Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Space Cowboys jsou výbornou pohodovkou, která si ze sebe (respektive ze starých dědků) dělá tu správnou srandu. Má i své vážnější momenty, ta komediální stránka je ale mnohem lepší a je jen škoda, že se z 2 hodin nevyždímalo více humorných scén, protože víceméně celý výcvik mohla být jedna velká satira. Ústřední čtyřka hereckých veteránů je víc než sympatická a jejich postavy nabízí širokou škálu vlastností. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Mám Clinta rád. Ačkoliv jsou jeho filmy v jádru na jedno brdo a obvykle přímočaře upalují za jasně načrtnutým poselstvím, mají v sobě kouzlo, slovo a chlapskou tvář svého tvůrce. Buď je rádi máte, nebo na ně z vysoka kálíte. Divák je ale potvora nevděčná a zatímco třeba Gran Torino sklízí megaúspěchy, po dědcích ve skafandrech neštěkne ani pes. Je to trochu paradox - oba filmy jsou stejně tvrdohlavě přímé, oba mají jasně rozdané role a oba používají docela laciné berličky (SPOILER - smrt hlavních postav je v obou filmech "ulehčena" vědomím, že jsou smrtelně nemocné). V mnoha ohledech si mohou podat ruce. Vesmírní kovbojové jsou Armageddon s geronty místo Bruce Willise, přesto však obsahují klukovské nadšení a nadhled (závěrečná scéna je vskutku hřejivou perličkou), což jim dodává šmrnc. Vedle toho jsou opravdu skvěle zrežírovaní, Clint Eastwood mazácky ustál i trikové sekvence a můžu s čistým svědomím říct, že jsem se ani minutu nenudil. Nechci znevažovat názory druhých, ale pokrytectví nefandím a ať počítám jak chci, Vesmírní kovbojové nijak zvlášť nezaostávají za jinými filmy Clinta Eastwooda. SPOILER: Možná i proto, že jsou v něm místo otravných knězů dědkové, co létají na atomových bombách na Měsíc. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Neváhám dát pět. Dědci jsou ve skvělý formě a ukazujou nám, že člověk se nemění. Byli frajeři už za mlada a zůstalo jim to. Dostali na starý kolena šanci proletět se v raketoplánu a rozhodně si to užili. Já jsem si to užil s nima, když už Eastwood zase jednou nerežíroval utahanej, dokonalej, nudnej a cenama ověnčenej film. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bylo by fajn, kdyby si Eastwood tehdy před natáčením řekl, CO vlastně chce natočit. Celý ten film spíš začne jako parodie na podobné vesmírné hrdinské filmy, ale v poslední třetině totálně zvážní a je úplně stejná jako všechny ostatní vesmírné hrdinské filmy, včetně snad úplně všech klišé. A fakt nechápu, co se Eastwoodovi stalo, že to ladění filmu v závěru obrátil o 180° a ačkoli většinu klišé bral s nadsázkou, v závěru ta novější klišé bere naopak strašně vážně a tím ta nadsázka z těch prvních úplně opadá. Jako jo, taky to mohlo být o tom, jak si čtyři starci konečně splní sen, dostanou se do vesmíru a k tomu všemu za účelem záchranné mise. A taky to mohlo být celé jenom komedie, ale tím pádem je ta poslední třetina tak strašně skrytě cynická, že to je sotva poznat. A babo raď, jak to teda bylo myšlené. Navíc až na herecké výkony (a herce obecně, je tu solidní sestava), pár skvělých a vtipných scén a vizuál vesmíru je to prostě jenom utahaná nuda bez přesahu. Místy mi těch 130 minut utíkalo neskutečně pomalu, ale může za to i to, že je to natočené strašně průměrně, rutinně, bez čehokoli zajímavého a silného - přičemž vše silné zde vynahrazují klišé a la SPOILER rakovina jednoho z kosmonautů KONEC SPOILERU, ale kvůli tomu podání na tom silného skutečně není nic. Příště si snad od Eastwooda vyberu něco povedenějšího. Lepší 2* ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nesnáším neprůstřelné hrdiny, kteří předstírají, že bez potíží pouhým pohledem svého osmdesátiletého oka omráčí třicátníka plného svalů. Kvituji s velkým povděkem, že hlavní hrdinové tohoto filmu se neberou příliš vážně. Bohužel i přes značný nadhled se snímek neubrání mnoha stereotypům, takže v druhé polovině už začíná diváka spíše nudit. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Filmaři mohli natočit skutečné starty i přistání kosmických lodí, všechny scény v kosmickém prostoru se však natáčely s použitím miniaturních modelů. (ClintEastwood)
  • Film se natáčel v Los Angeles a okolí. Školení herců probíhalo v Johnsonově kosmickém středisku v Texasu a v Kennedyho kosmickém středisku na mysu Canaveral na Floridě. (ClintEastwood)
  • Ve filmu se původně mělo objevit 50 zvláštních efektů, nakonec jich ale bylo přes 300. Většina z nich se týkala věrného zobrazení kosmického prostoru. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

včera

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama