Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (184)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Prostě wow až mi vytryskly slzy. Řekl bych, že Ink je poměrně neznámá a nenápadná pecka s úchvatným soundtrackem a naprosto odlišně pojatý film, než jsem měl do té doby možnost vidět. Krásné v jednoduchosti a zároveň komplexnosti, která by vás po shlédnutí měla donutit k zamyšlení. To je pro mě film INK. Doporučuji každému, kdo to s filmem myslí alespoň trošku vážně...80% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film začíná famózně....tik tak a z chlapa je vrak...při této scéně jsem se doopravdy leknul. Ze začátku jsem byl strašně zmatený, nevědomost a docela deprimující hudební doprovod byl jen úvod zmatku. První souboj " dobra a zla " to jen okořenil. Zmatená kamera a divné střihy tomu moc nepomohli. Raz, dva, tři, čtyři....Scéna z názvem : "Někdo musí zastavit proud" byla moc a moc povedená a efektní.... CITÁT - Všichni jsme součást písně a já jen slyším hudbu. Na konci jsem i uronil slzu, ale asi to byl záměr scénáře. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Vôbec sa nedivím, že žiadne väčšie štúdio neprejavilo o Ink záujem. Práve aj z tohto dôvodu, keď malinká spoločnosť Double Edge Films, musela nakoniec všetko robiť a uhradiť sama, vznikol druhotriedny film, ktorého špeciálna schopnosť unudiť diváka takmer k smrti je očividná. Toto je výsledok toho, keď sa do filmu pustí malá spoločnosť, nesympatický druhotriedny herci česť výnimkám (Quinn Hunchar - Emma) a neschopný režisér. Ako samotný csénar nieje zlý, ale nato, aby film spĺňal moje očakávania, sa do toho musí obuť niekto iný. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to perfektný fantasy film, ktorý patrí medzi to najlepšie, čo som v tomto žánri vôbec videl. Má výborný príbeh o mužovi, ktorý sa kvôli práci a zlým vzťahom s rodinou vzdialil svojej dcére, ale tá je unesená temnými silami do inej dimenzie, čo sa prejaví jej kómou v tej našej a tak kladné sily musia urobiť všetko preto, aby ovplyvnili muža a svoju dcéru zachránil, inak bude navždy stratená. Spracovanie je skutočne úžasné, niečo takéto by ma nikdy ani len nenapadlo. Ešte spočiatku som nevedel, čo sa od niečoho takéhoto dá očakávať, ale akonáhle pôjdu ľudia spať, už je jasné, že toto bude nevšedný zážitok, celá táto mytológia filmu ma úplne dostala, je skvelo prepracovaná, pomerne originálna a plná výnimočných prvkov. A pritom sa jedná o mimoriadne nízkorozpočtový, prakticky amatérsky film, čo sa síce prejaví niekedy až príliš lacnou výpravou a občas sa objaví nejaká skôr priemernejšia scéna, ktorá moc nezaujme, ale to je skutočne to jediné, čo sa tomu dá vytknúť, dej je vynikajúci, inteligentne prepracovaný a s mnohými fantastickými scénami, síce jeden výrazný prvok, kto je vlastne ten hlavný záporák sa dal predvídať, ale aj tak ma celý čas veľmi zaujímalo, ako si s jeho vysvetlením poradia a urobili to najlepšie, ale sa vôbec dalo. A záverečná dvadsaťminútovka je už čistá dokonalosť, maximálne pohltí, emócie fungujú na najvyššej úrovni a patrí medzi to najlepšie, čo sa dá vôbec vidieť. Film obsahuje aj pomerne dosť akcie, určite tu nie je prvoradá a samo o sebe ani nie je až tak moc kvalitná, je tu hlavne na to, aby dopĺňala dej, bez nej by to nedávalo až tak úplne zmysel, ale objaví sa vždy na tých dôležitých miestach a v nich má silný náboj a tak v konečnom dôsledku som bol počas akcie viac nadšený, ako pri väčšine plnohodnotných akčných scénach. Čo sa týka hereckého obsadenia, kvôli typu produkcie sú tu len samé neznáme tváre, ale neberiem to ako zápor, pár postáv si ma získalo, otec, dcéra, tých pár hlavných bojovníkov na strane dobre a ešte pár ďalších, nemám problém. Réžia je perfektná, za toto má Jamin Winans môj obrovský rešpekt, aj za minimálny rozpočet natočil film, ktorý funguje po všetkých stránkach a páči sa mi aj technická stránka, až na tú miestami príliš lacnú výpravu a niektoré zvláštne filtre tomu nemám čo vytknúť. A k tomu ešte tá úžasná hudba, ktorá všetky scény s ňou výrazne vylepší. Musím povedať, že toto by ma nikdy ani len nenapadlo, nemám rád americké fantasy filmy a aj tomuto som sa dlho vyhýbal, no náhodou som sa rozhodol to pozrieť a som neskutočne nadšený. Film za minimálny rozpočet a tak mimoriadne kvalitný, americká veľkoprodukcia za posledné roky nestojí prakticky za nič a pritom v ich amatérskej tvorbe sa ukrýva takýto skvost. Takže s čistým svedomím môžem povedať, že Ink je ten najoriginálnajší, najkvalitnejší a aj najhodnotnejší americký film za dlhé roky a jeden z absolútnych vrcholov tohto žánru. 88% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Co mi u filmu vadilo, tak kulisy a někdy herectví na úrovni studentského snímku. Což se tvůrci snažili zakrýt rychlými střihy, švenky a někdy i zoomováním. Použité filtry, no dobrá, měly odlišit jednotlivé světy. Na druhou stranu, když jsem se s těmito negativy smířil, dostal jsem slušnou fantasy sci-fi o tom, že bychom neměli zapomínat na své blízké a mít je rádi. Což si myslím je hodně nutné poselství dnešních dní. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)
  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)

Reklama

Reklama