Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dlouze přemýšlím, v kterém hororu mi bylo sympatické "krvelačné" zvíře, které všechny ohrožovalo, na rozdíl od hlavních hrdinů. Došla jsem k názoru, že sympatický krokodýl v Krvavé laguně je zřejmě tím jediným. Myslím, že pokud by rozuměl a naslouchal jen něčemu z té záplavy naprosto klišovitých a často až trapných dialogů, které jeho oběti při pobytu na stromě pronášely, rozchechtal by se na celé kolo a smíchy by sebou začal plácat ve vodě. Mdlý a nezáživný děj, spolu se scénáristickou stránkou dokázaly film velmi zdatně zcela potopit. SPOILER Nejlepší scéna pro mě je, kdy krokodýl v začátku filmu napadne chlapíka a poté, když si zbylé slečny myslí, že už je pryč, tak se před nimi vynoří, s mužem v tlamě, chvíli se na ně dívá a poté zmizí v hlubinách. KONEC SPOILERU. Závěr je poměrně vlažný a žádné překvapení se nekoná. Zato však scéna, v níž to přeživší doslova "zabila", mě dokázala naplnit jistým vztekem a vyvolala ve mně touhu po odplatě:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď sa v reálnom živote stane nejaká desivá, brutálna udalosť, a ktorej rozprávanie, či počúvanie nechá na človeku dlho pocit strachu, neznamená to hneď, že ako filmový námet to môže byť trhák. Zažiť tento príbeh na vlastnej koži, asi by som film hájil do špiku kosti, ale keď pozeráte na skupinku ľudí prilepených vyše hodinu na strome nad vodou, ako čumia na hladinu vody či náhodou nezbadajú krokodíla a dookola opakujú tie isté dialógy, to pocit strachu alebo napätia nenavodí ani náhodou. S (až troma) útokmi tejto slizkej štvormetrovej príšery sa spájajú tiež mnohé nedostatky, hlavne primitívne triky, zlá kamera, či ťažkopádne konanie postáv. Občas nelogické konanie (Lee má okolo snáď všetky stromy sveta, no ona si na pritiahnutie lana z vody odtrhne metrovú halúzku) ale nemôžem napádať, nakoľko ak sa to tak podľa skutočnosti udialo. Napodiv to celé pomerne rýchlo ubehlo a hustej atmosfére som tiež na pár momentov pričuchol, takže celkovo to nebolo až také dno. 40%. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krvavá laguna je jedním z těch povedených survival zvířecích hororů, který je, jak už zde bylo řečeno, srovnatelný s filmem Krokodýl: Návrat do krvavé laguny ze stejného roku i země a vedle Jezera z roku 1999 jde o nejlepší snímek, ve kterém se objevil krokodýl jako monstrum. První polovina filmu byla slabší, méně akční, nicméně druhá část naštěstí tyto nedostatky vyrovnala, takže jsem byl v rámci možností daného žánru spokojený s výslednou podobou filmu. Chování postav zde radši kritizovat nebudu, protože sám nevím, jak bych se v dané situaci zachoval. Zkrátka vcelku vydařený film, který těží zejména z realistického (reálného) krokodýla a dobře vybrané lokace. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Trojica ľudí uviazne po prevrátení loďky na jednom zo stromov uprostred austrálskej divočiny. Ich spoločný nepriateľ je od prvého momentu viac ako známy! Síce O niečo menej krokodíla, no zato rozhodne viac logiky a napätia. Mne osobne sa to páčilo viac ako dvojka, ale ako hovorí staré porekadlo: "každému podľa chuti priatelia!" - 55% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že krokodýl neměl patnáct metrů délky a šest tun váhy a že nedisponoval iq cifrou 127, jak tomu občas s inteligencí hlavních představitelů zvířecích hororů bývá, nicméně párkrát se v záběru zjevil, řekněme drobátko vychytrale. Jinak film poměrně slušně odsýpá, ve stromech nad nebezpečnou vodou se zachytila vcelku dobrá atmosféra a noční scéna zapůsobila opravdu drtivým stiskem. Závěr přitažený, ale celkově obstojné. 70%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)
  • Na festivalu Undergroundového filmu v Melbourne byly snímku uděleny dvě ceny, které si odnesli John Biggins za nejlepší kameru a David Nerlich a Andrew Traucki za nejlepší režii. (Terva)
  • Film je inspirovaný skutečnými událostmi útoků krokodýlů v Severní Austrálii z roku 2003. (Terva)

Reklama

Reklama