Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Antek 

všechny recenze uživatele

Tak si to vezmeme popořadě: 1. "Have I Got a Story For You": roztomile hravá epizoda oslavující dětskou imaginaci a zároveň říkající vše o tom, jak Batman jako přízrak působí na obyvatele (a jak chce jako neuchopitelný mstitel působit především na zločince). **** 2. "Crossfire": Banální historka o převozu vězně, která nepřináší nic nového. *** 3. Field Test: Nejslabší článek této šestice, který je zároveň ztvárněn i nejslabším výtvarným řešením. ** 4. In Darkness Dwells: snad nejvíce comicsová epizoda z téhle várky. Klasicky střižený koncept zahrnující intermezzo a vyvrcholení. *** 5. Working Through Pain: jedna z největších hvězd na poli comicsu Brian Azzarello si vystřihla tuhle epizodku přesně ve svém stylu. Tzn: nádech psychologie, šťourání se v nitru a blesková akce. Nejlepší epizoda. **** 6. "Deadshot": Akční mikrofilm, který se více než na příběh, soustředí na nastavování laťky v oblasti animované akce. A vypadá to výborně. **** Celkově je tahle kompilace za 60% -- nenabízí žádné klenoty, spíš jenom vybroužené falešné diamanty, které jsou sice dobré jako bižuterie, ale chlubit byste se s nimi nechtěli.... ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Kromě hned prvního příběhu mne zaujaly všechny, stejně jako opravdu hezká animace. Ta se dost liší od klasické americké(Superman Doomsday, Superman/Batman Public Enemies...). Také hudební doprovod dobře dokresluje temnější atmosféru. Co Gothamskému rytíři trochu škodí, je roztříštěnost jednotlivých příběhů, s čímž se samozřemě při různých režisérech dalo počítat. Přesto ale tvůrci mohli trochu více spolupracovat a komunikovat, aby na sebe části lépe navazovaly. Nicméně i tak Batman - Gotham Knight mezi animovanými snímky se superhrdinskou tématikou značně vyčnívá díky své originalitě. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Jednohubková záležitosť, kde z jednotlivých príbehov vytŕča ich komixovosť a tým pádom aj jednoduchosť. O to viac poteší svojou tajomnosťou a "gotickosťou". Tento projekt je zrovnateľný s ANIMATRIXOM aj keď nemá rovnakú komplexnosť. Dobré je, že príbehy sa postupne zlepšujú rovnako ako animácia, takže po dopozeraní ostane skvelý pocit... Have I Got a Story For You *** - originálna, ale pre mňa pribizarná animácia, Crossfire **** - jednoduché ale výtvarne pestré, Field Test **** - možno až príliš jednoduché ale Batmanov dravý look ma zaujal, Working Through Pain **** - presne Batman v štýle Nolana, Deadshot ***** - skvelá surová komixovina ... ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Tohle bývá složité, několik autorů, různé přístupy a osobytá provedení. V případě Gotham Knight jsou však všechny příběhy, až na Field test, velmi nadprůměrné a některé přímo vynikající! Otvírá se tu několik témat ohledně Temného rytíře, jako: smrt rodičů, odpor ke zbraním, neustále přítomná bolest, jeho jediné pravidlo "nikoho nezabít" a další. Pro všechny fanoušky Batmana je tohle jednoznačně povinností! ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Jediný příběh, který byl opravdu dobrý byl ten poslední. Ten měl jak krásnou animaci, tak i dobrý akční děj. Ostatní příběhy měly většinou hezkou nebo ucházející animaci (kromě toho prvního, kde byla otřesná), ale děj většinou moc chudý a nudný. Dějově se odehrává Gotham Knight někde mezi Batman Begins a The Dark Knight, ale rozhodně pokud tento animák vynecháte, tak o žádné souvislosti nepřijdete. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)
  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)

Reklama

Reklama