Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Film vám hned v prvních momentech dá jasně na jevo čím je a buď na to přistoupíte nebo ne. Já miluju filmy, které se neberou smrtelně vážně a umí se uvolnit, ale zároveň se dokáží držet zpátky při zemi a perfektně tak balancují. Užasný sekvence, hudba, lokace, kostými, charismatický obsazení, napětí a příjemný chytře vystavěný příběh. Vesměs je to taková přijemná pohádka, ale kdo by neocenil opravdu krásnou pohádku, která má srdce, styl a funguje na všech rovinách. Nevím proč se tedy držet zpět v hodnocení, už jen kvůli všem těm lidem co museli slítávat z koně. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Svojsky natočený film o rytieroch. Skvelá rytierske zápasy na koňoch ktoré s pribúdajúcimi minutami filmu neuveriteľne gradujú až do dojemného záveru. Príbeh sluhu a jeho kamarátov, ktorý chce vyhrať turnaj a získať srdce princeznej =). Naviac skvelé hlášky a scény (v kostole na koni, skladanie básne pre milú, tanečné vystúpenie, nové nike brnenie...). ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, které si napsal, režíroval i produkovali Brian Helgeland. Po scénáři ke "Spiknutí", přidal režii u "Odplaty" a v "Příběhu rytíře" přidal i produkci. Film je plný dobrodružství, romantiky, super muziky, krásných žen a výborných záběrů ze soubojů. Takový moderní Fanfán Tulipán. Zajímavá je i velká účast českých herců a ostatních tvůrců. Pro pobavení mohu jen doporučit. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jednalo by se o zcela klasický romantický příběh o tom, kterak mladý chudák k titulu rytíře a k princezně přišel, kdyby ovšem tento fim nebyl ozvláštněn moderní hudbou, moderními kostýmy, moderním chováním a výrazivem postav. Nakolik se tento mix historie a současnosti povedl, to už samozřejmě záleží na názoru a věku každého z nás. Já jsem z toho přinejmenším rozpačitá, ale 10 - 12 let zpátky by se mi to možná líbilo. Momentálně můžu říct jedině: "Středověk pro čtenářky Brava, fujtajxl!" 51% ()

sepp odpad!

všechny recenze uživatele

Prominte, ale tenhle film je nejvetsi omyl v historii kinematografie. Je to vysmech jak filmarskemu, tak hereckemu a i kostymarskemu remeslu a hlavne, coz me stve nejvic, jde o totalni vysmech evropske historii, stredoveku a vsemu, co k tomu patri. A nelze to obhajovat tim, ze se jedna o "pouhou oddechovku" ci snad snahou o osloveni mladsich divaku modernim pristupem. O to vic me mrzi, ze tuto slataninu natocil reziser me velmi oblibene Odplaty, nemluve o svatokradezi v podobe pouziti hudby od Queen. Tfuj, naplivu tvurcum tohoto paskvilu na hroby. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 65 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Při závěrečném turnaji se na Williamově (Heath Ledger) bojovém oděvu pod brněním objevuje díra a krvavá skvrna. V dalším záběru krev zůstává, ale díra je pryč. (Karlos80)

Reklama

Reklama