Reklama

Reklama

VOD (1)

Pravda vždy vítězí – nebo snad ne? Původně filmový publicista, posléze úspěšně zavedený scenárista a režisér Rod Lurie (Poslední pevnost, Strašáci, seriál Zatracení) natočil snímek o dvou silných, i když naprosto odlišných ženách, které se snaží chránit to, co ve svých životech považují za podstatné. Rachel Armstrongová (Kate Beckinsaleová), mladá reportérka významného washingtonského deníku, ve svém výbušném článku odhalila totožnost agentky CIA Eriky Van Dorenové (Vera Farmigaová) a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco Erica musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se za každou cenu snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř – samotná americká vláda. V dalších rolích napínavého thrilleru Nic než pravda se představují Angela Bassettová (Avengers: Endgame), David Schwimmer (Přátelé), Matt Dillon (Jack staví dům) a Alan Alda (M*A*S*H). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Terva 

všechny recenze uživatele

I když byl inspirován skutečností, je tento film fiktivním příběhem, který nepopisuje realitu. Jinak velice nudný film o agentech FBI, CIA a vládního prostředí. Moc politiky, zastrašování, deptání....žádná akce a už vůbec žádný hudební doprovod. Film je ve své podstatě jeden velký dialog o ochraně národní bezpečnosti. Důkaz toho jaká může být demokracie mrcha a že jsme jen malé štěnice, které vláda kdykoliv může zašlápnout. Bylo mě líto obou holek jak agentky ( Erica ) tak novinářky Rachel....leč měli tu smůlu, že se dostali do božích mlýnů a nezjistili nic jiného než pravdu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Člověk se musí někdy prokousat hromadou blbostí aby mohl po čase ocenit i poctivou filmařinu. Věřte nebo ne, ale já si při sledování tohoto novinářského dramatu opravdu vzpomněl na Reportéra v ringu a teď jsem zjistil že režisér je tentýž :) Nic než pravda je na oko skromný příběh o novinářce, kterou se snaží zlomit vláda potažmo žalobce (skvělý Matt Dilon). Trošku jsem s obavami přistupoval k první opravdové roli Kate Beckinsale, ale podobně jako dokázala Angelina Jolie zazářit pod dobrým řežisérským vedením, povedlo se to i Kate. Závěr mě zaskočil, takže člověk okamžitě pochopí, proč všechna ta příkoří musela Kate trpělivě snášet. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nic než pravda vypráví nesmírně zajímavý příběh, který je potřeba, i v současném světě, stále si uvědomovat. Pan režisér Rod Lurie do svého, na první pohled, absolutně nenápadného filmu, sehnal ty nejlepší Hollywoodská esa. Kate Beckinsale, Matt Dillon, Alan Alda, Vera Farmiga a David Schwimmer u takového filmu na mě vyskakují jako naprosto nečekané karty a já okamžitě žhavil ovladač, abych se na film mohl podívat. Ten pak prochází stavem klidovým, následně stavem soudním, který se nachází v řadě amerických filmech, aby mě nakonec přenesl do stavu šokového. A že byl závěr šok, o tom netřeba dlouze mluvit. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na tak závažnú tému, kedy si tvorcovia tohto filmu zobrali na paškál ohrozenie bezpečnosti amerického národa, nie veľmi vydarený snímok, ktorý by mal vyvolať nejaký mimoriadny pocit úzkosti, sklamania či zadosťučinenia zato, že jedna z novinárok obetuje vlastný život aby ochránia identitu svojho informátora. Určite si väčšina spomína na film "Pár správnych chlapov", ktorý mal na rozdiel od tohto filmu hĺbku a vážnosť. Divák miestami doslova prepadal pocitom, akoby sedel v súdnej sieni, či bol samotným "Tomom". A tu? Tu sa o tom debatuje takmer bez emócií, akoby rozoberali recept na nejakú oškvarkovú pomazánku. Za ďalšie, celkom nerozumiem tomu, o čom to tu "chlebodarca čsfd" píše. Právničina tu z 3/4 snímku nedostáva žiadny priestor. V samotnej súdnej sieni sa divák z celkovej stopáže ocitá maximálne 5 minút. Žiadne právnické kľučky ani nič podobné. Nebyť toho prekvapivého rozuzlenia, ktoré z časti napravilo reputáciu tohto snímku, neboli by to ani priemerné tri. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Výborné a ve své podstatě drsné drama o lidské vůli a síle, ale to, proč je tak lidsky významné a odlišné, než ostatní, se dozvíme až v poslední minutě filmu a přiznám se, že jsem to takhle vůbec nečekal. V ten moment vyzní všechno jinak a já jsme pochopil proč Kate nepodlehla a držela se i přes strátu všeho. Nejkvalitnější film Kate Beckinsel, ale musím zmínit i starouše Aldu. 4,5* Jen škoda, že to nemělo ještě nějaký dojezd, na který bych byl velmi zvědavý. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Filmovalo sa v meste Memphis a okrese Shelby County v americkom štáte Tennessee. Film sa natáčal od 10. októbra 2007 do 19. novembra 2007. (MikaelSVK)
  • Film je lehce inspirován skutečnými událostmi ze života agentky CIA Valerie Plame a novinářky Judith Miller. (D3VIL)
  • Film sa nikdy nedostal do kín. (Arsenal83)

Reklama

Reklama