Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 7

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (412)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Takový to klasický béčko jen v moderním hávu. Musel jsem místy přetáčet, což není dobré. Vše mi to přišlo takové tisíc krát viděné. Amatéra v oblasti zbraní zvládl mnohem lépe Kevin Bacon v Rozsudku smrti, ale Bruce také nebyl k zahození. Příjemné ho znovu vidět a dokonce i hrát. Za mě celkem průměr, myslim, že zítra si na to nevzpomenu, zato na původní adaptaci vzpomínám s láskou ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kersey se vrátil a jelikož Bronson už umřel, dostal tentokráte postavu do péče Willis. Zatímco v originále divák tušil že udělaný Bronson na to rozhodně má a musel hrát zpočátku přemýšlivého blbečka s brýlema, který poté vzal spravedlnost do svých rukou. Přerod aktuálního doktora Willise v zabijáka Willise moc uvěřitelný není. O nějaký průser se nejedná a i v tomhle filmu existuje určitá hierarchie, po které náš hrdina se zbraní stoupá, aby v závěru vystoupil na bájný Olymp a zahlásil že má splněno. Nebo spíše možná prozatím splněno? Uvidíme. Každopádně podle posledního záběru je jasné že si Willis po delší době účinkování ve filmu užil a nepodává svůj v poslední době obvyklý znuděný výkon. Mrtvých šmejdů: 8. 60% za nostalgii. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

To takhle ukecáte ke společnému čtení Bible na první pohled dravou, děsně lascivní a dokonale vysostruženou velekundu a nemůžete se dočkat, až už konečně nahá klekne na čtyři a odveze vás do ledničky pro lahváče. Načež ji při unyle funivém noření se do evangelií nedostanete z katolických zad ani heverem a při pokusu o jakoukoliv nekřesťanskou praktiku se zaštiťuje krucifixem a ústy sjíždí leda tak Otcenašeho. Přesně něco takového odborná terminologie definuje jako promrdaný potenciál. A naprosto stejné to máte s tímhle Detvišem. První půlka nomen omen a vy si úpěnlivě přejete být mrtvý, když sledujete nezáživné trampoty katalogové rodinky prkenného Wiliše. Ta druhá sice začne neznatelně přirážet, avšak počet mrtvých negrů, portorikánců a bílých socek, jakož i způsob jejich deratizace, by snad neukojil ani nehonivého řeholníka. K tomu všemu neštěstí zvládne Eliáš Hníth tak tak natočit akorát kečupovité amatérské snafporno, tudíž dramatizace a vedení herců na úrovni ochotnického spolku kvadruplegických mimů a kromě Deonofriovic Vincka jsou všichni koženější než galantérie. I ten ultratoporný Karlík Bronson to před čtyřiačtyřiceti lety kosil daleko přesvědčivěji, špinavěji, záživněji a s grácií. No škoda, kdyby se toho nechytla banda mantáků, mohla to být vcelku nekompromisní Smrtonosná smrt. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Původní Death Wish: ztrápenej taťka si pořídí bouchačku a jde si frustraci z nepřiměřený kriminality vyřizovat na vlastní pěst. Kontroverzní morálka příběhu o zločinu a trestu byla v podstatě nadčasová a byť byl výsledek vlastně jen takovým slušným béčkem s fajnovou atmosférou pouliční špíny, dosáhl bezmála na kultovní status. Remake: tradiční revenge střílečka, kde jde fotr vykosit trýznitele svý rodiny. To je docela odvážnej krok - původní okoukanej námět byl nahrazen ještě okoukanějším! Na pytel je i titulní postava, jelikož přerod z nekonfliktního doktůrka na vraždícího superterminátora je věrohodná asi stejně, jako papoušek ara za polárním kruhem. Do toho laciný gore momentky a zoufale nevyužitej vliv sociálních médií (jedinej náznak nečeho novýho proti originálu). Trapný béčko (zase - přestávam věřit, že by ze sebe Roth někdy vypotil nadprůměr). ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nečekaně příjemné filmové překvapení. Začátek mi sice přišel rozpačitý - protože jsem už nějakou dobu s Willisem nic neviděl a zarazilo mě, jak zestárnul, a nebyl jsem si zpočátku jistý, zda vlastně chci vidět film, ve kterém se z mého oblíbeného herce stal skoro stařec nad hrobem - kde jsou časy Posledního skauta... Ale! Pak se to hodně rychle rozjede a ten film nabere na zábavnosti, která nepoleví až do konce. Strašně mě na to bavilo koukat, ty necelé 2 hodiny mi utekly jako nic, a celou dobu jsem si přál, aby ten film nikdy neskončil (přičemž samotný závěr mi osobně přišel zcela skvostný - končí to přesně tak, jak jsem si přál). Jasně, scénář nějakou originalitou zrovna dvakrát nevyniká, ale zrovna v tomto případě mi to nijak nevadilo, protože to celé prostě skvěle funguje a já se u toho úžasně bavil. Podle mě super film, u něhož mě mrzí nízké hodnocení, které si zde vysloužil. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Hlavní postava Paul Kersey (Bruce Willis) nosí na zápěstí švýcarské hodinky značky Panerai, konkrétně Panerai Radiomir. Jedná se o nejznámější model, který byl původně navržen pro italské námořnictvo. (Pepy)
  • Než se dostal k režii Eli Roth, byl zvažován do hlavní role i Brad Pitt. (ČSFD)

Reklama

Reklama