Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 1

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (443)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Také mně napadlo srovnání s Michaelem Claytonem při téhle jízdě evropskými metropolemi... Film si celou dobu drží velmi svižné tempo a o akční zápletky tu není nouze. Nasadit místo Clive Owena - agenta 007 Daniela Craiga, mohli jsme tu mít další z moderních bondovek, až na ten závěr ovšem.... Tykwer nám nabídl opravdu svižný thriller, jehož velkým kladem je také velmi kvalitní soundtrack. Jen mne krapet štvalo opakované nasazování českých herců při dabingu dalších osob.... Možná si toho někdo nevšiml, ale například pan Meduna má tak zabarvený hlas, že slyšet jím mluvit dalšího herce (byť v jiné lokaci) mi přišlo celkem laciné.... V sohrnu jsem se ale dobře bavil. A Ruku na srdce, skutečně vám tento film přijde paranoidní? Opravdu si myslíte že vaše banka respektive banka jež drží v pařátech nějaký nadnárodní bankovní moloch vydělává jen legálně? Já tedy ne.* * * ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Vítejte ve výkladní skříni Toma Tykwera, který se svým zlatým řezem nesoustředí ani tak na hlavní hrdiny jako spíš na své milované památky a moderní umění. International v jeho rukou nabobtnal do sterilní jednorázové podívané, která nenudí ale nadšení vzbuzuje jen párkrát, přičemž je příjemné sledovat přetavení zavedených klišé ale i když je snímek dlážděný evidentně dobrými úmysly scénáristův um nebo spíše ne-um podráží Tykwerovi nohy. Jediné co po skončení snímku zůstane divákovi v hlavě je vynikající přestřelka v Guggenheimově muzeu, díky níž dávám třetí hvězdičku. Naomi Watts se v příběhu ztrácí, aby z něj nakonec zmizela úplně a Clive Owen bezprecedentně hází otrávené pohledy na všechny strany. Škoda promarněné šance. International není vyloženě špatným filmem ale na Tykwera je to přeci jenom podívaná nemastná, neslaná. 5/10 FEBIOFEST 2009 ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Clive Owen má chudák prostě smůlu a tu svoji "bondovskou stránku" nám v dobrým filmu asi jen tak nepředvede. Tady je z něj totiž agent Interpolu, kterej se nejdřív aspoň hodinu ptá a až potom střílí. A to vážně není dobře, zvlášť když Tom Tykwer si vzal zrovna asi režijní dovolenou a natočil jenom uspávací dvouhodinovou nudu, ze který mi utkvěla v hlavě jenom dost dobrá přestřelka v muzeu. To je ale bohužel to je jediný a taky jediná akční scéna filmu. Clive Owen to svým charizmatem sám neutáhne zvláště, když ostatní hrajou pod psa a Naomi Watts je tady tak nějak navíc. Fakt zklamání. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Obstojná, hoci trochu ukecaná parano-špionárčina s jednou výbornou prestrelkou. Na hĺbanie v postavách sa tu moc nehrá, a o to viac poteší výhovornosť reči tela Cliva Owena. Holt typ agentskej postavy presne preňho. Naomina tvár má zmysel iba ten marketingový, na plagáte. Dej dosť prekombinovaný, ale zaujme, a za tónov tichej, pulzujúcej elektronickej hudby drží v napätí (držať palce sympatickému odvážlivcovi, ktorý sa postaví najmocnejším manipulátorom sveta, nás skrátka baví). Nechýba ani architektonicky úchvatný barák na útesoch, ako vystrihnutý z bondovky. Nový Bourne sa nekoná a Michael Clayton išiel viacej do hĺbky, ale s Pollackovou Tlmočníčkou si táto Tykwerova komerčná zákazka má čo povedať. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Kdeže ty loňské sněhy jsou aneb Tom Tykwer v novém efektním kábátě, ale od rákosníků. Tento německý renesanční umělec je, jak vidíte, v tomto obleku neuvěřitelně přrozený. Ze stran můžete zpozorovat mírné oděrky, které byly způsobeny několika výstřely ze zbraně značky UZI (Model 45). Avšak ani tato impozantní událost, která se odhrála v Galerii elity národa, nemůže zabránit vniknutí tohoto umělce a jeho kabátu do našeho nového katalogu Jaro-Zima, který dostanete od naší krásné hostesky Naomi Watts, jejíž účes byl, mimochodem, vytvořen naším předním stylistou. Berlínským větrem. Tom už odchází z mola, ale proboha, co se to děje.....on padá!! Uklouzl po kabátě...moment, teď se snaží vstát...zase se válí ve sračkách. Dámy a pánové, to vypadá na červénou kartu od Armina Muellera - Stahla! Ano, potvrzeno! Tykwer jde z mola, vystřídán Clivem Owenem. Ale divácí pískají. Prý už tenhle model viděli na jiných přehlídkách!! Nevídané!! Clive odchází mrzutě pryč. Divácí vstávají, kam to jdou? Ó ano, naproti je Parfumérie, tam se prý cítí o moc líp... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Během scény v domě Jonase Skarssens spolu s Cassian Skarssen mluví dánsky, tedy rodným jazykem herců Ulricha Thomsena a Benjamina Wandschneidera. (TomikZlesa)
  • Během filmu si Naomi Watts smskuje se svým kontaktem na číslo +352 22 28 09. Jedná se o skutečné číslo Luxembourg City Tourist Office. (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama