Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

classic 

všechny recenze uživatele

Smrtiaca zbraň 3” je momentálne z doposiaľ troch videných častí → zatiaľ vari tou úplne najslabšou, ktorej vskutku nechýbalo príliš veľa na to, aby odomňa vyfasovala ešte o čosi nižšie hodnotenie, než si v skutočnosti (možno) zaslúži, teda už s práve kolísavou tendenciou celkového zaujatia, keďže ani príchod novej kolegyne na pracovisko -  Lorny Coleovej, či povedzme i "nevyspytateľné eskapády" už etablovaného »kolaboranta« Lea Getza, čím sa výsledné dojmy určite nespasia smerom do vyšších sfér, a to ani nehovoriac o ich bývalom kolegovi z L.A.P.D. , Jackovi Travisovi, teraz mimoriadne skorumpovanom fízlovi-kriminálnikovi, ktorý sa dal tentokrát zlákať na zlé chodníčky, keď bude neskoršie vytvárať → obzvlášť dusnú atmosféru nielen na cikcakovitých diaľniciach, spočívajúcu v tom, že trebárs takému Martinovi Riggsovi, utečie medzi prstami až dvakrát, pokým ho na tretí pokus konečne dostane, ale to aj hodnú chvíľu potrvá, pretože si zaobstaral špeciálne projektily, ktoré bohužiaľ nezadržia ani nepriestrelné vesty, a tak by sa mali mať tým pádom všetci policajti na veľkom pozore, no nie ? V podstate ide o jav: „Kto z koho ?” / Už v predchádzajúcej »recenzii« som mimochodom (s)kritizoval → (na)ozaj zjednodušený scenár Jeffreyho Boama, pričom nebude tomu inak ani včuľ, čo je pre film ako celok - ďalšie veľké mínus. Herci, t. j. Gibson s Gloverom, sa taktiež už trochu prehrávajú, alebo Joe Pesci, sa do svojej postavy ani extra nehodí, ale to som už asi spomínal, však ? Spríjemnenie v podobe Rene Russovej, je stopercentne opodstatnené, skrátka, viem si to aj následne obhájiť, no zároveň dodávam, že vo všeobecnosti nemá bohužiaľ ani čo hrať, ak aspoň nepočítam → ovládanie čínskeho bojového umenia Kung-fu, vďaka ktorému položí svojich súperov doslova na lopatky ! Radosť sa tomu prizerať, ale či už tomu divák aj následne (u)verí, to je iná vec na hlboké zamyslenie. Summa Summarum: „Zrejme som z týchto štrukturovaných akčných filmov už dávno vyrástol, ale i napriek tomu si ich raz za uhorský rok doprajem” PS: A). Za zmienku stojí aj kamera holandského DP - Jana de Bonta, ktorý čochvíľa zrežíruje i jeden komerčne úspešný hit. B). U Mela Gibsona zase pozorujem takú (pred)prípravu na jeho neobyčajný majstrovský kúsok. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"SO LONG AS I GET AN INVITE TO THE CASA DE MURTAUGH, I'M HAPPY!" -------- Páni, čím to je, že sa mi to progresívne páči viac a viac? Trojka viac ako dvojka a dvojka viac ako jednotka. Am I crazy? Najlepšia policajná dvojica je opäť späť, silnejšia, než kedykoľvek predtým. Dokonca aj blonďavý Joe, ktorý je pre mňa tým najlepším osviežením celej série. V treťom dieli sme taktiež dostali možnosť vychutnať si Rene Russo v plnom bojovom nasadení. Akčných scén s ňou mohlo byť viac. Rišo Donner nesklamal ani po tretí krát a znova servíruje už klasickú akčnú chuťovku. So záverečnou piesňou v titulkoch som chcel ísť na štyri hviezdičky, avšak zo solidarity k prvým dvom dielom zostávam na troch. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já ho rozstřílím ... bude to vypadat jako sebevražda." Tak to považuju za adekvátní trest za to, že pachatel přešel silnici mimo přechod a narazil na dva zmatené pochůzkáře. Tradičně šílený Riggs s netradičně šíleným Murtaughem mě zkrátka opět pobavili a seržant Coleová z vnitřních záležitostí tomu taky dodala šťávu. Rád bych si s ní ukazoval zranění, sledoval ji při akci a i když jsem to taky nikdy nedělal se seržantem, tak bych s tím možná mohl začít. A až budu prodávat dům, tak rozhodně přes Lea Getze, protože ten správně informuje kupujícího o termitech v konstrukci, prozradí kudy vjel do domu drogový dealer i o rekonstrukci koupelny v důsledku pumového útoku. Ten chlap má prostě talent a mě to baví. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Hlášky, akce, vtípky, akce, hlášky a akce. Je to už jednodušší, je to odlehčenější ale sakra, pořád to staví na těch dnes už legendárních základech a přitom to ničemu nevadí, René Russo je cool a trio Donner, Gibson, Glover to stále má pevně na háku. Nejraději mám sudé díly, ale i tak je to jen velice těsné. Co mě zajimá, dostaneme ještě někdy podobný film? Podobnou sérii? S takovouhle duší? No, já v to doufám... už by pomalu bylo na čase. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tihle kluci ušatí prostě umí, jsou to nehorázní baviči. Tihle cajti neztratili nic ze smého homoru, hádek a parádní akce. Jestě jim přidali půvabnou Rene Russo, jako drsnou cajtku, ta role jí prostě sedla. O nic horší než první nebo druhý díl, bavil jsem se výtečně. Nejlepší krimi série (filmy), co byla kdy natočená a troufnu si tvrdit, že zůstane nepřekonaná. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Jediný díl ze série, ve kterém Roger Murtaugh (Danny Glover) nezakroutí hlavou předtím, než na někoho vystřelí. (tequilla)
  • Počítačová hra, ktorú môžeme vidieť v byte Lorny (Rene Russo) na počítači, je "The Three Stooges" od Activision a Cinemaware. Martin Riggs (Mel Gibson) je veľký fanúšik komediálneho tímu The Three Stooges. (Raccoon.city)
  • Policista, který říká na adresu Murtaugha (Danny Glover) a Riggse (Mel Gibson) po zničení radnice v Orlandu "Bravo!“ byl starosta Orlanda Bill Frederick. (HellFire)

Reklama

Reklama