Reklama

Reklama

VOD (1)

Takový elasťáky neměl ani Spiderman.  Rick Riker je školní outsider. Jednou ho však kousne geneticky upravená vážka a Rick získá nadlidské schopnosti jako neuvěřitelnou sílu a pancéřovou kůži. Rick se rozhodne, že využije svých nově nabitých sil pro konání dobra a stane se maskovaným bojovníkem proti zlu známým jako "Vážka". V cestě jeho osudu však stojí padouch jménem Lou Landers. Poté, co se mu nezdaří experiment, získá Lou schopnost krást lidem jejich životní sílu a v podlém hledání nesmrtelnosti se stane superpadouchem "Přesýpací Hodiny". S nepředstavitelnou silou, neuvěřitelnou rychlostí a strašně nepohodlnými punčochami bude Vážka schopen zastavit písky Přesýpacích Hodin a zachránit svět? A co víc, přestaneme se vůbec smát, abychom si toho všimli? Parodie na filmy o superhrdinech, od Spidermana, Batmana až po Fantastickou čtyřku, vás dostane. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (561)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Scary Movie, Date Movie, Epic Movie a teď i Superhero Movie. Každý rok nějaká ta parodie s "movie" v názvu, každý rok skoro ten samý plakát, ti stejní herci a ve výsledku to je vždycky bída. Tentokrát to ale přece jen není až taková hrůza, několik vtipů tam je opravdu podařených (Tom Cruise mě dostal), ale i tak stále převládají trapné a nevkusné fórky, záchodový humor a navíc se většina "herců" snaží být tak vtipná, že přehrávají více než děti na školním představení pro rodiče. Oproti Date Movie a Epic Movie je tahle komiksová parodie sice o třídu lepší, ale kvalit prvního a třetího dílu Scary Movie bohužel nedosahuje (a ani v těchto případech nejde o nijak závratně kvalitní podívanou). Ve výsledku jsem se několikrát upřímně zasmál, často jsem se cítil trapně za samotné tvůrce a už po několikáté jsem se ujistil, že Leslie Nielsen už dlouhá léta dožívá z popularity bývalé ikony žánru parodií a měl by konečně odejít do komediálního důchodu. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Mnohé humory jsou klasický fekál (obsahem i kvalitou), protože představit si parodii na superhrdinské filmy bez neustálého prdění už si prostě asi nikdo nedokáže... Naštěstí alespoň děj kopírující prvního Spidermana v poměru 1:1 uhání kupředu raketovým tempem a občas (řekněmě tak jednou za 5 minut) se nějaký vtip opravdu povede (Xavier, Human Torch, Stephen Hawking). Body k dobru přidávám také za nemalou (a hlavně celkem povedenou) přítomnost Leslieho Nielsena. Suprhrdina je samozřejmě pouze velmi slabým odvarem milovaných parodických klenotů od ZAZ z 80. a 90. let, ale do stejné žumpy jako ostatní nedávné "pokusy" o parodie (obvykle také se slovem "Movie" v původním názvu) bych ho přece jen neházel... 50 % ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Superhrdinské Scary Movie, ne tak dobré, ale stejně se párkrát zasmějete, přestože herci (resp. scénář) často až moc tlačí na pilu a spousta těch vtípků vyzní do ztracena, ale to už tak u těchto parodií bývá... Zuckerův rukopis z toho je však cítit (a nejen díky přítomnosti Nielsena), takže jakous takous kvalitu si Vážka drží. A to jsem si myslel, že mě prdící vtípky už nedokážou rozesmát, ale tady, při krutě romantickém rozhovoru mezi Rickem (Vážkou) a jeho milou, mě to vážně dostalo: "Pro pláčeš?" "Já nepláču, mě jen pálej oči." "Díky, že jste sem tak vniknul, stejně jsme chtěli otevřít okno, máme tu nějak dusno." :-)) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parodií na cokoliv je poslední dobou jak máku a tak už ani tato na superhrdiny nijak nepřekvapí. Každopádně je stejná jako řada jiných. Parodie převážně Spider-mana, občas hodí semtam nějakou scénu s Batmana nebo X-Mana a každopádně si hraje na zábavu první třídy a přitom je trapná až to bolí. Rozhodně je tu ale pár scén, které za to vidění stojí a u kterých jsem se smál ještě dlouho poté co jsem tento film viděl. Jenže to je sakra málo na parodii. Nebo by bylo sakra málo na parodii na počátku devadesátých let. I když na tomhle spolupracovali lidi ze Žhavých výstřelů a táák je to prostě průměr. Jediné dobré a jiné ale na tom je, že to není tak nechutné jako jiné a právě proto se taky o nějaký ten bod tahle parodie povyšuje nad ostatními, ale stejně je to hodně málo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa majú tvoji rodičia?“ – „Zomreli pred deviatimi rokmi násilnou smrťou.“ – „A inak všetko v pohode?“ – „...Áno.“ Keď som videl túto príšernosť, povzdychol som si za dávnymi časmi, kedy sa robili kvalitné paródie a prial si, aby som ešte, kým umriem, nejakú videl. SUPERHRDINA bohužiaľ dokázal, že dobrý zámer, solídny rozpočet a nie úplne mizerní herci (plus zručný režisér a vtipný scenár) nestačí a na šupy typu tejto sa nechytá. Napriek tomu fajn oddych od zverstiev typu SCARY MOVIE 2 a niektoré scény (párenie zvierat, pohreb), hlášky („Nezabudni nakŕmiť rybičky.“) a dialógy („Pán doktor, prežije?“ – „Ako to mám vedieť? Ale na vašom mieste by som si na to nestavil.“) pobavia. V dobrom stará škola (režíroval a scenár písal neznámy Craig Mazin, ale okrem bratov Weinsteinovcov produkoval i skúsený parodický tvorca David Zucker – PRIPÚTAJTE SA, PROSÍM alebo tretí a štvrtý SCARY MOVIE, prípadne prvá a druhá BLÁZNIVÁ STRELA). ()

Galerie (59)

Zajímavosti (16)

  • Podľa komentára mal Rip Torn hrať „Šialeného redaktora“, no z neznámych dôvodov bol nahradený. (Pat.Ko)

Související novinky

Suprhackerství

Suprhackerství

09.01.2009

Dovolím si volným překladem citovat z diskuzního příspěvku anonymního autora na nejmenovaném serveru: “Hackeři jsou odpadlíci mimo skutečný život, bez práce a zálib, s nízkou sociální inteligencí.… (více)

Reklama

Reklama