Reklama

Reklama

Spolek nemilosrdných

  • Česko Sesterstvo nemilosrdných (více)
Trailer

VOD (1)

Pětice vysokoškolaček tvoří tajné sesterstvo, které musí držet pohromadě navzdory všem překážkám. Toto pouto je podrobeno těžkému testu, když po divoké párty zemře jedna z nich. Raději, než přiznat se policii a pohřbít si vlastní budoucnost, rozhodnou se dívky zahladit zločin a ukrýt zkrvavené tělo. Léta poklidně plynou a kamarádky pomalu končí studium na univerzitě. Na rozlučkové oslavě se však ukáže, že někdo ví o jejich strašlivém tajemství a hodlá se mstít. Je snad mrtvá dívka pořád naživu?

Napínavá teenagerovská vyvražďovačka Sesterstvo nemilosrdných je remakem klasického hororu Dům milosrdných sester z roku 1983. Jeho důležitost v rámci žánru dokazuje i fakt, že byl vybrán na První filmovou přehlídku Quentina Tarantina v Austinu v roce 1996. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (188)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Další horor z řady "Neurazí, nenadchne", který má přehnanou délku, nijak extra zajímavé postavy (ale nutno uznat, že aspoň nelezou na nervy), pár debilních zvratů a vykrádá totálně Tajemství loňského léta (které je o mnoho levelů lepší), zase na druhou stranu v druhé polovině je to poměrně napínavé a pár smrtí je celkem dobrých, dívat se na to celkově taky celkem dá, ale člověk od toho nesmí čekat bůhvíco. A jediná postava, kterou jsem si tady aspoň trochu oblíbil, přežila. Přemýšlel jsem i nad třemi hvězdami, ale kvůli tomu tradičnímu klišovitému konci nechám ty lepší 2*. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

To to hodnoceni nejak kleslo, kdyz sem koukal naposled, melo to 74% a uz jsem se chystal napsat, ze to je znacne nadhodnoceny, ale momentalnich 56% tak odpovida. Zacatek je docela vtipnej, sice extra stupidni, ale vtipnej. Pak dlouho trva, nez se zacne neco dit, aspon, ze tu je porad nejaka parba, spousta sexy holek nestydicich se neco ukazat a slusna hudba. No a pak pride ta hororova cast, coz je vykradeny Tajemstvi lonskeho leta. Coz by ani tak nevadilo, je to vyvrazdovacka, tak necekam nic originalniho, ale jsou tu dva problemy. Ackoliv je zabiti docela dost, je to proste stylem pride vrah, zapichne, odejde. Zadna promyslena, zapamatovani hodna vrazda se nekona a kazda je sfoukla desne rychle, ze z toho clovek nic moc nema. Zaverecny odhaleni, kdo to zabiji, je pak znacne nelogicky a stupidni. Aspon, ze film docela slusne odsejpa, obcas je vtipnej a obcas napinavej, takze nakonec jsem vcelku i spokojenej. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

No jo, holky pařily, tančily, chlastaly, chrápaly s kdekým, jejich „nerozlučnost“ byla možná tak na papíře, což se potvrdilo v první polovině snímku hned několikrát. V něm se také odehraje zásadní scéna. Parta studentek chce nevinným žertíkem vytrestat přítele jedné z nich. Vtípek nedopadne a jedna členka sesterstva umírá (mimochodem dost bizarní scéna). Holky zapnou (!) mozky a hle, tělo shodí do díry. Blíží se konec studia a další velká party. Děvčata dál paří i střídají chlapce, tedy do té doby, než je začne nahánět vrah, který zřejmě (á la Tajemství loňského léta) něco ví. S originalitou si tvůrci zrovna nepotykali. Snad jen některé mordy potěší, ale jinak vražedná zbraň spíš vyvolává úškleb a celé se to docela vleče. Lákadlem tak můžou být křivky jednotlivých slečen, jde vesměs o hvězdičky nižší svítivosti, „něco víc“ ale stejně ukážou jen holky v pozadí „slavnějších“ kolegyň. Přesto jde o kousek, o který pár měsíců po premiéře málokdo zavadil. Žádné eso v rukávu tvůrci nemají, celé to jen variuje dříve viděné, postava v kápi neděsí, gradace a napětí chybí, postavy se chovají hloupěji než obvykle. Takže asi tak. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Další potvrzení faktu, že k vysokoškolskému titulu ve Spojených Státech není zapotřebí inteligence ani rozumu. Veškeří absolventi se totiž v téhle mdlé variaci na Tajemství loňského léta chovají jako stádo tupého dobytka. Nad intelektuálními vlastnostmi postav opravdu zůstává rozum stát, stejně jako nad samotným odhalením vraha. To jediné mohlo ještě Sorority Row vrátit zpět do hry, jenže rozzuzlení je druhým největším zklamáním filmu, hned po konstatování kam se to dopracovala bývalá hvězda Star Wars Carrie Fisher :-(. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Další z řad nekonečných a příběhově naprosto jednoduchých teen jednohubek, které jsou nabité sex-appealem až k prasknutí, ale na zbytek základních horrorových zásad hází velký bobek. Zápletka je myslím si už stokrát jinak omletá fašírka, která je navíc děravá jako paměť stařeny. Čert vem, že logická chyba střídá tisickrát jinak viděné kliše, když většina vraždicích scén mě pobavila. A to je vlastně asi i jediný kladný důvod proč se na film podívát, když opomenu celkově pro oko slušně obsažené dívčí herectvo. Se samotným herectví to je samozřejmě tragédie třikrát podtržená a s vykřičníkem na konci. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Dívčí kolej se v tomto filmu jmenuje Rosman, což je příjmení producenta tohoto filmu. (Pumiiix)
  • Film byl poslán do kin pod jménem "Solidarity". (Pumiiix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno