Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 6 (2016) (série)


Vichry zimy (S06E10)

(epizoda)
  • USA The Winds of Winter
Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys se chystá na cestu do Západozemí. Jon a Sansa sjednocují sever a Jaime se vrací domů. (KajusaK)

Videa (1)

Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenze (74)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lyanna Mormont: Your son was butchered at the Red Wedding, Lord Manderly. And you refused the call. You swore allegiance to House Stark, Lord Glover, but in their hour of greatest need, you refused the call. And you, Lord Cerwyn - your father was skinned alive by Ramsay Bolton... still, you refused the call. But House Mormont remembers. The North remembers! We know no king but the King in the North whose name is Stark. I don't care if he's a bastard. Ned Stark's blood runs through his veins. He's my king from this day until his last day. ()

mima33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Emóciami nabitá epizóda, ktorá priniesla presne to, čo som od nej očakávala. Tower of Joy úžasné, zaujímalo by ma, čo Lyanna pošepkala Nedovi, no myslím, že je viac-menej jasné, že R+L=J je realitou. Cersei mi pije krv, a to som ju predtým mala celkom rada - btw, že by sme sa konečne dočkali toho, že ju Jaime znenávidí? White Wolf - nikdy som Jona nemusela, no na severe ma to baví viac ako kedykoľvek predtým. Záverečný pohľad na lode bol dychberúci - konečne! A teraz mám vážne čakať rok? ()

Reklama

krauset 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravý opak Blackwater. Rozmáchlá epizoda s velkým rozptylem, kdy každý důležitý příběh dostává své malé zakončení. Cersei odstřelí Baelorovo septum, k čemuž složí Ramin Djawadi mimořádnou hudební kompozici, a usedne na trůn v momentu, kdy Jaime vidí, že jeho láska spáchala přesně ten čin, kterému on v mládí zabránil a kvůli němuž před světem pozbyl cti. Bran zjistí, kdo byla Jonova matka, a Jon je prohlášen Králem Severu. Sam dorazí do Citadely, Arya naservíruje Walderu Freyovi „humble pie“ a Daenerys pluje do Západozemí. S trochou fantazie se to dá pokládat za závěr, pokud se vám nelíbí ten opravdový a nevadí vám otevřené konce. Nejlepší epizoda režírovaná Miguelem Sapochnikem. Žebříček epizod na TVZone. ()

255085349 

všechny recenze uživatele

(Spoiler) Jednoznačně nejlepší díl celé série a jeden z nejlepších dílů seriálu, co jsem kdy viděla. A to říkám, i když mi nechali umřít Margaery, mojí nejoblíbenější postavu, která si to fakt nezasloužila. Ještě, že zůstává vynikající Lyanna Mormont a hláškující babi Tyrellovic:-) Neskutečný soundtrack a naprosto vše se po otravné a nudné páté sérii dalo do pohybu. Martina pošlete do starého železa, Benioff a Weiss rule forever! ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších dielov seriálu. Vďaka veciam, ktoré zobrazil, vďaka veciam, ktoré po ňom majú prísť, no hlavne vďaka Sapochnikovej bezkonkurenčnej réžii. Pre seriály, ako je GoT, žijem, a pre epizódy, ako je táto, je GoT vrcholom televíznej tvorby. Ani nedokážem povedať, čo sa mi páčilo viac. Či úvodná sekvencia v King's Landing, ktorá bola perfektne zrežírovaná a vypointovaná, alebo prekvapenie s Aryou, u ktorého som si u telky doslova zatlieskala, alebo mrazivá korunovácia Cersei, ktorej som vlastne celú epizódu fandila, alebo dojemné prebudenie Severu, ktorý našiel svojho kráľa. Záver s flotilou kráľovnej ohňa a krvi už bol "len" extrémne chutnou čerešničkou na extrémne chutnej torte. Myslela som, že po predchádzajúcej epizóde už nič lepšie nepríde, ale GoT ukázal, že všetci, ktorí ho po 5. sérii zatracovali, sa nemohli viac mýliť. Ide sa do finále a ide sa doň turbo tempom. Rok čakania sa ešte nikdy nezdal tak dlhým. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Sept Baleora bol zastúpený reálnym natáčaním v meste Girona v Katalánsku a jej slávnej katedrály. (Arsenal83)
  • Epizóda bola dovtedy najdlhšia v histórii seriálu (68 minút). (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno