Reklama

Reklama

Na trhu se objevuje nový výrobek. Nikdo přesně neví, co vlastně obsahuje, ani jak se vyrábí, ale zákaznící čekají ve frontách před obchody. Jedno je jasné - věc je k jídlu a má výbornou chuť. Jednou večer si osmiletý Jeison přišel do kuchyně vzít svou oblíbenou lahůdku a s úžasem vidí, že... ožila. Výrobce pěny angažují Davida (Michael Moriarty), bývalého inspektora FBI, aby zjistil oč jde. (Fine Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavná a hodně béčková kritika potravinářských korporací, která je daleko méně hororem, než jsem původně čekal. Cohenova osobitá režie jakš takš vše drží pohromadě a výrazný Michael Moriarty jako „Mo“ je docela zábavná bizarní postavička, která hláškuje a baví. Celé je to tak nějak přitrouble roztomilé a dětsky naivní, zkrátka taková komediální kuriozita, která se nesmí brát vůbec vážně, i když se očividně snaží i o nějaké poselství. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Ať je to co je to, je to vážně dobrý. Jmenuje se to Pěna a nikdy jí nemám dost. Málo kalorií, skvělá chuť a nedělá skvrny...... ale všechny vás zabije. Film o jaké si invazi zlodějů těl, v hlavní roli Stuff (Pěna). Ačkoli jsem si myslel, že se mi to bude líbit, musím napsal, že se mě to nelíbilo. Divně zpracované, dějově zmatené, dramatická část nulová a film působí trochu směšně. CITÁT - Mám docela rád pohled na krev, ale tohle je nechutný......... Asi od šedesátý minuty jsem to začal brát jako komedii, ale ani to moc nefungovalo. ()

Reklama

folklorman 

všechny recenze uživatele

Velice zábavný horor s netradičním záporákem v podobě chutné pěny. Děj už je zmíněný výše, tudíž přejdu rovnou k hodnocení. Průměrný scénář, kamera, hudba a opět tupé dialogy. Situace, kdy pěna pronásleduje hlavní postavy, vás určitě dostane do kolen. The Stuff je průměrná záležitost vykrádající lepší a hororovější – The Blob. Od Larryho Cohena doporučuju jiné filmy např: Ambulance nebo trilogii o zmutovaných dětech. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na horrory 80.let nedám většinou dopustit. Mají v sobě ono tajemné kouzlo, nápady a často jsou kvalitně řemeslně natočené. Pěna zabiják ovšem mezi ně nepatří. Příběh nepřináší nic nového, což by nevadilo. Postavy jsou nesympatické, což vadí. Všem jsem tak nějak přál úděsnou smrt, což se bohužel splnilo jen zčásti. Nejvíce mi pil krev slizoun Michael Moriarty a pak ten spratek, co si hloupě vleze do prázdné cisterny a následně z ní nemůže ven. Zřejmě k popukání měly být dialogy typu: ,, Víte, plukovníku, asi se snažíte o mé děvče." ,,S tím bych si nedělal starosti, synku, stejně padneš v boji..." Co je nejsmutnější? Triková stránka. Papundeklová mizerie z amatérské dílny! A to už svůj porod měly za sebou trikové bomby jako třeba Vetřelec (1979) či především Věc (1982). Věrohodnější ostatně byla i Invaze zlodějů těl (1978), a jak se to dělá, ukázal o tři roky později Ch.Russell ve snímku Sliz. Co by jeden dal za alespoň jeden vydatný krvavý gejzír....zlatí Kanibalové.... ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Haléé! Každý občas potřebuje sníst krém na holení. Říkejte mi Moe a moje vlastnost je taková, že když mi něco dáte, tak chci víc. To tam žereš sníh? Ne, pojď se podívat, je to vopravdu dobrý, to budeme prodávat a vyděláme balík! Nesahejte na mě, moje ruce jsou registrovaný na policejní stanici v Matenu jako smrtelný zbraně a bělochy si dávám k snídani. Je to fakt, já jsem toho už dost zažil. A teď žerte, komunistický hajzlové. Byl jsem největší, nejsilnější, nejchytřejší a nejkrásnější, vy prodáváte ty sračky, prodejte taky mě! Omlouvám se, trochu jsem vám to tady pozvracel. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Mezi ingrediencemi, jež tvůrci použili ke stvoření pěny, nechyběla např. zmrzlina, jogurt či hasicí pěna. (-bad-mad-wolf-)
  • Scéna z motelového pokoje, v níž pěna teče po zdi, byla natáčena ve speciální místnosti, jež se mohla otáčet vzhůru nohama - tak bylo dosaženo efektu pěny, tekoucí po zdi nahoru. Tatáž místnost byla použita ve filmu Noční můra v Elm Street (1984). (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama