Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zápletka nestrhne. O čo tu ide je reálny Clint Eastwood v krkolomných horolezeckých scénách v americkom Utahu a na skutočnom švajčiarskom Eigeri. Škoda, že sa film do tejto roviny dostáva až po naťahovanej a nezaujímavej prvej polovici, ktorá evokuje priemernú starú bondovku bez Seana Conneryho... Ale Utah a Švajčiarsko moc pekne a strhujúco nakrútené. Režírovať a súčasne byť pred kamerou v takýchto lokáciách (a nepoužívať kaskadéra!), to si zasluhuje obdiv. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Na Eigeru jsem byla, severní stěnu jsem viděla, náramně jsem si to užila, a tenhle film byl takové milé připomenutí skrytých horolezeckých choutek. Jako samostatný film trošku slabota, přirovnání k bondovce není úplně mimo mísu, ale v tom to právě trochu skřípe. Eastwood rozhodně není ten typ hrdiny jako uhlazený Connery s tupé, takže se mi nějak moc nechtělo věřit, že by se od těch ženských nechal pokaždé nachytat. A kdyby teda zase jo, tak proč si nechal ujít Francouzovu manželku? Jsem já to magor, řešit takovéhle věci. Ta hora je krásná a v tom vlaku, ve kterém se potom vracel zpátky, jsem taky jela. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Eastwood jako herec a režisér statečně bojuje s nablblostí zápletky a jejím rozuzlením (literární předloha prý měla být parodií na Bonda), takže výsledkem je snímek, který je zajímavý především v jednotlivostech: malebná kamera, Williamsovo hudební čarování, suše cynické hlášky hlavního hrdiny a nadržený psíček s rozkošným jménem. Plus jistý záběr, který do úspěšného konce dotáhl Verhoeven v Základním instinktu. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Před i za kamerou obdivuhodná a náročná práce, avšak z celkového pohledu je Vražda na Eigeru jakýmsi mixem chaotického špionážního thrilleru s britským feelingem (Bond) a dobrodružné výpravy na pouštní skaliska, kde musí hlavní protagonista podstoupit horolezecký výcvik, z něhož bude přezkoušen při výstupu na Eiger. Téma je nápadité, avšak první půlka filmu působí s tou druhou jaksi kontraproduktivně, což je největší kámen úrazu. Naštěstí jsem měl ovšem i tak o zábavu postaráno. Můj herecký favorit George Kennedy se obstojně postaral u humornou stránku filmu a spolu s Eastwoodem tvoří vcelku přesvědčivé duo, které patří mezi prioritní pozitiva filmu, i když jich není zrovna moc. Já to však vidím na 75% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Eiger přitahuje nejen hnusný počasí, ale taky skvělý filmy. A Clint je zase jedinej chlápek na světě, kterej dokáže viset na převisu a sedět v režisérským křesle zároveň. První půlka mě sice brala asi jako Zemanův sváteční projev, ale viděl jsem v ní dvě krásný indiánský kozičky, takže dobrý. No a od kočkování na pískovcích v Utahu až po škádlení Severní stěny je to prosím pěkně jedna z nejlepších a nejvěrohodnějších lezeckých podívaných vůbec. Nevím, proč Eastwood nikdy nehrál Bonda, asi holt umí až moc věcí... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní postavou jak předlohy, tak filmu, je historik umění Hemlock (Clint Eastwood), který se po nocích živí jako nájemný vrah. Autoři snímku s nadsázkou zamýšleli Vraždu na Eigeru stylizovat jako jakousi satiru na „bondovky“, ovšem tento záměr nakonec z filmu není příliš patrný. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo také ve Švýcarsku, konkrétně v Leysin. (reich)
  • Ve filmu uvidíme poslední povolený výstup na "Totem Pole" v Monument Valley. Na oplátku odstranili horolezci se štábem cestou dolů všechny skoby, které tam zůstaly po předchozích výpravách. (džanik)

Reklama

Reklama