Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zápletka nestrhne. O čo tu ide je reálny Clint Eastwood v krkolomných horolezeckých scénách v americkom Utahu a na skutočnom švajčiarskom Eigeri. Škoda, že sa film do tejto roviny dostáva až po naťahovanej a nezaujímavej prvej polovici, ktorá evokuje priemernú starú bondovku bez Seana Conneryho... Ale Utah a Švajčiarsko moc pekne a strhujúco nakrútené. Režírovať a súčasne byť pred kamerou v takýchto lokáciách (a nepoužívať kaskadéra!), to si zasluhuje obdiv. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Eastwoodův slušně natočený špionážně horolezecký thriller. Filmově něco jako pozdější Highlander, ale bohužel až od půlky filmu. Tou první dost nezáživnou polovinou je akční slátanina se světloplachým albínem coby šéfem špionáže, černou svůdnou agentkou milující starší pány a především Eastwoodem coby profesorem a nájemným zabijákem v zájmu státu v jednom. Slabší scénář pokračuje i ve druhé polovině, ale perfektní Eastwoodova režie horolezeckých scén, akce horolezců v extrémních terénech, krása přírody i žen jednoznačně převáží. Jen obsazení dobráckého starého přítele - George Kennedy - tady působí trochu jako pěst na oko. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=lEc1aEYmiA8 ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Samosebou je znát, že je Clint v sesli režiséra v začátcích, ale tohle je nuda jako prase.Fakt sem u toho usínal,vracel se v ději,dvouhodinovej film mi zabral celej páteční večer.Vůbec nepobírám proč , jak a vlastně nerozumim ničemu.Ten film je špatnej.Zase ale z druhý strany, některý Clintovi filmy z poslední doby stojej taky za hovno.30%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V první půli odlehčený špionážní thriller s lehkým bondovským nádechem, kde si Eastwood bez problémů drží klasické chlapácké charisma a vtipně se vypořádá s nepřítelem z minulosti. V druhé půlce se přepínáme do dobrodružného horského dramatu a na tomhle písečku, lépe tedy kameni, se filmu daří  i mnohem lépe. Není nouze o nervydrásající scény a tragický konec celou dobu doslova visí ve vzduchu.  Výborné.  Po horské epizodě Eastwood svůj ne nezajímavý, ale nevyrovnaný příběh opět zakončuje smířlivě a odlehčenou formou.  3,5 * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Clintovo nejlepsi kousky to fakt nema, navic jsem cekal neco drobet jinyho, ale presto docela solidni film. 90 minut pripomina spis nejakou bondovku, kde Clinta najme spionazni agentura nebo co, zacne patrat po lidech, co ma zabit a do toho trenovat na vylez hory a lepi se za nim jedna pipina za druhou a samozrejme dojde i na nejaky ty podrazy. Na zaverecnou pulhodinku se pak dej konecne presune na Eiger a vystup na horu je natocenej fakt dobre, efektivne, ale zaroven realisticky. A samozrejme na zaver velkej zvrat, kterej me uz napad nekdy v polovine filmu. Kdyby tady nebyl Clint, tak to je zbytecne dlouhej a misty roztahanej prumer, ale on to z toho prumeru vytahne, protoze hraje dobre a je tady za slusnyho drsnaka. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • „Daleko pod sebou jsem viděl pastvinu, slyšel řinčení kravských zvonců a v tu chvíli jsem si pomyslel, proč se raději tam dole s těmi kravami neopaluju,“ okomentoval natáčení Clint Eastwood, který si ve filmu na vlastní kůži vyzkoušel vysokohorské horolezectví, aniž by měl i při nejnáročnějších scénách dubléra. (ClintEastwood)
  • Kromě jedné natočil Clint Eastwood všechny nebezpečné scény sám. (džanik)
  • Keď Clint Eastwood so svojim štábom prechádzali časťou Monument Valley v Arizone, jeden z jeho kolegov ho upozornil, že tu kedysi slávny John Ford natočil takmer všetky úvodné scény svojich westernov. Eastwood zareagoval, že nech to teda spravia aj oni. (MikO_NR_1909)

Reklama

Reklama