Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Krokodýlích filmů není moc a není jich moc dobrých, Black Water je aspoň průměrný levný snímek, sází hodně na stísněnou atmosféru, kterou ještě více umocňuje pocit bezmocnosti. Místy sem se trochu nudil, jde poznat, že se jedná o béčko se vším všudy, konec (posledních cca 15-20min) se docela povedl a byl aspoň trochu akčnější než zbytek filmu. 5/10* ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já tyhle filmy, kde se několik lidí dostane do problému a musejí zůstat v malých prostorech a tam bojovat o přežití mám rád, ale tady se to úplně nepovedlo, z čehož jsem zklamaný. Natočené je to sice realisticky, ale stane se tam toho tak málo a tím pádem je to tak natahované, že mě to nakonec spíš nudilo. Pár scén je slušných a napínavých, to jo, ale celý film určitě ne. Postavy nijaké, k nějakým velkým zvratům nedojde a zoufale tu chybí to, co by to mít mělo, ale nemá: hodně silná atmosféra. Což je právě škoda, protože kdyby tu byla, bylo by to fakt dobrý. S odstupem času ale musím uznat, že aspoň na ty slabé 3* to je. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Předností snímku, je že působí poměrně realisticky. Je to dáno tím,že vychází ze skutečné události. Nelze psát o tom, že by film měl zběsilé tempo a pustil žilou, ale nelze mu upřít postupně houstnoucí napětí a touhu vymanit se z toho prokletého místa obývaného teritoriálním predátorem. Klady: krokodýl je sice vidět jen ojediněle v plné své kráse, ale to neubírá na působivosti, krokodýl nepůsobil směšně narozdílod jiných filmů ve kterých se vyskytuje, sevřený prostor teritoria obývaného krokodýlem je šikovně využitý, postupně se dostavuje depkoidní pocit sevřenosti, nechybí napětí, solidní herecké výkony, přerod z nenápadné Maeve Dermody v sexici. Zápory: občas se dlouho šplhá po stromech až to působí zdlouhavě, nepříliš krvavě pojato, postavy mohly mít přece jen kloudnější nápady jak přelstít krokodýla, slabší zabití, častá stagnace filmu, předpokládaný úlevný konec. Mé hodnocení: 60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Trojica ľudí uviazne po prevrátení loďky na jednom zo stromov uprostred austrálskej divočiny. Ich spoločný nepriateľ je od prvého momentu viac ako známy! Síce O niečo menej krokodíla, no zato rozhodne viac logiky a napätia. Mne osobne sa to páčilo viac ako dvojka, ale ako hovorí staré porekadlo: "každému podľa chuti priatelia!" - 55% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelný film podle "skutečné" události.Když pominu typicky hloupé chování postav a nadmíru inteligentího krokodýla, kterýmu k vyjádření jeho inteligence chyběli snad už jen brejličky a knížka, je to bohužel nuda jako prase, scénář nabídné až zvrhlou dávku neskutečně pitomých scén a konec je předvídatelný a skoro až komediálně laděný.Abych jen tuhle australskou jednohubku tak nepíčoval, musim nepokrytecky přiznat, že pár dobrých scén se našlo a to především ty, ve kterých byla znát ta příšerná bez moc a smrt blízkého člověka, který vám ještě včera v hotelovém pokoji lízal kundičku a teď ho metr pod váma líže dvoumetrový slizký hajzl.Sem tam to napětí mělo a herci se stydět nemusí, ovšem scénárista s režisérem by si zasloužili botou z krokodýlý kůže nakopnout do prdele ze předu.Rutinna na jedno podívání.40%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo převážně v Sydney v obchodní čtvrti zvané Oatley. (Terva)
  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)
  • Na festivalu Undergroundového filmu v Melbourne byly snímku uděleny dvě ceny, které si odnesli John Biggins za nejlepší kameru a David Nerlich a Andrew Traucki za nejlepší režii. (Terva)

Reklama

Reklama