Reklama

Reklama

Tři středoškoláci najdou na internetu inzerát, prostřednictvím kterého jakási postarší dáma hledá partnery ke skupinovému sexu. Kluci jsou z toho hned celí pryč a rozhodnou se, že to zkusí. Vydají se k autorce inzerátu, ale vůbec nepočítají s tím, že je u cíle bude čekat něco jiného, než na co se původně těšili, a že se celá jejich cesta během krátké chvilky změní ve strašlivou noční můru. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (282)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, když Kevin Smith točil filmy jako Clerks nebo Mallrats... Nevim, jestli už si na to začal připadat starej nebo je za tim nějakej jinej důvod, ale to snad radši, ať už netočí nic. Po totálnim propadáku Poldové přišel s touhle slátaninou. Přišlo mi to, jak kdyby ani sám nevěděl, co chce vlastně natočit. První polovina je o tom, jak se náboženský fanatici rozhodnou, že ve jménu boha budou trestat různý hříšníky, co se provinili např. tim, že si na netu dohodnou s někym šukačku. Průser je, že většinu času jenom posloucháte nějakýho ideologickýho vůdce těch fanatiků, jak cituje různý úryvky z bible. Tohle se mohlo klidně vyhodit a divák by nezůstal o nic ochuzen. Asi v půlce se k tomu přimotá ATF a začíná se v podstatě od nuly. Pak následuje dlouhá střílečka, která mi přišla jako nejlepší část celýho filmu. Jenže zase to posere jakýsi mimózní rozuzlení. Kevin Smith by udělal nejlíp, kdyby natočil zase nějakou pohodovou komedii o různejch flákačích, zevlácích a geekách. A Johna Goodmana příště taky radši v nějaký komedii. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Pestrý příběh ladně střídá i těžko kombinovatelné filmové žánry, přelévá vývoj příběhu z jedné postavy na druhou a rozepisuje charaktery jen proto, aby nás dovedli k těm dalším. Nejde tak o horror, filozofování nad náboženskými sektami, ani policejní drama, je to zkrátka všechno pospolu v přirozeně kompaktním celku. Zajímavě vyznívající koncepce filmu potěší, žádná z přísad výsledného mixu nepoleví a nenudí, naneštěstí ale taky žádná zvlášť nevyčnívá a film zůstává tím, pod čím jej Smith uvedl – fajn počinem bez zvláštních ambicí. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Není nad bandu božích oveček, která čučí na pohádku o Svetoplukovi a třech prutech v božím provedeni. V jednotě je síla, pomyslí si dané palice. Potom co vůdce beran začne vykládat slovo boží a poukáže na daný problém, který převede do mysli spolusedících oveček, které skromně a vzorně poslouchají v domě božím, najdou společnými silami viníka/y, které musí ve jméně božím potrestat. Protože tak to chce on, jejich srdcí šampión. Nasledně na to, jinný boží služebník, který tak úplně nesouhlasí s jejich prevedením poukáže na daný problém?! božííí... 4/10, ehm. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Bowling for Red State! Po osmi bezchybných kouscích stačily pouhé dva filmy k tomu, aby se z Kevina Smithe stala osina ve zřítelnici. Smith zajímavé myšlenky má, ale ty tentokrát marně hledaly formu. První hodina vyvolává svou náladou mrazení po celém těle, ale jakmile se ke slovu přihlásí pušky a kulomety stává se z Red State průměrná televizní báchorka s rádoby drsnými hláškami a kupou mrtvol na dvorku šumící vesele do ztracena. PS: Doufám, že Smith, po vzoru Stevena Soderbergha, svůj konec kariéry zase hezky odvolá - byla by to škoda rozloučit se s námi flákači, co (marně?) naháníme svojí Amy, dvěma naprosto průměrnými snímky a sportovním dramatem! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co ten Kevin Smith blbne. Kdyby splnil to, co slíbil, možná by udělal líp. Pořád všechno je lepší, než pseudo horor o partičce neerdů, co si chtějí užít a tak si přes internet domluví nějakou bábu a až na místě zjistí, že je to sekta. Každopádně v dialozích je Kevin Smith jasnej. Jen to prostě není prdel a ani to není tak šokující, jak by on asi chtěl. O to víc mě to nebaví, když si vzpomenu, jak z tý sekty byli všichni tak strašně normální, nezajímavý a dělali, jak je to všechno, co se ve filmu děje, strašně v pohodě. Není. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Jde o první film Kevina Smithe, který byl kompletně natočen digitální kamerou. Díky tomu mohl Smith vždy aktuálně natočený materiál ještě v tentýž den stříhat. Už dva dny po poslední klapce tak měl připravený první hotový sestřih filmu. (montana_cz)
  • Film nemá žádnou hudbu. Celý soundtrack se skládá z písní zpívaných přímo ve filmu. (montana_cz)
  • Film je první Smithův snímek, který není komedií. (Vlado666)

Související novinky

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

18.10.2008

Tentokrát si ale místo Achilla zahraje Odyssea. Ale pozor – logická úvaha, že by se mohlo jednat o pokračování antického velkofilmu Trója, je zcela mylná. Projekt studia Warner Bros. The Oddyssey,… (více)

Reklama

Reklama