Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

Peabody

všechny recenze uživatele

no hodnotit to jako celek nejde. Tehdy jsem to hluboce nenáviděl jako dítě a když jsem musel (velmi vzácně na návštěvě, doma jsme to nevedli), díval jsem se na to s opovržením. Uznávám, že EIn Kessel Buntes byl ještě příšernější. Vystoupení různých bulharských a sovětských a já nevím jakých šmíráků bývala strašná, naši "umělci" byli občas snesitelnější, ale ne o moc a občas se tu objevil někdo jiný, jenže ani Anča Chřestýš mne nebere, tanečky jsou hnusné, romatické klavíry na zvracení, prostě ne. Scénky Bohdalové s Dvořákem se mi nelíbily, když se na ně podívám dnes, je to sice poměrně kultivovaný humor, ale pořád je o ničem a pořád je to plytké a komunální, tedy pečlivě odsouhlasená satira jen tam kam se velmi opatrně smělo. Absolutně žádný důvod k nostalgii nebo obdivu v tom pro mne není. Je pravda, že většina dnešních bavičů je daleko blbější a trapnější, ale to nezvyšuje zpětně kvalitu televarieté. ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem tenhle pořad ráda sledovala a dodnes si některé scénky a vtípky pamatuju. Jiřinu Bohdalovou jsem nikdy nijak neobdivovala, ale tady spolu s Vladimírem Dvořákem tvořili báječnou dvojici, která se doplňovala, podporovala a občas taky hádala.. Takže když to shrnu, byl to jeden z nejlepších pořadů té doby. ()

Reklama

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Nevtipné, kýčovité, trapné a publikum obludné. Scénky, které si připravili Vladimír Dvořák s Jiřinou Bohdalovou nejsou vždy nejhorší. Tady je důkaz, že humor není pouze o vulgárnostech, ale dokáže být někdy i trochu inteligentní. Těm dvěma dávám lepší hvězdičku, ale zbytek, který bohužel trvá alespoň hodinu je hrozný. Vím, že ta doba byla velmi třpytivá, kýčovitá a trochu nevkusná, to by mi ani tak moc nevadilo, ale vadí mi, jak se to tváří velice ideálně, bezproblémově, lidi ze sebe dělají idioty. Vše je podle šablony, bez kapky improvizace. Kdyby ti dva měli větší prostor, možná bych dala i hvězdičky tři. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Je třeba zásadně oddělovat. Televariete je vyvřeliště mnohdy skutečně divných zjevů, pochybných zahraničních zpěváků, trapných varietních vystoupení. Na druhou stranu se pořad opírá o poměrně kvalitní verbální humor Vladimíra Dvořáka a Jiřiny Bohdalové, který v určitých okamžicích sice nefunguje příliš dobře, někdy i ve scénkách, ale pořád je citlivý rukopis Dvořáka cítit. Ovšem tento zdlouhavý pořad vyplňují tito dva menšinově, stopáž mnohdy k 90 minutám ubíjí výše zmíněný póvl. Socialismus nebyl jednoduchý. 40% ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento komentář má číslo 400. Takže je to takové malé jubileum, které by si zasloužilo přiťuknutí skleničkami s vychlazeným šampaňským. Televarieté: Veliká zábava, která by bavila i v dnešní době. Nechápu proč to ČT alespoň v nočním čase nereprízuje. Sledovanost by to mělo určitě dobrou, protože scénky zde byly opravdu na úrovni. Pan Dvořák a paní Bohdalová uměli dokonale pobavit. I když jsem viděl asi 7 celých dílů, tak na ně dodnes rád vzpomínám. Dokonce si pamatuji, jak jsem jedno ráno vstal do školy a pustil Novu a běžela Snídaně s.... a dole jak běži krátké zprávy, co se událo. Tak v jedné bylo, že zrovna zemřel pan Dvořák. Mě se to dotklo a asi dva dny jsem byl trochu posmutnělý. Také z toho důvodu, že s polu s paní Bohdalovou se už nikdy neobjeví v žádněm hledišti a neukáží jak se má dělat správná zábava, protože ty nesmysly, které točí NOVA, tak na ně se nedá dívat a scénky jsou více než trapné. Hodnotím kvalitními čtyřmi hvězdami. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • V pořadu účinkovala i skupina UNO, kde vystupoval také Richard Genzer. (ČSFD)
  • Ač by se zdálo, že vystupování V. Dvořáka a J. Bohdalové je improvizace, není tomu tak. Scénář byl přesně napsaný a i ty nejhumornější situace, které se mohou zdát, právě jako improvizované, byly dlouho zkoušeny. (Elisebah)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno