Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (511)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejrychlejší superhrdina Flash dostal svůj sólový film. A hned je ho dvakrát, musí absolvovat časoprostorové hrátky i časové paradoxy, co umožnily jeho rozdvojení, a taky se musí vypořádat s různými verzemi Batmana. Prvořadým úkolem je ale zabránit jeho velké rodinné tragédii. V titulní dvojroli exceluje kontroverzní Ezra Miller. Působí poměrně neokoukaně a dokáže být i vtipný a akční. Film má ještě více předností. Velmi zajímavým se ukázala postupná originální prezentace netopýřích mužů. A je v rámci vypointovaného důvtipného záměru dobré vědět, kdo v minulosti Batmana ve filmových verzích ztvárnil. Začneme u Bena Afflecka, největší prostor si ale urval veterán Michael Keaton. O režii se postaral talentovaný Andy Muschietti, který tlačí na to, aby z filmu udělal mumraj, přičemž dokázal zachovat přehlednost dění. Pochopitelně celé dějství provází velká porce trikové složky. Záchrana mimin z bortící se budovy nemocniční porodnice na úvod ukázala nápaditý potenciál celého filmu, který využíval nápaditost scénáře. V této spojitosti se objevila i na pár okamžiků hříšně svůdná Gal Gadot jako Wonder Woman. Pochopitelně záchrana budoucnosti, což je zde prvořadá zápletka, nepředstavuje žádnou velkou originalitu. Pokud ovšem režisér nezačne na neoriginálním základu tvořit drobné i výraznější vylepšování, vtipné a nápadité nuance. Dozvíme se tak (mimo jiné), že se v budoucnosti po zásahu mění i hlavní představitel sci-fi trilogie Návrat do budoucnosti. A takových důvtipných špeků obsahuje film nemalé množství. Akční scény jsou kvalitně zvládnuté. A kdo fandí zrození ženských superhrdinek, tak pro něj je zde bojovná Sasha Calle. DC se svými comicsy u mě boduje více než stagnující Marvel. Flash je osvěžující comicsová lahůdka, která má příjemně překvapivé rozměry. 10/10 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tvůrci tohohle mišmaše tomu Bobovi Galeovi fakt naložili...ale zatímco v BTTF fungovalo vše na 120%, zde si člověk užije jen sem tam nějaký vtípek a občasný rodinný moment. Začátek celkem šlapal (akce s nemocnicí), ale čím víc ke konci, tím víc všeho (Nicolas Cage, proboha, proč?!) a paradoxně ničeho. 50%. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Nedává to smysl. Příběh nikam nic pořádně neposouvá a vrací se do DCU momentu, který bych už nechal spát. Ale Andy Muschietti po divákovi pálí momenty, které jsem si užíval. Záchrana padajících miminek, Elfmanův Batman Theme, kolize světů, Supergirl. Flash tak trochu aktivoval toho třináctiletého kluka ve mně a to je pocit, který mám rád. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BARRY, TY JIZVY, CO MÁME, Z NÁS DĚLAJÍ TY, KÝM JSME. NEMÁME SE VRACET A NAPRAVOVAT JE. NEPROŽÍVEJ SVOU MINULOST. ŽIJ SVŮJ ŽIVOT“…  „Back to the Future“ pro mladý. Takovej komiks, kde nejlepší postavou je Batman. Ať už s ksichtem Afflecka nebo (a pro některý z nás spíš… ) Keatona. Hlavně kvůli němu si na Flashe vždycky vzpomenu. Chyběl mně humor, protože to zábavný byla většinou spíš parodie. Jako jo, dalo se to, ale …     /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Tvůrci potvrdili, že se inspirovali filmem „Návrat do budoucnosti“. 2.) Jen pro připomenutí - Michael Keaton ztvárnil Batmana 2x. V letech 1989 a 1992 v režii Tima Burtona. George Clooney v roce 1997. Jeho Batman (a Robin) se ovšem nemá čím chlubit… 3.) Thx za titule „Petr Zenkl“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Film, který si nakonec neukousl až tak velké sousto, jak jsem se obával, a není jen čekáním na Batmany a všechna možná camea. Je to opravdu dobrý, především zábavný Flashův příběh. Nic hlubokého, nic, na co bych dlouho vzpomínal, ale o to asi ani nešlo. Škoda "jen", že je ten film vlastně k ničemu a že si ho už před premiérou řadou různých rozhodnutí zařízlo samo studio. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Film sa natáčal v štúdiách Londýn, Stamford, Waltham Cross a Warner Bros. v Leavesdene (Anglicko, Veľká Británia), ako aj v Edinburghu a Glasgowe (Škótsko, Veľká Británia). (Arsenal83)
  • V paralerním vesmíru, kam se Flash (Ezra Miller) dostane, je hodně zmiňováno, že Martyho McFlye hraje v Návrat do budoucnosti (1985) Eric Stoltz. Ve skutečnosti měl Eric Stoltz skutečně Martyho Mcflye hrát a jsou dohledatelné i některé natočené scény s ním, než ho nahradil Michael J. Fox. (SeBig)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama