Reklama

Reklama

Michael Caine hraje Harryho Palmera, bývalého armádního desátníka, který raději nedobrovolně slouží jako agent Jejího Veličenstva, než aby si odseděl roky za mřížemi. Palmer je vyslán do Berlína, kde má zajistit útěk ruského generála, který je odhodlán přidat se na jejich stranu. Poté, co neochotně přijme úkol, zařídí jeho plán útěku jako falešný pohřeb...Bohužel z Ruska je nakonec převezeno špatné tělo. Caine si zachová chladnou hlavu a proplétá se Berlínem v náručích krásných žen. (Magic Box)

(více)

Recenze (51)

Angelopul 

všechny recenze uživatele

Agenta Palmera mám mnohem radši než jeho nafrněného a snobského kolegu Bonda. POHŘEB V BERLÍNĚ je asi nejlepším ze série, o řád zábavnější než první Palmer (PŘÍPAD IPCRESS), je zde větší porce typicky britského humoru a příběh také mnohem lépe odsejpá. Jsou to dále pak perfektně vykreslené a ztvárněné postavy, např. ruského plukovníka Stoka, německého mafiána Kreutzmana, nebo rozčilujícího se komisaře Reinhardta, rafinovaná akce a úžasná atmosféra Berlína šedesátých let co dělají z tohoto filmu jednu z nejlepších agenťáren své doby. "A teď pojď zpátky do postele miláčku, protože v kuchyni za moc nestojíš". ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že nějaké palmerovce napařím plný počet. Jak Případ Ipcress, tak Mozek za milion dolarů mi přišly jako zhulené, experimentální vize, které si špionský žánr berou jen jako rukojmí. Ale tady vzal námět do ruky zkušený režisér nejen bondovek, ale i válečných filmů, který bystře vyhmátl to podstatné a udělal z filmu koukatelnou záležitost. Postavy se - konečně! - chovají normálně a lidsky, nikoliv zbytečně přehnaně a afektovaně, a dokonce i pojetí Palmerova agenta zde najednou dostává svůj smysl. Chlápka, který - konečně! - skvěle hláškuje, raději se nehrne do akce a stojí v pozadí, ale o to víc a lépe si dokáže věci sesumírovat. Navíc ale není super hrdina, i on bývá převezen a vypadá pak jako tupec, ale nakonec vlastně vše rozřeší ke všeobecné spokojenosti. (Scéna v rozpadlém domě s monologem: „Paul Louis Broum. Doklady má v kapse.“ je dokonalá, skvěle vše završuje, všechny snahy postav, a Eva Renzi dokáže v té chvíli vrhnout přesně ten pohled údivu a současně nepochopení, jaký je potřeba.). Velmi dobrá kamera i hudba. Výběr lokací - jako by člověk v tom rozděleném Berlíně byl. A pak ty hlášky - a dokonce hraní si s nimi, ať jde o hraní si s krycím jménem (a touhou po jiném), tak třeba s batmanovskými proprietami. ()

Reklama

pm 

všechny recenze uživatele

Asi v půli jsem byla dost rozčarovaná ze zbytečně překombinované spleti postav, ale nakonec byl "Pohřeb v Berlíně" dost vtipný a pro mně zajímavější než rané Bondovky. Třeba pro skvělou kameru a práci s prostorem. A dík jednomu krátkému poděkování z úst Michaela Cainea jsem na moment nabyla dojmu, že i němčina může znít sladce. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mám obrovskou slabost pro (hlavně mladého) Michaela Cainea :) Proto jsem si ten film našla. Nicméně - je to hodně zajímavě z  pohledu reálné Berlíneské zdi, která ve filmu figuruje a celá ta atmosféra je neskutečně zvláštní, protože se tam řeší to, co se v reálu opravdu dělo. Nicméně - film mi přijde až moc "zamotaný" a přezápletkovaný :) Jednou a stačilo - děkuji :) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Eva Renzi byla předabována herečkou Nikki Van der Zyl. (PNSP)
  • Do role Samanthy Steel byla původně obsazena Anjanette Comer, která dokonce figurovala na propagačních materiálech. Z důvodu nemoci ji však nakonec nahradila Eva Renzi. (PNSP)
  • Průměrná délka záběru ve filmu je 5,8 sekund. (PNSP)

Reklama

Reklama