Reklama

Reklama

Bílá smrt

  • USA Whiteout (více)
Trailer

VOD (1)

Policistka Carrie se z osobních důvodů nechala přeložit na vědeckou základnu v Antarktidě. Zvykla si na drsný humor i milostné návrhy mužského osazenstva a spřátelila se s místním doktorem. Nyní se její pobyt na základně chýlí ke konci a ona má odletět po dvou letech služby zpět domů. Venku je v blízkosti stanice nalezen zavražděný geolog. Policistka se rozhoduje, zda se pustit do vyšetřování vraždy, nebo odletět. S pomocí doktora a pilota Delfyho se vydává na opuštěnou sovětskou základnu, kde vrah s cepínem, maskovaný polárnickou výstrojí, zasáhne dřív, než by mohl důležitý svědek promluvit. Vyjde najevo, že geologové objevili ruské letadlo se záhadným nákladem, které zde havarovalo před padesáti lety. Carrie začne prohledávat všechny místnosti na základně. Brzy zjistí, že tajemný náklad - diamanty - je ukryt v těle zavražděného geologa. Začíná boj o život a navíc se blíží extrémně silná sněhová bouře - bílá tma, ve které není vidět ani na krok. Šance na přežití je mizivá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

POMO 

všechny recenze uživatele

Thriller, v ktorom sa neustále niečo deje, odohráva sa v atraktívnom prostredí a pred kamerou sa mu špacíruje kočka Beckinsale. A napriek tomu nedokáže strhnúť či zaujať. Toto je výtvor štyroch scenáristov? A producenta Joela Silvera? Whiteout pripomína skôr lepší béčkový DVD release, obdobný napríklad Babylonu A.D.. Rutinná zápletka, ploché postavy, ale hlavne že sa tvorcovia hrajkajú s kamerovými filtrami, ktoré robia Antarktídu farebnejšiu než dažďový prales. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Letadlo bez pilota rozmáznuté volným pádem o ledový příkrov? Zima. Snad mysteriózní thriller? Zima. Nějaké napětí? Samá zima. Vybroušený scénář? Brr! Ukrutná zima. Mrzne vodka a žigulík startuje až napodruhé. Do očí bijící nelogičnosti? Přihořívá.. Zatímco Rosenheim nesmí dát v Obecné škole ani jazyk na zábradlí, rozkošná tvářička Beckinsale odolá bez problému 65 stupňovým mrazům? Přihořívá.. Už žádná objednávka pěti piv v hospodě levou rukou? Přihořívá! Ztráta času? Hoří! Některé filmy by holt měly zůstat u ledu... Všimli jste si, že ti Američané jsou prudérní i v okolí severního pólu? Stačí, aby si Kate vlezla nahá do sprchy a hned ji všichni oslovují "Stetko".. ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo a preto nerozumiem tým negatívnym reakciám.Všetkého bolo tak akurát,stopáž,dejová linka v poriadku,k môjmu prekvapeniu uveriteľné a dokonca scenáristi si neodpustili a neukrátili nás ani od záverečného prekvapenia.Plus okrem iného to bol neskutočne mrazivý zážitok znásobený už len tým faktom,že zimu z duše nenávidím.Arktická zima,kopa snehu a mrazivý vietor sa mi dostal cez obrazovku až pod kožu.A len tak na okraj tá krehká Kate Beckinsale tam nemala vôbec čo robiť..Nehodiace sa prečiarknite! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy si to asi nezaslouží, ale při dobré náladě se dá skousnout leccos. Dominic Sena kdysi slušně začínal (rafinovaný thriller Kalifornie, který příliš nepotěšil fanynky Brada Pitta), záhy přičichnul k těžkému mainstreamu (60 sekund) a skončila po něm nepříjemně nakyslá pachuť, ve které jen maskoval absenci příběhu rádoby cool akcí (Operace Hacker). Ve stejném trendu pokračuje i po letech (zřejmě nuceného) odpočinku v nesmírně atraktivním prostředí. Šerifka Carrie Stetko totiž vyšetřuje historicky první vraždu na Antarktidě. Jenže ze slušného potenciálu se vyklube pražádná atmosféra a promarněná šance, ve které sličná Kate Beckinsale ukáže nádherně tvarovaný zadeček a přijde o pár prstů. Nic moc, stejně jako zbytek osazenstva před i za kamerou, ale nepředvede. Flashbacky hrdinčina „traumatu“ jsou prakticky bez významu, akční scény bez náboje a toliko očekávané napětí krájet rozhodně nebudeme. Odfláknutý závěr už jen podtrhne nevyváženost celého projektu. Takže divák necítí žádnou úzkost z nebezpečí smrtelného mrazu nebo sesuvů sněhu, který stejně jako v jedné ze scén zatarasí veškeré únikové cesty, zrovna jako strach o jednotlivé postavy. Namísto další kritiky přihodím téhle nakyslé jednohubce nějakých 50% a půjdu o dům dál.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrná kriminálka z mrazivé Antarktidy nám nabídne tuctový děj, průměrnou kvalitu a jednu sexy scénu ze sprchy. Toť krátký souhrn tohoto filmu, o kterém zde již jiní napsali víc než dost. Pár náznaků slušné atmosféry by se tu i našlo, což společně s Kate, která je má oblíbená herečka zachránilo alespoň průměrné ohodnocení. On celkově ten začátek byl docela zajímavý, jenomže potom to sklouzlo do tuctové podívané, nešlo si nevšimnout několika nelogických věcí (v -50 bych rozhodně nechtěl běhat nahý kolem základny). Jako nikdy jsem tam dole v zemi ledu nebyl, ale párty na tamních základnách můžou být velmi zajímavé – i když mám o ledasčem vážné pochybnosti. Jen nesmíte moc šťourat pod ledem… ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama