Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nesnáším neprůstřelné hrdiny, kteří předstírají, že bez potíží pouhým pohledem svého osmdesátiletého oka omráčí třicátníka plného svalů. Kvituji s velkým povděkem, že hlavní hrdinové tohoto filmu se neberou příliš vážně. Bohužel i přes značný nadhled se snímek neubrání mnoha stereotypům, takže v druhé polovině už začíná diváka spíše nudit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

ARMAGEDDON pro dříve narozené, aneb pojďme zase vystřelit do vesmíru někoho, kdo tam nemá co dělat, bude sranda a po Bayově vzoru přihoďme předpotopní ruský satelit. Jenže ona to až taková sranda není a vizuál je až na pár pěkných obrázků z finální akce ve vesmíru těžká televizní nuda. Ale rivalita Eastwooda a Jonese i Sutherlandovo sukničkářství docela baví, Garner je páté kolo u vozu. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Clinte, Clinte, kdyby ti ta stařecká demence neosekala smysl pro soudnost a valil si to celou dobu jen po asfaltu parodie pod heslem : Senior klub si dělá prdel z Armagedonu, tak by to byla sranda a pětihvězdičková zábava od začátku do konce. Takhle se z docela legračního Babího léta v první třetině opět stala velmi podprůměrná vesmírná záchranná akce protkaná takovýma hovadinama, že už mě ani moje slabost po Jonese neuchránila od usínání nudou. Nicméně začátek a výcvik astronautů mě vážně bavil. Sice nechápu, proč se Clintově výrazu, který vypadá jako po vpichu neurotoxinu, říká herecké umění a charisma, když ho není schopný změnit, ať už se baví o šukání, rakovině nebo konstrukční závadě ruského satelitu,..ale v takhle podprůměrném filmu asi stačí celou dobu v tlamě honit pedro a je to prostě pan herec. Mnohem víc mě bavil T.L.Jones a Sutherland, kteří si na rozdíl od Clinta nehrají na akční hrdiny i po smrti a dokázali touto fraškou proplout se sympatickou lehkostí. Nebýt toho zpackaného závěru, kdy Clint pateticky odvrací nukleární katastrofy, aby pak ještě skvěle odřídil raketoplán, jakoby 20let šéfoval borcům z Top gunu, byly by to moc pěkné 3+, takhle pouze 2a půl. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Vesmírni kovboji” sú v podstate už dedkovia, poberajúci starobné dôchodky, pričom pred rovnými štyridsiatimi rokmi, t. j. v roku 1958 patrili medzi absolútnu špičku stíhacích pilotov ("PROJEKT Daedalus"), predovšetkým plukovníci: Francis D. "Frank" Corvin a William "Hawk" Hawkins, ktorí mali vskutku ozaj veľkú príležitosť - pozrieť sa na vlastné oči do vesmíru, ale kvôli čomu sa tak nakoniec nestalo, sa musíte presvedčiť úplne sami, keď ešte k tomu aj navrch uvidíte, « KTO » ich nahradil... ? V súčasnosti si nevie dať NASA rady s komunikačným satelitom Ikon, ktorý vypustil Sovietsky zväz v roku 1986 na orbitu, no teraz, po 14. rokoch, sa nečakane pokazil. Zrejme majú Amíci vážne dôvody pomôcť im ho opraviť, inak by sa v tejto veci tak intenzívne neangažovali, však ? Táto MISIA s názvom STS 200 má na to iba 30 dní, aby sa vôbec pripravila na let, namiesto, štandardných, dvanástich mesiacov. A obzvlášť pre Franka sa jedná o deligátnu záležitosť, keďže práve táto družica obsahuje jeho skonštruovaný, riadiací systém Skylab, o to viac ho to škrie ! A ak poprípade ešte vstúpi i do atmosféry, všetci sa máme po riti ! Každým dňom klesá o 8 000 metrov, tak aby ste sa už rýchlejšie poponáhľali, vážení páni ! Celkový tým sa skladá z kvarteta, keď citované dve esá, dopĺňajú ďalší dvaja starci - letový Ing. Jerry O'Neill a navigátor "Tank" Sullivan, čiže, vesmírne dobrodružstvo môže odštartovať... / Clint Eastwood ako astronaut v sedemdesiatke a v raketopláne ? Áno, je to bezpochyby pravda-nehynúca ! A zase nielen iba to, kedy na všetko dohliada opäť i za kamerou, že nakrúca čosi sakramentské nové, čo sa nazýva science-fiction, s čím doteraz nemá žiadne skúsenosti, veď sa neustále iba samým westernom a thrillerom venoval, o to lepšie sa s takouto látkou potom sám popasoval, lebo to musela byť veľká výzva... ?! Zaujímavý, filmový projekt, ktorý sa určite každý deň len tak nevidí, keď miestami zaznamenávam » rušivý strih« Joela Coxa, čo trochu zamrzí, ale zase posledný záber z „Mesiaca” , mi akosi vyčaril úsmev na tvári. Jedná sa o akýsi senilný, kinematografický počin, ktorý je čímsi strašne podnetný, asi tým samotným, iniciatívnym zvukom, ktorý má neuveriteľnú dynamiku alebo, žeby touto pohodovou partiou starkých ? ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nejdříve taková ta klasická komedie, kde se sejde parta postarších chlápků, kteří si chtějí dokázat, že ještě nepatří do starého železa. A nezapomínají si u toho ze sebe dělat srandu. V druhé diametrálně odlišné polovině film tak trochu sklouzne do roviny no-brain akčňáku ve vesmíru, ale i v téhle poloze film baví. Stejně jako efekty, které jsou i na rok 2000 prazvláštně nedokonalé, ale vizuálně osobité a svěží. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Film zahajoval filmový festival v Benátkách 2000. (Hal_Moore)
  • Mise ve filmu nese označení STS-200. V době natáčení filmu však byla zatím poslední misí raketoplánu mise STS-97 a vůbec poslední mise raketoplánu z roku 2011 nesla označení STS-135. Rovněž je smyšlené jméno raketoplánu, NASA nikdy nevlastnila stroj s jménem Daedalus. (Foxhound#1)
  • Zmiňovaný Bell X-2 byl americký experimentální letoun, který jako první překonal rychlost mach 3 a výšku 100 000 stop (30,5km). (Chevees)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama