Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Clint to docela dobře zahrál a neuvěřitelně špatně zrežíroval, chvílema jsem fakt nevěřil svým očím. Ten film postrádá jekejkoliv náboj, dynamiku, šťávu a atmosféra byla pro Eastwooda asi sprosté slovo. Jedinné co zbylo je scénář, který nelze popsat bez použití sprostých slov, a feel drsných 70. let, takže se dočkáme oplzlých keců o sexu, špinavých poldů atd. atd. Vrcholem je finále kde asi miliarda policajtů asi 5 minut střílí do autobusu ve kterém jede Clint Eastwood s tou holkou, ale nenapadne je prostřílet tomu busu gumy!!!!!! Prostě neuvěřitelnej shit se kterym Clint šlápnul vedle opravdu mílovými kroky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tady ta špína smrdí za tři rohy. Hned v momentě, kdy Clint rozjede kolečka osudu, čujete, že si na něm někdo vyleje vztek. A to je to přitom policajt. Jeho filmařské řemeslo tu nicméně netrpí. Vlastně ani jeho role, která je zase správně chladná a brutální. Spíše to nemá tolik napětí, kolik bych si přál a finále je taky jedna velká stylová přeháňka, kde Clint s tím chlapským finálem tlačí brutálně na pilu. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Slušný buddy akční film, i když na Clinta je to poměrně dost slabota. Snaží se ze všech sil, i na tu bídu tomu dokáže dát atmosféru a pár velmi dobrých scén (užvaněný šerif), ale mizerný scénář plný nelogičností jej táhne ke dnu. Herecké obsazení bez debat - Sondra Locke možná nebyla oscarová herečka, ale jako rajdě jí to proklatě seklo. 50%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak se tady hodnocení rozchází. Skvělá hudba uvádí tento film. Ale to je všechno. Clint hraje moc dobře, ale to prostě nestačí. Souhlasím zcela s tím, co napsal Superpero. Nudný film, zoufalá režie, příšerný konec, kdy se kordon policistů kouká na to, jak se tam ti tři postřílí. Bauer a spol asi koukal na jinej film, jinak si to nedovedu vysvětlit .-( ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní - ale i zákonité alespoň v tom smyslu, jak se tomu domnívám rozumět - , že suverénní umělecký výkon a osobnostní charisma i z velmi rutinního a nanejvýš průměrného (mnohdy ani to ne) scénáře dokáží vykřesat zážitek, který utkví v paměti a povznese, ba ozvláštní i mnohokrát obehrané téma. Clint Eastwood nepochybně patří mezi nejlepší příklady této pozoruhodného, opravdu vzácného jevu. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu měli původně hrát Steve McQueen a Barbra Streisand, ale nepadli si do oka. Později projekt převzal Clint Eastwood a obsadil do něj sám sebe. (POMO)
  • Eastwoodovu partnerku v tomto filmu hraje jeho tehdejší skutečná přítelkyně Sondra Locke. K její roli v tomto filmu měl Clint jen slova uznání: „Ta holka hraje v tomto filmu úžasnou roli. Nejde jen o nějaké symbolické mihnutí se před kamerou, jako je tomu v mnoha akčních filmech. Tady je ženská role stejně důležitá jako ta mužská, ne-li důležitější.“ (ClintEastwood)
  • Týdeník Village Voice si krátce po uvedení filmu v jedné recenzi povšiml, že „na filmovém plátně se z Eastwooda pomalu a v hrubých obrysech stává někdo jiný. Zranitelný muž, který potřebuje oporu v ženě“ a trefně tak popsal Clintovu filmovou proměnu od samotářských a drsných policistů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama