimentuje. Od svého autorského trademarku, který jsem nastínil výše, postupně přechází do pozic, které jakoby si chtěl pouze vyzkoušet a sám si nebyl jistý, co z toho vznikne. Jeho rukopis se tak z filmu postupně vytrácí. Často se jedná pouze o jemné nuance, které mění styl filmu, ale záměr pro tyto změny je patrný, což ostatně dokládá i animované rámování filmu, které předznamenává nihilistní postoj k celku. Ve výsledku je tak Cabin Fever 2 sice invencí oplývají ale zároveň dosti rozporuplný film. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kromě dvou oldschoolových pecek, jmenovitě Dům ďábla a The Innkeepers, si Ti West (pro mě jeden ze dvou nejlepších hororových režisérů dneška) střihl skvělou "mírně" krvavou a nechutnou teenage záležitost. Pokračování Cabin Fever nás nešetří hned od úvodních titulků a krev, potažmo zvratky, z obrazovky neslezou víceméně až po titulky závěrečné. I tady už však dává Ti čuchnout k tomu, že má ze zlatých let hororu vážně pořádně nakoukáno a ve své tvorbě se to nebojí použít. Dovedu si představit, že předobrazem jednoho z těch dvou geeků, kteří se vysrali na maturitní ples a radši čuměli doma na starý hororový fláky, byl on sám :-) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jó vklidu-Parádní animovaný start a finish, hudba hezky do nálady, sem tam nějáká lehčí chuťovečka, docela odlehčená sranda a ani herci nebyli(na takové béčko) úplně marní..... V jistou chvíli už ale bylo toho pobíhání po chodbách a nekonečných BloodyGrckoStřiků tak akorát a celé to něják ztratilo dech...Takže-nebylo to úplně zlé, ale vidím to jako prosranou šanci. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Nezmyselná strata času. Komu sa páčila jednotka, nech na toto radšej ani nesiaha. Jednotka mala vynikajúcu atmosféru chaty a seriózne poňatie, ale tento film nemá ani jedno. Film sa proste nedokáže rozhodnúť, či chce byť vážny a dávať nám slušné gore efekty, alebo chce byť komédia a vrhať na nás splatterove spŕšky krvi (5 metrov ďaleko striekajúce krvavé grcky). K tomu už spomínané krvavé scény vždy rozdeľujú desať minú trvajúce stupídne dialógy. Miestami som mal pocit, ako keby som pozeral Prci, prci, prcičky, lebo tí teenageri čo tam dorábali bolo až choré. Tento film patrí medzi jasné americké sračky a výsmechy hororov. 20% Dávam za pár vydarených gore efektov. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film bol v skutočnosti natočený už v roku 2007. Natáčalo sa v meste Wilmington v štáte Severná Karolína. (Jello Biafra)
  • Když Alex (Rusty Kelley) ve 29. minutě volá poprvé Johnovi (Noah Segan), má John na hodinách 7:13. Pak zavěsí. Leč Alex mu zavolá znova. John opět zvedá telefon, ale na hodinách je 7:12 a právě přeskakují na 7:13. (Terva)

Reklama

Reklama