Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

klerik 

všechny recenze uživatele

Skutočne prvý kvalitný americký film, ktorý skĺbil kung-fu bitky s "klasickou" akciou. A potom prišiel Matrix... Oproti prvým dvom filmom stráca na atmosfére, no je to napínavé a budete sa baviť o to viac ak si dopodrobna pamätáte predošlé filmy. LW4 je už však točená pre iného diváka, no akcie sú najlepšie natočené z celej série... ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní díl, který stále přešlapuje na tom samém místě a vzpomíná na staré dobré časy. Nebýt perfektního záporáka v Jet Liovi, asi by byl výsledný dojem o dost slabší. Sice jsou oba už "old for this shit", ale jako důstojné rozloučení se sérií čtyřka ještě v rámci nějakých mezí funguje. [Přesná stopáž: 122 min - Director's cut] ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá a má nejoblíbenější Smrtonosná zbraň! Film se nezdržuje s úvodem, těží ze zažitých vtípků, hlášek, narážek a vztahů z minulých dílů, přičemž vše funguje jako dobře namazaný stroj... Jako stroj na zabíjení, kterým je Jet Li a jeho fantastické bojové umění! Smrtonosná zbraň 4 nenápadně jde s dobou, co se týče akce - ta je zde ze všech sérií nejlepší (takový průjezd věžákem je ještě lepší než obdobná scéna v novějších Transformerech), ale svým vyzněním zůstává pěvně ukotvená v nezapomenutelné atmosféře raných 90. let. Klišé, neklišé, Smrtonosná zbraň 4 téměř chytá za srdce. 9/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máš právo mlčet, tak koukej zavřít hubu. Máš právo na advokáta a jestli na něj nemáš, tak ti opatříme toho nejblbějšího advokáta v zemi. Jestli máš na lepšího, tak tě sejmu." Kapitán otec Riggs a Kapitán děděček Murtaugh se odvážně pustili do souboje s Wah Sing Kuem. Je to sice týpek, který umí přeprat i vysokozdvižný vozík, ale stačí na dva veterány? Odpověď je snadná: Stačí. Ale je tu ještě scénárista, takže důchodci mají šanci a my ostatní se můžeme bavit. Jenže tentokrát na mě zaútočilo docela dost pokusů o zábavu, ale k nějakému zásadnějšímu hýkání smíchy nedošlo. A já hýkám rád. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bude to odemně možná hodně troufalé, ale dovolím si tvrdit, že třetí a čtvrtý díl jsou nejlepší. Příběh specielně zde jde trochu stranou a Donner se soustřeďuje pouze na dva hlavní elementy filmu. Vtip a akce. Obojího si člověk užije skutečně dosytosti. Režisér totiž servíruje naprosto strhující akci, která je natočená tak neuvěřitelně přehledně, že Donner tímto filmem nakopává prdele většině akčních režisérů specialistů. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Paul Tuerpe (druhý pilot helikoptéry) se v různých rolích objevil ve všech dosavadních čtyřech dílech. (HellFire)
  • V scéne, keď Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) naháňajú čínskeho zločinca, skríži Murtaugh cestu Číňanovi bicyklom, Riggs zase z opačnej strany, preto zločinec skáče cez plot. V tom sa Riggs otočí a je možné vidieť, že sa neotočil Mel Gibson, ale jeho mladší kaskadérsky dvojník. (DJ Rocco iNc)
  • Jeffrey Boam, scenárista predošlých dvoch dielov, napísal scenár aj k štvorke, no napriek tomu, že sa ľuďom vo Warner Bros. páčil, nebol nakoniec použitý. Hlavná linka jeho scenára sa točila okolo neonacistických aktivít v USA. Scenárista v jednom rozhovore po premiére filmu povedal, že scenár o falšovaní čínskych peňazí ťažko vytvorí napätie zodpovedajúce predošlým dielom Smrtonosných zbraní. (m.a.t.o.)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama