Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (619)

Morien 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Fakulta od Roberta Rodrigueze jedna postava říká: "Já jsem se na tu čtyřku fakt nadřel. Byla to moje čtyřka." Kdyby se filmy známkovaly jako ve škole, bylo by to něco jako případ tohoto filmu. Většina parodií je sice očekávaná a některé jsou i trochu (dost) hloupoučké, ale když si vzpomenu na své rage komentáře k filmům, ze kterých je si zde utahováno, tak se intelektuálně propadám někam na základní školu a mám velmi bazální radost z toho, že jak se v těch hloupých vtipech zrcadlí hloupost originálů, viz třeba moje arch nemesis Černá labuť, bože, jak já nenávidím ten film, chi chi. Abych to shrnula, dívala jsem se ve čtyři v noci noci u vyšívání Brada Pitta ve smokingu a chichotala jsem se dostatečně na to, aby film výtečně splnil svůj účel. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zdálo se, že nás tahle série bude otravovat ještě hodně dlouho, nicméně mezi čtyřkou a pětkou je sedmiletá pauza, což by divák asi nečekal. Na popáté si utahujeme z kousků jako Černá labuť, Zrození Planety opic, Paranormal Activity nebo Mama. Některé narážky jsou povedené a dokonce i k smíchu, většina se ovšem dle očekávání bortí pod rukama. Úplné dno si přesto představuju jinak. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poslední Scary Movie, které jsem neviděl a říkal jsem si, že se na něj podívám už jenom proto, že jsem na starší díly dřív koukal docela rád. Teď už ale vím, že jsem během tohoto filmu udělal jednu zásadní chybu. Nevypil jsem na ex barel čtrnácti stupňového piva, který by mě uvedl do kómatu a já bych tuhle hrůzu dokázal v poklidu přečkat díky oněmění z chlastu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jak jsem byl nedočkavý, tak jsem viděl začátek kinoripu a k tomu byly neskutečně hloupé titulky, které nedávaly smysl. Tak jsem to vypnul a musel jsem počkat až do dnešních dní, kdy už všechno bylo "normální" no a byla to neskutečná změna. U prvního sledování jsem se hodně nudil, ale tentokrát to bylo úplně něco jiného. Neříkám, že je to stoprocentní parodie, možná srovnatelná se čtyřkou, možná úplně nejhorší, ale přesto jsem se několikrát zasmál a bavil se. Tentokrát se nejvíce parodoval horor Mama, takže nejdříve zkoukněte Mamu, abyste byli v obraze. Z traileru jsem vypozoroval, že hlavním tahounem bijáku bude parodování Paranormal activity, ale naštěstí tomu tak nebylo, protože už je tady hooodně parodií na tento horor. Dále se tu paroduje třeba Evil dead, Zrození planety opic, nebo Černá labuť, kterou jsem doposud neviděl, tak mě určitě nějaké vtípky unikly. Nebylo to nejlepší, ale bylo to fajn. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoci, ale mě se tento pátý díl parodující hlavně film Mama líbil hodně. Nasmál jsem se u spousty scén a narážek na všelijaký nový horory. Podle mě by parodie na horor měla vtipně fungovat a já se bavil opravdu hodně. A to jsem podle ukázky čekal, že to bude úplná srágora. Pro mě určitě nejlepší díl po jedničce. Za mě 85% :) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (27)

  • Film nebol premietaný pred kritikmi. (ShortyIC)
  • Na plagáte k filmu môžeme vidieť postavu Teda zo snímky Macík (2012). Vo filme sa však neobjaví. (PETOS)
  • Ve scéně v čase 1:06:24 si lze všimnout, že se Danovi (Simon Rex) objeví v ruce kříž, který ale v čase 1:06:34 již nemá. (dc125)

Reklama

Reklama