Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Slasher 

všechny recenze uživatele

V mých očích nepěkný úlet. Šest temných batmanovských minipříběhů bylo totiž svěřeno do asijských rukou(?!), což nepobírám. Já tu jejich animaci nežeru, bezpohlavní feeling už vůbec. No hned vzezření prvního příběhu je vyložená katastrofa. Tak prostě né, tady je všechno špatně. Pro mě zatím nejhorší superhrdinský animák, který nám gothamského rytíře tak akorát mrví. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Manga mi nesedí, takže u mě tenhle film prostě nemůže získat pět hvězdiček. Jenže nedostane ani čtyři. Příběh je takový divně rozvrstvený a chaotický, že jsem do konce filmu nějaký věci nechápal. Např ten začátek, ten byl úplně mimo. Poznal jsem tam ale pár známějších záporáků, takže za to má u mě Gothamský rytíř plus...50% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Šest animovaných příběhů, ve kterých se tu více a tu méně vyskytuje Temný rytíř. Have I Got a Story For You - 2/5: Nápad není vůbec zlý, ale dějové rozpracování značně pokulhává. Navíc mi nesedla ani animace postav a vůbec to celkově mezi ty ostatní příspěvky ničím nezapadá. Je to takové moc rozjuchané. Crossfire - 4/5: Skvostně temná atmosféra, která spolu s vynikající animací naprosto přebíjí poněkud ohraný příběh. Tohle je Temný rytíř ve své nejryzejší podobě. Field Test - 3/5: Dobré, ale škoda té dětské vizáže Bruce Wayna. To si fakticky nezasloužil. In Darkness Dwells - 4/5: Nejnabitější povídka. Vzhledem ke krátkému rozsahu možná až příliš. Takhle je tu všechno děsně hrr. Working Through Pain - 4/5: Divil bych se kdyby se aspoň jedna z povídek nevrátila do dob Bruceova dobrovolného vyhnanství. A hle, tady jedna je. Škoda, že jich není více. Tahle je totiž jediná, která něčím obohacuje i Nolanovu vizi. A závěr nemá chybu. Deadshot - 4/5: Nejstylovější, i když ne nejlepší, epizoda. Zatímco její úvod je famózní, tak postupně jí dochází dech. Vidět z celého kompletu jen jednu, tak přesto doporučím tuhle. Je taková pro všechny. *** Vzhledem k tomu, že je to vlastně svého druhu celé pouze taková reklama na Temného rytíře, tak se musí nechat, že reklamy tohoto druhu si nechám líbit klidně častěji. A má to ještě jednu výhodu. Ty jednotlivé segmenty jsou totiž natolik odlišné, že si tu snad každý tu svou pasáž najde. ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Povídkový film složený ze slabších a silnějších kousků, které jsou prošpikovány dávkou akce a temnoty - přesně jak to mám u Batmana rád. Bohužel mi zde chyběl nějaký pořádný záporák a když tento film celkově srovnám se Superman : Doomsday - tak Superman mi (bohužel) přijde mnohem lepší. Tím ovšem nechci říct, že by Gotham Knight byl špatný snímek. To ani náhodou. Svůj úkol - ukrátit nám ještě nějaký ten pátek do Temného rytíře plní na výbornou. Ovšem k opětovnému pouštění se bohužel nechystám.... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě lehké zklamání! Příběh se snaží být velice kvalitní a promakaný tím, že je rozdělen do několika částí a jsou použity flashbacky, ale bohužel tím film pouze utrpěl a stal se absolutně nekomplexním. Navíc samotná japonská animace, která smrdí tou jejich stylizací v každém záběru mě u tohohle animáku moc nesedla. Měl jsem pocit že se dívam na jakési japonské anime a ne na Batmana. A bohužel i ta akce stála pomalu za starou belu. Čekal jsem klasickou anime řež stylu Planet Hulk, která si na nic nehraje a bohužel dostal japonské cosi... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)
  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)

Reklama

Reklama