Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 1
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Arbiter

Já ji (roze)četl, ale nedočetl. Přišlo mi to, že to stojí a padá na tom námětu a samotné provedení "formu orální historie" je vlastně stršně nevyužité a zahozené. Ovšem je to komplet jako audiokniha na youtube a mám to dlouhodobě v plánu někdy "donaposlouchat".

na příspěvěk reagoval Arbiter

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Tak na filmu jsem byl a 3D naprosto netřeba. Možná že ty masový scény jsou v 3D dobrý, ale 2D to nijak nekazí. Takže pokud si mám vybrat 2D je jasná volba.

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

past.rascal

Samozřejmě tvoje volba. Taky chodím do kina kvůli maxi zažítku a právě proto bych dnes volil 3D maximálně obezrřetně, naposled jsem ho viděl u Hobita a to je chvalený 3D přesto bych dnes volil 2D. Co považuju já za nejlepší, je film v Imaxu natočený Imax kamerou, ale ve 2D  + ten zvukový sál v Hostivaři.

Arbiter

Arbiter (hodnocení, recenze)

Enšpígl

Já například těsně před uvedením Hobita na každé projekci při jeho trailerech sklopil zrak a zuřivě si třel uši :-P

na příspěvěk reagoval Enšpígl

past.rascal

past.rascal (hodnocení, recenze)

sniper18

...ja teraz fakt neviem človeče, do kina chodím fakt len na filmové lahôdky (témy, ktoré mňa osobne bavia, inak nie), tak si to chcem užiť so všetkým, nečakám od 3D niečo extra, ale skúsim to

na příspěvěk reagoval Enšpígl

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

past.rascal

3D je pri takomto filme úplná hlúposť a aj v komentároch ho každý kritizuje. Ja kvôli tomu idem dnes cestovať do susedného mesta, lebo v tom mojom je len v 3D a nechcem si kaziť film. 

na příspěvěk reagoval past.rascal

past.rascal

past.rascal (hodnocení, recenze)

...tiež sa chystám dnes, teším sa na to celé týždne, téma zombies ma neskutočne baví (kto vie prečo, hmm), tak dúfam, že som sa na traileroch nenavnadil moc

na příspěvěk reagoval maddy

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Micronik: Ad ty tarilery; no pokud ti jde jenom o tu trikovou složku v nich, tak ano, pak to rozhořčení chápu. Na druhou stranu, proč na ty trailery koukat; v drtivé většině (u blockbusterů dvojnásob) prozrazují příliš mnoho a stejně většinou lákají na trochu něco jiného než je výsledek...  Ad IM3: mě se naopak líbil zdaleka nejvíce ze všech marvelovek, ale je to právě tím jiným stylem a tím, kdo za tím stojí. A je mi jasné, že naopak mnohým, kterým se líbili ty předchozí tento jiný přístup logicky nesedne. Osobně jsem z letošních letních popcornů byl nejvíce zvědav na MoS, nejvíce se těším na Lone Rangera (od Verbinského/Deppa/Zimmera jeden tak nějak přesně ví co očekávat a co dostane) a nejvíce se  bojím Pacific Rimu (jak mám del Tora rád, a jak má nejednu silnou stránku, tak akce je ve všech jeho snímcích tím jednoznačně nejslabší článkem  a tak mi přijde zvláštní, že staví celý film; nebo se tak teď aspoň tváří; právě na měřítku a akci).

na příspěvěk reagoval Enšpígl

Uživatel DaViD´82 smazal svůj příspěvek.

Ampi

Ampi (hodnocení, recenze)

Všimli jste si, že v traileru je "Rusko je černá díra" a filmu "Indie je černá díra." Asi to souvisí s druhým scénářem. Ze kterého pochazí T-54, který Brad Pitt nechal pro děti (viz. zajimavosti).

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Tak zítra v 17:40 - už se nemůžu dočkat! :-) Tehle rok je teda pěknej kopec filmů v kinech, alespon mě baví tyhle sci-fi, fantasy atd...

Habansz

Habansz (hodnocení, recenze)

tak jsem se vratil z kina a musim rict, ze film me bavil. I kdyz je pro me Pitt herecky evkivalent Davida Beckhama,tady mi ani trochu nevadil. Jen skoda ze prvnich 20 minut filmu nebylo vubec ve 3D,takze jsem musel za obsluhou, nastesti nam to dali od zacatku

na příspěvěk reagoval past.rascal

Kobain

Kobain (hodnocení, recenze)

No já doufám že nezprzněj novou Armádu temnot tím že z ní budou chtít jak je teď zvykem udělat nějakou výpravnou fantasy. Fandům musí stačit hororová komedie.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Micronik

Na poli sci-fi a fantasy je letos evidentně největší průser Po zániku země. Tenhle film je tak blbej, že i Světová válka je ve srovnání s ním dílo hodný oscara za scénář. asi takhle to zatím vidím.

Nevědomí není špatnej film, ale přišel mi takovej zmatenej. Jak kdyby tvůrci nevěděli jestli chtějí natočit komorní scífko nebo popcornovej film. Hlavně ten příběh jsem moc nepobral dost věcí tam nedává smysl. Nevim no zkrátka divnej film.

Star Trek mi sednul nejsem žádnej skalní fanda, ale možná právě proto se mi to líbilo.

Muže z oceli a Iron mana nemůžu posoudit neboť jsem zatím neviděl a Iron mana ani neuvidím. Prostě takovej druh filmu není můj šálek kávy já radši čistokrevný horory a akčnáky. Muž z oceli až výjde tak na něj mrknu, ale no rovinu zrovna 2x mě to neinteresuje.

Co se týče Pacifik rim vyhejbám se záměrně všem trailerům, ale určitě vyrazím na projekci. Čekám gigantickej blockbuster přecpanej trikama tak uvidím či mi sedne nebo ne netrufám si v tuto chvíli odhadovat.

Micronik

Micronik (hodnocení, recenze)

Kobain

No tak Snyderovo Úsvit mrtvých je zajímavý a dobrý počin. Je to navíc levné a Wallmart to z velké části dobře zajel! Navíc z tohohle konceptu pak dobře těží seriál The Walking Dead  a ten je opravdu celkem dost solidní. 

Ono ve své podstatě je u WWZ problém všechno člověk by i klidně odpustil tupý nicneříkající scénář kdyby dostal tunu triků a k tomu i hektolitry krve a navíc co 5 minut momenty naprostého strachu o tu hlavní postavu! Jenže tenhle film nemá ani jednu věc pořádně dotaženou  a to už je velký problém

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Kobain

Kobain (hodnocení, recenze)

Když se za menší rozpočet dal natočit R Úsvit mrtvých, kde taky bylo pár větších scén....

na příspěvěk reagoval Micronik

Kobain

Kobain (hodnocení, recenze)

Zombi film by prostě neměl mít PG13. To radši ať to stojí 50 milionů než 200. 

Micronik

Micronik (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Určitě v tomhle s tebou souhlasím. Já se například považuji za fanouška Kosinskiho, mě přijde u jeho stylu režije filmu takový new age styl který mi opravdu hodně sedne. Vyloženě mě dostal filmem Tron Legacy a nový Oblivion mě rovněž natchl (ikdyž přeci jen Tron je Tron). Trona jako pro mě nejlepší sci-fi film musel sestřelit až nově Man of Steel (který by měl být sice spíše komksovou adaptací než sci-fi ale zase tak jak to Snyder předhodil mě to naprosto uchvátilo). Nebyl letos ani špatný Star Trek Into Darkness a ještě doufám že se projeví i Guillermo se svím Pacific Rim.

Tak snad doufám že i on se předvede v pořádné síle. Zatím nehorší počiny letošku jsou pro mě bezesporu Iron Man 3 který mě hodně ale opravdu hodně zklamal (v trailerech představovali film na který sem se těšil jak malý jarda a výsledek byl naprosto tragický) no a teď tomu rozhodně mohu přihodit u WWZ od kterého jsem sice nic extra neočekával ale nedostal sem ani ten průměr aspoň pro mě osobně.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Micronik

Jasný prostě ti to nesedlo. To se nedá nic dělat 100 lidí 100 chutí. Já zase docela kvitoval, že se na začátku nezdržovali z nějakýma zbytečnýma kecama a šlo se rovnou na věc a nestalo se ani to čeho jsem se obával, že Pitt bude po celej pobíhat se svoji rodinou a zachranovat ji. Rodinu takticky uklidili do pozadí a to taky vnímám jako plus. Jasně, že to PG13 k tomu nesedí, ale jak píše Popluh u filmu s tak přepáleným rozpočtem u kterýho nutně potřebujou aby se minimálně aspoň zaplatil nebude nikdo riskovat erkovej rating to je prostě o komerci. Co ti budu povídat taky se mi nepozdávalo, že kdykoliv hrozí kapka krve kamera okamžitě uhejbá stranou, ale i tak jsem si ten film užil. Jak říkám u mě slabé 4* a zhruba tak 70%

na příspěvěk reagoval Micronik

Micronik

Micronik (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

No on ten film je celej nějakej blbě přestřelenej :/ Boylovo 28 dni poté bylo prostě excelentní a tohle je jen slabý pokus o více epičnosti která ale stejnak nefunguje protože tam nějaký mameluk cvakl před natáčením PG 13. Kdyby tam aspoň to pégéčko nebylo tak to mohlo dopadnout na 3 hvězdičky (cca 50-60% ) jenže to jsme asi chtěli moc! Ten film mě natolik nudil že jsem měl chuť zajít nahoru k projektoru a posunout film do další trikové sekvence že mě ani jako fanouška tohoto žánru už nezajímalo odkud ta nákaza vznikla protože než bych to zjistil a kdybych to zjistil tak bych snad asi i brečel smíchy jak by to bylo samo o sobě hloupé vysvětlení.

Mě to přijde jako kdyby scénář psal někdo na jeden zátah po kocovině kterou se rozhodl léčit tripem a výsledek je že tohle dílío prostě pak nepochopí nikdo protože to ani pochopit nejde. Režisér si ani nedal tu práci s nějakým předvyprávěním což sice nutně nemusí být na škodu (u některých například přímočarých filmů to je naopak dobře) jenže tenhle film je prostě divný až mám takový pocit že si jak ukrajinská hra s tou filmovou zrovna nemá co vyčítat!

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Popluh

Pod to se podepisuju. Já dal teda slabší 4* mohlo to dopadnout líp, ale i tak jsem byl překvapen spíš příjemně než nepříjemně.

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama