Reklama

Reklama

Duna

  • USA Dune: Part One (více)
Trailer 9

Kultovní sci-fi dílo vypráví o mocenských bojích uvnitř galaktického Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis: zdroje vzácného koření - melanže, jež poskytuje zvláštní psychické schopnosti, které umožňují cestování vesmírem. Padišáh imperátor svěří správu nad Arrakisem a s ní i komplikovanou těžbu neobyčejné látky vévodovi rodu Atreidů. Celá anabáze je ale součástí spiknutí, z něhož se podaří vyváznout jen vévodovu synovi Paulovi a jeho matce, kteří uprchnou do pouště. Jejich jedinou nadějí jsou nedůvěřiví domorodí obyvatelé fremeni, schopní trvale přežít ve vyprahlé pustině. Mohl by Paul Atreides být spasitelem, na kterého tak dlouho čekají? (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Když někomu nesedne v roli člověk s jinou barvou pleti než bílou, jedná se o rasismus, takže i tebe poprosím, nech si ty rasistické úvahy, díky.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jinak Zendaya je super, osobně ji mám dost rád. :) Sympatická a navíc jedna z těch největších mladých hereckých talentů.

Ale když někomu nesedne, tak někomu nesedne.

na příspěvěk reagoval dr.horrible, CreepyJoe

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

CreepyJoe

ne, tá vadí vám. mne tam nesedela, lebo je škaredá,  zatiaľčo krásna baba ako je angourie, chodila s tým peterovým tlstým kamarátom.

ale super, že zasa začínaš, už bol dlhšie jak 12 hodín klud 👍

na příspěvěk reagoval CreepyJoe, CreepyJoe

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Johnnyka

tohoto sa trochu bojím aj ja. mám rad jeho menšie filmy, ale arrival aj blade runner, jak mali skvelý vizuál (a nápad), tak oba strašne rýchlo vyprchali. arrival som kukal už trikrát, lebo vždycky zabudnem koniec, a to ide o 5 rokov starý film.

Uživatel meti smazal svůj příspěvek.

Johnnyka

Johnnyka (hodnocení, recenze)

Těším se na recenzi od verbala na Dunu, jelikož jsem nedokoukal, tak ani nehodnotím. Jinak za mě poslední dobrý film (a dobrý je jako ve škole tedy za 3) od Denise Villeneuve je Příchozí. Jeho Blade Runner 1948 :) je úžasný vizuál, ale naprosto prázdný a u Duny jsem to cítil taky.

na příspěvěk reagoval dr.horrible, CreepyJoe, LeKino

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Cyberpanková záležitost je původní Blade Runner, ne jeho pokračování. Těží z tamního odkazu, ale nic nového až tak nenabízí. Mnozí tvrdí že je to v podstatě v mnhém Remake Runnera. Současná Duna má podobný problém. Vizualně skvělé, hudba od Zimmra trochu sice kulhá, umí určitě lepší hudbu a tady ta hudba verze od Lynche je stále výraznější. Co se týče děje, když se podívám na miniserii Children of Dune, v podstatě dějově je totožná s tímto filmem. Což je důkaz že tvůrci šli dobrým směrem, protože tato miniserie je v mnohém více oceňována, na druhou stranu člověk který viděl jak Lychovu verzi, tak miniserii se strašně u filmu nudí, dějové zvraty jsou předvídatelné a jen čeká když nastane to a to, byť trochu odlišném pojetí. Co mě vyloženě štvalo je volba herečky Zendayi, tahleta holčina mi moc nesedla už v Spidermanovi a nesedí mi ani tady, nevím proč možná kvůli mladickému vzhledu, nevyřazuje z ní nějaké charisma, nijak není tak nápaditá aby se do ní hlavní postava měla hned zahledět. Jinak obstojný první díl, ale druhý musí být jednoznačně lepší.

na příspěvěk reagoval CreepyJoe

Související novinky

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

17.03.2024

Epickému science fiction v režii Denise Villeneuvea se po osmnácti dnech v kinech velmi slušně daří. V neděli 17. března dosáhl snímek Duna: Část druhá celosvětových tržeb téměř 495 milionů dolarů (z… (více)

Duna 2 zdvojnásobuje víkendové tržby jedničky

Duna 2 zdvojnásobuje víkendové tržby jedničky

04.03.2024

První Duna při svém nástupu do kin měla poměrně náročnou pozici. Jednalo se sice o očekávaný blockbuster s nabušenou hereckou sestavou a režijním matadorem za kamerou, do široké distribuce však… (více)

Druhá Duna dorazí o něco dřív

Druhá Duna dorazí o něco dřív

18.11.2023

Premiéra napjatě očekávaného pokračování úspěšné sci-fi Duna z roku 2021 se opět posouvá. Fanoušci se ovšem v tomto případě nemusí vůbec chytat za hlavu, tenhle přesun je pro ně dobrou zprávou.… (více)

Dočkáme se třetí Duny?

Dočkáme se třetí Duny?

29.08.2023

Jedna by byla málo, dvě jsou fajn, ale co takhle tři? Ačkoliv vizionářský režisér Denis Villeneuve (Sicario, Blade Runner 2049) původně zamýšlel zadaptovat velkolepou sci-fi Duna spisovatele Franka… (více)

Reklama

Reklama