Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

Shit 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdná kruťárna plná dokonale natočenýho násilí, který je na každým kroku a ten anglickej slang a přízvuk tomu ještě dodává větší syrovou a drsnou atmosféru. Nicméně je to myslim až trošku moc dlouhý a kdo od toho bude očekávat něco ve stylu Green Street Hooligans a nebo Football factory, tak bude možná zklamanej, ale zase to všechno vynahrazuje dobrej Ricci Harnett a totálně vyšinutej Craig Fairbrass a závěrečná masakrovačka v autě a následný ukázky těl, bylo to nejhustší, co sem poslední dobou viděl. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Trochu mi trvalo kým som si zvykol na tie nesympatické, britské ksychty a tú za mňa extrémne hrôzostrašnú formu spracovania. Buď som mal zlú verziu, alebo to ozaj pôsobí, ako nejaké kurevsky lacné, TV spracovanie. Každopádne, i keď nie som veľmi prívržencom takýchto filmov (gangy, drogy, kurvy, honenie si ega, kokotiny, sračky a omáčky ..) na “Rise of The foot..” sa pozerať dá, pôsobí násilným a špinavým dojmom, čo u podaktorého diváka bude stačiť, aby udelil nadpriemerné hodnotenie. Dejová linka však moje vnímanie nijak extra nezaujala, spracovanie ma taktiež neohúrilo, pričom nebyť tej násilnej formy, asi by ani nebolo načo pozerať. Takže z tohto hľadiska a dôvodu, určite nad-priemer, inak príbehovo absolútne tuctová záležitosť. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se mi film nikterak nezamlouval. Názor jsem změnil až ve druhé polovině, která je s příchodem Patta na scénu skvělá. Herec co hrál Caltona Leache mi vizáží připomínal mix Matta Damona a Kevina Bacona. Herec to samozřejmě není kdovíjak úchvatný. Na jeho obranu ovšem musím zmínit, že tento film asi nebyl o hereckých výkonech, ale o autenticitě. Essex musel být v té době peklo na Zemi. U mě 70%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slušné maso! Sice chvílemi působí jako instruktážní film, co byste v životě neměli dělat, ale než si to uvědomíte, frčíte dál. Bitky, děvky, drogy, krev... Naštěstí jsou všechny postavy buď nesympatické, nebo magoři či rovnou obojí, takže vám jich alespoň nebude líto, až budou trpět, krvácet a případně prdět do hlíny. Šťavnaté drama o temné straně života. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Hooligans, mafie, drogy, alkohol, zbraně, děvky a drsná mluva. To vše zde máte možnost vidět. Jeden z nejlepších filmů VB za poslední léta. Celé 2 hodiny budete v napětí a film vám nedá vydechnout. Skvělá britská práce. Důkaz toho, že nejenom americké filmy mohou být natočeny dobře. 90% // (22.6.2013) - A další, dnes již třetí projekce. Opět musím jenom chválit, protože tento film je velice věrohodně a autenticky natočený, což se jen tak nevidí. Brutalita je tu obrovská, zejména závěrečná poprava, kterou máte možnost vidět hned ve třech verzích, byla vskutku vydatná. I otrlí diváci v závěru trochu přivírali oči. Jinak Ricci Harnett se zhostil hlavní role s naprostým přehledem. Soundtrack taky jedna velká báseň. Zkrátka Rise of the Footsoldier mě pořád baví a asi nejspíš nikdy bavit nepřestane. Hodnocení stále stejné - 90%. // (12.5.2015) - Čtvrté promítání a stále říkám: "Pecka!" Tentokrát poprvé ve FULL HD rozlišení, takže můj požitek byl o to silnější. 5 hvězd jednoznačně potvrzuji a pár procent dokonce přidávám. 92% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl natočen na motivy autobiografické knihy "Rise of the Footsoldier" od Charltona Leache. Film tak popisuje skutečné události. (Saur.us)
  • Tento film se do českých kin vůbec nedostal, také není jasné, zda se u nás bude vůbec prodávat na DVD.
    V Německu vychází na DVD až koncem dubna a je jisté, že bude přístupný až od 18 let. (MiCM)
  • V buřičské scéně (1988) má jeden z účastníků v davu tričko sezóny 2007 Gio-Goi, během této scéno je zde také vidět několik reklamních plakátů s "Happy hardcore", tato skupina ale změnila název na "Happy Hardcore" až někdy v letech 1991-1993. (MiCM)

Reklama

Reklama