Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (225)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak ohodnotit něco s tak obrovským hajpem a přitom takovým zklamáním. No začnu negativy, ať si pak vylepšíme konec. Tím největším nepřítelem celé série je její uspěchanost, zahazování pečlivě budovaných charakterů, základní fyzikální nelogičnosti, obrovské mezery v příběhu, nesmyslné jednání postav a na druhé straně dobré jednání postav, ale opět kvůli uspěchanosti vyzní nesmyslně, zapomínání na postavy a jejich následné připomenutí jakoby nic. Je toho hodně, co mě mrzí. Hlavně to, že si GoT mohlo s naprostým klidem udržet svojí vysokou kvalitu, jen kdyby páni DaD nespěchali ke StarWars a patlali se s rozvíjením příběhu, škoda. Klady: Pochvalu si zaslouží hlavně parádní vizuál, na kterém ty peníze jsou vidět. O využití hereckých talentů jako Dinklage, Headey, Coster-Waldau a mnoha dalších ani nemluvím, série nám nabídla hned několik jejich koncertů. V neposlední řadě perfektní hudba! Je toho víc. A k závěru hodnocení? Porovnávat tuto sérii nezávisle na těch předchozích (kdy už i ty předchozí občas škobrtaly, ale stále to bylo únosné), napálím plný počet, protože stále jde o skvělé a hlavně koukatelné dílo. Jenže sérii musím chtě nechtě srovnat s předchozím materiálem a tam mi to vychází minimálně o hvězdu hůř. Je to na pomezí 3-4 hvězd, myslím, že až si udělám znovu radost a opětovně seriál sjedu (pravděpodobně před vydáním některého z připravovaných seriálů ze Západozemí), tak hodnocení půjde na 4, v plný počet ale momentálně opravdu nevěřím. Jsem moc rád za zpracování posledního dílu, otevřený konec a kvalitní příběhové finále (díky Martine), ať jsme se tam dostali jakoukoliv zkratkou, stalo se. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuálně nejplnější, nejvypiplanější a nejfilmovější série, jejíž drtivá forma bohužel zabijí výrazně méně hutnější a robustnější obsah. Zásadní selhání je pak v absenci většího počtu epizod, jelikož finále ságy by si určitě zasloužlo lépe rozebrané motivace x postav a lepší finální zůčtování. I tak si ale myslím, s odstupem času a se splasknutím hate ohledně přetočení finále, bude na GOT jako celek vzpomínat podobně, jako na Lord of The Rings, protože podobně jak LOTR, tak i GOT definoval v určitých věcech minimálně dekádu. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvelkolepější show, co si může filmožrout naservírovat v televizi, dospěla ke svému nevyhnutelnému konci a zůstane po ní obří díra, kterou snad zaplní nadcházející spin-off(y). A její sledování mi opět přinášelo veškerou radost, ačkoliv tedy i tentokrát vidím mnoho nedostatků a jednu kritickou chybu. Osudy postav, které jsme celé ty roky sledovali, se nachýlily do svého konce (mnohdy bolestného) a mně se už dlouho nestalo, že bych u obrazovky ve tři ráno nehnul ani brvou přes celou hodinu a čtyřikrát dokonce přes 80 minut. Stejně jako u předchozích dvou sezón, jež se konečně oprostily od knih a naplno rozjely velkolepé a nečekané příběhové vizuální veletoče, je i zde silně cítit filmová řeč, tedy ono popkornové/blockbusterové, a v prvé řadě efektní a zjednodušované, řešení příběhových linií a jednotlivých scén, jež se plně podřizuje filmovému médiu a masám akcechtivých fanoušků, kteří se za ty roky postupně nabalili. A to se pánům showrunnerům Danovi a Davidovi bezpochyby povedlo, jelikož sledovanost byla opět rekordní. Nicméně nyní musím prozradit onu zásadní chybu, která mě vytrhávala ze sledování po celých 6 dílů. Bez ohledu na to, co slibotechna Martin o seriálu tvrdí, (nejen) finální řada měla mít minimálně těch klasických 10 dílů. Samozřejmě bych potřeboval klidně další tři čtyři čistě kecací sezóny, které bych si v nadcházejících letech vychutnával, ale to jsme již v říši snů. U 8. sezóny bylo zkrátka až příliš cítit ono uspěchávání, povinný sprint před koncem, mnohé linky, byť třeba došly k uspokojivému zakončení, nebyly dostatečně prokreslené a rozvětvené a (též) na úkor Cersei dostali největší prostor Jon, Arya, Tyrion a Dany. Což o to, jsou to populární postavy a každý díl navíc by stál pořádnou raketu, ale nebyly tu sliby o 90ti minutové stopáži pro většinu dílů? I přesto mě na GoT zkrátka nejvíc mrzí, že to celé končí, pro mnoho lidí navíc s velkou pachutí na jazyku. Za mě říkám, že téměř dvouleté čekání se vyplatilo, takhle trikově vypulírovaný a drahý seriál tu zas nějakou dobu nebude. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Učebnicový příklad režisérské a scenáristické vyhořelosti a unavenosti. Tvůrci serou na logiku a už je to ani nebaví a je to znát. Však to má jen šest dílů, pojďme, ať to máme rychle za sebou, něco tam dejte, ti idioti fanoušci to stejně žerou a stačí jim kdejaký hovno s puncem GoT a jak že byly ty vývoje postav? Už nevíme tak tam něco naplácáme. Zde se popírá vše, co je doposud budované snad kromě vývoje Daenerys, která v pátém díle nadobro získala arci zlou karmu a naštvala nejednu dementní matku, která si pojmenovala svou dceru po ní... největší kokot? Šedý červ, nejzbytečnější postava? Bronn, největší zoufalec? Jon Jetomakralovna Sníh, bez práce jsou koláče? Bran..no a bitva o Zimohrad? Nejhorší bitva v dějinách bitev... jasný, tohle čekání se ,, vyplatilo,, ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Něco mi říká, že existovalo 14,000,604 alternativních konců Hry o trůny (a každý fanoušek si vysnil ten svůj), jenže tvůrci si vybrali tenhle a ať už se vám to líbí, nebo ne, tohle je ten závěr, který jsme dostali. Stejně jako v případě předchozí řady došlo na občasnou zkratkovitost, tentokrát to však nebylo zdaleka tak do očí bijící. Především jsme totiž dostali famózní noční bitvu s nemrtvými, u které se napětí dalo krájet, opět bravurní dialogy, srdceryvné momenty a skličující zvraty. Dal bych si to delší? Jasně. Zhroutím se z toho a budu to kvůli tomu slepě nenávidět nebo podepisovat stupidní petice? Fakt ne. :) Vývoj postav se jednoduše završil, kolo bylo zničeno a každý dostal, co si zasloužil. Spravedlivé finále bude nejspíš ještě nějakou dobu lidi rozdělovat, ale tak už to s těmi nejočekávanějšími věcmi na světě bývá. Těším se na spin-offy. 8. řada Hry o trůny - 9/10 ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Chorvatská cestovní kancelář Unforgettable Croatia vyhlásila soutěž o týdenní zájezd po seriálových lokacích. Stačilo si do 5. května 2019 tipnout, jak Hra o trůny skončí. (Duoscop)
  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)
  • Epizoda stála cca 15 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)

Reklama

Reklama