Reklama

Reklama

Zapálený policista Mike (John Cusack) je na stopě vraha řádícího v ulicích Buffala. Po té co Mikovi zmizí dcera, se tento případ stává osobním. Mike je ochoten udělat vše pro nalezení své dcery a ví, že pokud svou dceru nenajde do 48 hodin, tak už ji pravděpodobně nikdy neuvidí. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

U mě spíš převládá spokojenost, protože jsem dostal, co jsem skromně očekával - průměrně působící thriller na jedno zkouknutí, zapadající do Cusackovy nevýrazný filmografie posledních let. Potěšila slušná temnější atmosféra, práce s kamerou a hudbou. Příběh byl hodně přitaženej za vlasy (hlavně závěrečnej twist) a já mám vážný pochybnosti o inspiraci skutečnými událostmi, nicméně jsem se nijak nenudil. A je taky fakt, že určitá nepředvídatelnost (byť vykoupená těžko uvěřitelnym zvratem) je v rámci žánru docela vzácnost, takže dávám hodně opatrně palec nahoru. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film znovu potvrdil,jak děsně vyzní film na malý obrazovce,a jaká změna ho čeká na velký s domácím kinem.Napínavý hledání ůnosce a šílence,kde Cusack,ač ho moc nemusim,hraje jak o život,film pracuje s jednim velkym překvapenim,který sem ani já nepostřehnul,ale je to asi dobře,že neumim číst mezi řádky,alespoň mě ve filmu kdeco překvapí.Fakt to vodsejpá,a nechápu to slabý hodnocení.70%. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám rád trilery s myšlienkou, ktorá nám nie je cpaná násilne do hlavy. Nemám rád, ak je nejaká myšlienka prefiltrovaná do maximálne tuctovo natočeného trileru, ktorý neponúka nič napínavé. Najatmosférickejší je tu neustále padajúci sneh a časté odohrávanie sa deja v noci. Tak sa nám samozrejme nejaký ONeill snaží zakryť fakt, že The Factory je filmom iba o záverečnom twiste, na ktorý sa všetci tešia, keďže z ničoho iného sa hodinu a pol tešiť nedá. No a keď príde, tak bude jednou z vami očakávaných možností. Či je pritiahnutý za vlasy, tupý, alebo snáď geniálny a posúva film niekde inde, nechám na divákovom vkuse. Ja som za prvé možnosti. Keby aspoň mali tvorcovia poriadne gule a nemali potrebu dať do príbehu nádej v podobe dovetku, mohlo to byť nakoniec ešte celkom fajn. No a tá myšlienka? Niečo v zmysle rodina je základ štátu, alebo lepší vrabec (rodina) v hrsti (pivnici), ako holub (prostitútka) na streche (ulici). Ani s tým ale tvorcovia nedokážu pracovať zmysluplne. VIDENÉ ZNOVA 2/20: Prihliadnuc k úplnému záveru filmu, nie k onomu zásadnému zvratu, ale k posledným dvom scénam filmu, pridávam jednu hviezdu. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Absolutně neoriginální, těžce předvídatelný, atmosféru postrádající, místy až stupidní ( chování některých postav je opravdu k smíchu ), pokus o návrat ke starým dobrým krimi thrillerům ala 90tá léta. Do toho všeho jsem si film pustil s cz dabignem, který je teda opravdu příšerný ( to je ale moje chyba ). Pár příjemných pasáží ( úvodní část s transexuálem ) a ,,celkem slušný" konečný zvrat, to z toalety táhne - pro mne - na 2* s odřenýma ušima. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"Old-schoolový" kriminální thriller, jehož největším lákadlem pro mě byla přítomnost Johna Cusacka, mého oblíbence, kteréhož jsem v nějakém tom lepším filmu už dlouho neviděl (The Frozen Ground vyloženě zklamalo). The Factory je víceméně tuctový film, se kterými jsem měl tu čest už hafo mockrát, ale nedá se mu upřít řemeslně zvládnutá atmosféra (čemuž dopomáhají krásně zasněžené noci), celkem zajímavý příběh a už zmiňované obsazení (kromě Cusacka tu byla fajn i Jennifer Carpenter a vlastně i Dallas Roberts v roli úchyláka). Jediná větší výtka tak míří na ten závěrečný "šokující" twist, když jsem i já, kdož má sílu dedukce nula, odhadl co, kdo, jak a proč už někdy před půlkou filmu. Ale tak aspoň jsem se zas jednou mohl poplácat po rameni, jaké že to mám silné detektivní schopnosti... :-) 3,5* ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v kanadskom meste Montreal, aj keď sa odohráva v americkom meste Buffalo. (Laslo)
  • Aj napriek tomu, že film bol natočený v roku 2008, k divákom sa dostal až v roku 2012. (Real Tom Hardy)
  • Inšpirované sériovým vrahom Gary M. Heidnikom. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama