Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (184)

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Z tohoto snímku mám velice smíšené pocity, nedokážu nazvat co jsem cítila při sledování filmu. Nikdy jsem nic podobného neviděla, ale udělalo to na mě nesmírně silný dojem. Úžasně fiktivní děj mě naprosto pohltil již v úvodu a konec mě překvapil v šílené záplavě slz. Vážně uvažuji, že film zařadím do svých oblíbených filmů. Soundtrack ve filmu ve mě též zanechal hlubokou stopu. Krásné, inspirativní, fascinující, ohromující, opravdu velice sofistikovaný příběh. Nemám co namítat, 5/5 si zaslouží. :) ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Tento film je nízko rozpočtový ? Ano, a co? A co ? A co ? A co, do háje ! To, že režisér není zloděj nebo se nenarodil prachatým rodičům znamená, že film je špatný ? Proto, že nestál 500 milionů dolarů jako série Pána prstenů, tak je špatný !? Není. Malý rozpočet a velký film. Jinými slovy za málo peněž hodně muziky nebo spíš kotel muziky. Tak originální, tak zajímavé, tak poutavé, tak geniální. V dnešní době se jen těžko hledájí filmy, které natočili režiséři s malým rozpočtem a které stály zato. A tento za to stál. Proč, protože Jamin Winans má talent. Nemá snové jmění jako Peter Jackson, ale dokáže vytvořit super film za pár šupů a to je umění. Kdyby měli všichni režiséři dost peněz, tak by všechny filmy byly super a in a nejlepší. Nebyla by v nich, ale duše, jen prachy a rozežranost. O co máme tady ? Umělecké dílo, které nijak netrpí nedostatkem peněz, protože Jamin Winans má mozek, nemá konto, má mozek ! A to je nejdůležitější. Ve filmu jde především o myšlenku a o to co nám chtěl režisér říct a tady mi toho řekl moc. K tomuto snímku se prostě hodí popis : Extravagance, ale působivá extravagance. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Působivá vizuální stylizace, která je sice na první pohled dělaná s nízkým rozpočtem, ale zase na druhou stranu s láskou a nadšením. A to se v dnešní době cení (aspoň já to ocením více než Bayovy výbuchy za 300 miliónů). Zpočátku je příběh dost zmatený a těžko uchopitelný, zdá se býti poměrně netradiční. Postupem času se ale děj divákovi ozřejmí a vy zjistíte, že sleduje příběh z těch nejobyčejnějších, jen zahalený do zajímavého fantasy hávu (sci-fi bych zde nepoužil, věděcký základ zde nenajdete). Pěkné 3*. ()

Freemind odpad!

všechny recenze uživatele

Svět se už dočista zbláznil - jak se může hodnocení takové epochální, amatérské kraviny vyšplhat nad 50%? Je totiž rozdíl mezi indie/nezávislým filmem a nízkorozpočtovou škvárou. Jamin Winans nejen, že nemá talent, ale disponuje hned několika antitalenty, na jejichž čele se skví naprostá absence soudnosti. Nechám teď stranou béčkové herce a ufňukaný scénář bez jiskry, který vypadá, jako by ho psal nějaký sentimentální rentiér. Skutečnou osinou v zadnici je zde kamera, střih, efekty a masky. Zcela evidentně dokreslené odlesky světel, Inkova maska vyvedená jako polystyrénový nosan, který nosil Raymond Luxury Yacht a - hlavně a především - laciné a nepřirozené barevné filtry a příšerně přepálené barvy, čili charakteristický projev výtvorů každého packala, kterému se zdá, že točí umění. Winans je často srovnáván s Richardem Kellym (Donnie Darko) a mě nezbývá než souhlasit - skutečně, každý z nich má vcelku slušnou šanci, že se stane Edem Woodem XXI. století. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to dost zajímavý, což o to. Ale první hodina je hrozná nuda. Pak dorazí scéna, která je šíleně podobná tomu kraťasu o tom DJovi, co dokáže vracet čas a změnit chod dějin. Režisér ukáže, že umí bravůrně stříhat a kombinovat do toho zvuky a začnou se dít věci tak nemožné, že se nestihnu divit. Najednou se všecko změní a mně film uteče jako blázen. Ale kvůli tý první šedesáti minutovce si to víc jak průměrný hodnocení nezaslouží. Ale určitě mě budou zajímat další jeho filmy. Je to zvláštní, originální, neotřepaný, ale chvílemi až moc umělecký. A zase až tak moc umělecký filmy nemám potřebu sežrat i s ponožkama. Přecijenom tyhle filmy ocení akorát odborník, a do jeho rajónu já se nerad míchám. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)
  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)

Reklama

Reklama