Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý katastrofický sci-fi film od Rolanda Emmericha. Má výborný príbeh o obrovskom zmutovanom tvorovi, Godzille, ktorá po dlhej plavbe oceánom narazí až na New York, kde chce založiť potomstvo a tak po nej ide nielen armáda, ale aj odvážny vedec a agent francúzskej tajnej služby. Spracovanie je celkom dobré, po bezproblémovom zoznamovacom úvode už príde Godzilla na Manhattan, kde sa stále niečo deje, dlhú časť so samotnou Godzillou strieda podobne zaujímavá fáza s mláďatami a nechýba ani veľkolepý akčný záver. Celý čas je to príjemná zábava bez slabých miest. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Scény s Godzillou sú veľkolepé, s rozsiahlou deštruckiou, dostatkom explózií a s množstvom nasadenej bojovej techniky a časť s mláďatami je zase zábavná naháňačka na štadióne. Ani sa nedá vybrať to najlepšie, pri každej akcii sa je rozhodne na čo pozerať. Herecké obsadenie je vydarené, Matthew Broderick a Jean Reno, príjemná Maria Pitillo a viacero zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú výborné, to boly ešte časy, keď bol Emmerich vo vrcholnej forme. Godzilla je jeden z najzábavnejších blockbusterov, ktorý baví aj po rokoch. No Deň nezávislosti je predsa len lepší. Objektívna kvalita filmu- 74%, film sa páči mne na 77%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já ten film prostě zbožňuju:) Mistr velkolepých katastrofických eposů Roland Emmerich ukázal, že v Hollywoodu musí do budoucna počítat s tím, že New York od něho schytá pořádné destrukce. Příběh, zpracování, perfektní hudba Davida Arnolda, skvělý scénář a dialogy. Godzilla přináší zároveň i zábavnou podívanou, aniž by humor působil směšně, či přehnaně. A ten casting!:) Roztomilý vědec Niko Tatopoulos v podání Matthewa Brodericka, odvážný Viktor v podání Hanka Azarii, charakterní "pojišťovák" z majetkové pojišťovny La Roaché, Francouz Philippe Roaché, jehož ztvárnil Jean Reno, či "seš prostě moc hodná" Audrey v podání Marii Pitillo. A pro mě také skvělé postavy sympaťáka seržanta O'Neala (ten je prostě nejlepší:) či plukovníka Hickse v podání Kevina Dunna. Když ho v nějakém filmu spatřím, už napořád si ho budu pamatovat jako "plukovníka z Godzilly." A samozřejmě hlavní gigantický hrdina, samotná Godzilla, které jsem vždycky fandila a proto nemám ráda její tragický konec. Její zpracování je dokonalé. Její vzhled působí tak realisticky a skutečně jako třeba dinosauři v Jurském parku díky tomu, že tvůrci si, kromě použití zeleného plátna, především vyhráli s animatronickými částmi Godzilly. Efektní podívaná, kterou jsem prvně viděla v době, kdy jsem ještě netušila, kdo je to Roland Emmerich. Parádní song Come With Me od Puffa Diddyho se mi líbil léta předtím, než jsem vůbec věděla, že je to původní píseň od Led Zeppelin:) Jeden z těch filmů, které znám téměř nazpaměť a na které se dívám zásadně s dabingem, ten je dokonalý. "Zase nějaká přehlídka." - "To nebude přehlídka.", "Kde jsi ho našel?" - "Je z Francie.", "Měli bychom jít." - "To není špatný nápad.", "Vypadá to americky.", "Vy neumíte mluvit?" - "To si piš, kámo." 😁 ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Všechno, co u Dne nezávislosti fungovalo, tady nefunguje. Je to krok zpátky snad ve všech směrech a vedle sexy a nadupaného konkurenčního Armageddonu slušný trapas. Nesympatické postavy, nefunkční obsazení, trapný humor a triky jsou místy jako od Asylumu - Emmerich věděl, proč celý film odehrál za deště nebo v noci, popř. to zkombinoval. A závěrečná hra na schovávanou s godizillími mláďaty v Madison Square garden by chtěla zkrátit na polovinu. Snaha svézt se na úspěchu Juráče jen přispěla k pochování dinosaurů ve filmu zpátky pod zem, což už rok před tím zvládl Spielberg s mizerným Ztraceným světem. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na prvý krát ma to oslovilo trochu o niečo viac. Podla mňa to nieje zas až taký špatný film, priznávam, že je tu ale kopec nezmyselností. Emmerich ma rád veľké veci a tu je to vidno.Veľká Godzilla, veľké deštrukcie ... Niektoré akcie sa mi celkom páčili.Inak hlavné herecké obsadenie je celkom fajn - Reno s Broderickom. 65% - 3* ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Dávám téměř plné hodnocení pouze za efekty a zvuk. Jinak jde samozřejmě o sračku největšího kalibru. Velkou sračku. Hloupost zde nezná mezí. Nejhloupější film, jaký jsem kdy viděl. A to prosím mám poctivě odkoukanou celou čtvrthodinu z Rodinných Pout. I přes neuvěřitelnou hloupost jsem se bavil. Ano, lví podíl na tom má Jean Reno, který je kouzelný. Hvězdy tedy za efekty a zvuk, a sympatickou Mariu Pitillo. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (58)

  • Režisér Roland Emmerich se podělil o svůj nejtrapnější zážitek: „Byl jsem v Japonsku, abych předvedl majitelům autorských práv svou novou Godzillu. Než jsem odprezentoval, přivedli mě ke studiu Toho a tam stála její socha mající kolem krku nápis ‚Pane Emmerichu, jsem připravena na Vaše tzv. natáčení.‘“ (Karlos80)
  • Při honičce Godzilly s taxíkem bylo použito 16 různých vozů. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama