Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (857)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné. Herecky hvězdně obsazené s kupou známých tváří. Hlavně Mek Řehoř a Bremmer se mi líbili a musím uznat, že Spud nestárne :-). Eleanor byla také docelá fešná princezna a jediný kdo mi tam neseděl v roli rytíře válečníka byl Marsan. V tom brnění a páčem Jardy Jágra v dobách kdy nabízel ty dloooooouhé žvýkačky vypadal fakt divně. Animace byly velice povedené, hlavně samozřejmě obři. To jak vyběhli z lesíka byla celkem epická scéna i když sem tam bylo vidět, že to není doopravdy, ale že je to děláno na nadupaném písíčku. Byť tam sem tam někdo přijde o život, lze film doporučit i lehce odrostlejším dětem co koukají Harryho na koštěti. Dávám za 3 fazolky. * * * ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli hlavní padouch říka postavě Ewana McGregora cosi ve smyslu: "To sis opravdu myslel, že jsi hrdinou tohohle příběhu?" Oh, jak moc bych si to přála - McGregorův sir Elmont je tím nejlepším na tomhle filmu, je charismatický, vtipný a sexy. Zbytek filmu je... meh, hrozně průměrný a neinvenční, bez výraznějšího pachu či příchuti. Na rodinný film se tu nějak moc drasticky zabíjí, což by nevadilo, kdyby to tu vlastně nebylo jen na efekt. A docela mě zklamala postava princezny, která tatínka krále přesvědčuje, jak je schopná a samostatná a že mu chce dokázat, že bude dobrou královnou - aby po zbytek filmu neudělala nic, co by tomu nasvědčovalo. Mužští hrdinové ji musejí stále zachraňovat před obry a ona většinou jen vyděšeně kouká, případně křičí: "Jacku!" A to je bohužel jediná ženská postava filmu! Nechci tu mít feministické řeči, ale přiznejte, že třeba taková Yvaine ve Hvězdném prachu má mnohem větší kuráž a udělá toho mnohem víc než princezna Isabelle z Jacka a obrů. 50 % ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení 67% je plně adekvátní, ale i tak se přikláním spíše k červenýmu. Příběh sice není úplně nabušený na nečitelnost, ale u pohádky to úplně v pohodě přejdu, navíc je vzhledem k jakési mytologii docela neotřelý, takže když přihodím obry, efekty a jistou dávku dospěláckého podrazáctví, tak platím slabším stříbrem. Mizernej je teda casting, ale po čase jsem si jakš takš zvykl.Jako oddechovka se dá. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není úplně dobré, když odpoledne jdete do kina na stejně digitální pohádku Zloba - Královna černé magie a večer si pak pustíte o rok starší ale digitálně ne slabší film Jack a obři. Je ale vidět, že Jack je trošku odfláklý. Ne digitálně, to snad ani nejde, spíš samotným příběhem. Nejvýraznější je totiž Ewan McGregor, který je zároveň vedlejší postavou a to už něčím smrdí. Sic se mi koukalo skoro dvě hodiny hezky, ale na rozdíl od Zloby bych se k této pohádce nejspíš už nevrátil. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Fantasy variace známé americké pohádky rozhodně nezklame - romantika, napětí, dobrodružství, vše dávkované tak akorát v množství přiměřeném pro celou rodinu s ne zcela odrostlými dětmi. Pravda, hlavní hrdina mohl být charismatičtější, jinak ovšem děj nemá skoro žádnou chybku. Čistokrevné čtyři. Btw. Scénka z obří kuchyně je asi the best z celého filmu. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)


  • Princip rozlišení obrů od lidí akcentem vymyslel Bill Nighy (generál Fallon): "Bryan chtěl, aby obři byli po fyzické i hlasové stránce stejní a zároveň aby se lišili od ostatních postav ve filmu. Chtěl, aby to byla rasa ojediněle zmutovaných lidí, a já jsem mu navrhnul, že by bylo dobré, aby se od ostatních lišili výrazným akcentem. A napadalo mě, že vhodný by byl severoirský přízvuk, tak jsem mu to předvedl." (Zdroj: ČSFD)
  • I tento nákladný snímek padl do oka studiu Asylum, které se živý laciným napodobováním velkofilmů a své braky dává na videotrh souběžně s tím, kdy do kin vyrážejí jejich slavnější předobrazy. Jeho Jack – Zabiják obrů (2013) má velmi podobný příběh, jen vznikl přibližně za setinu Singerova rozpočtu. (Beer Ceps)
  • Severoamerické tržby dosáhly 65,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 197,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama