Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys přichází taktickými chybami o strategické výhody ve hře o Železný trůn. Cersei se s podporou Eurona snaží oslabit její bojeschopnost a psychiku. Jon neudrží své tajemství. Tyrion odvážně, ale neúspěšně usiluje o mír bez očekávaného krveprolití při dobývání King’s Landing. (DavidWark)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozí epizodě, která byla pro mě velkým zklamáním, přichází za mě zatím nejlepší díl závěrečné série. Díl funguje opravdu na jedničku. Scénář není nějak debilní, nelogický, ne, je to skvělé. Tyrion tady dostal po delší době větší prostor, a bylo vidět jak je tahle postava skvělá, kdysi moje nejoblíbenější postava :) . Jsou tu skvělé momenty, které vás budou během sledování bavit. Ať už je to oslava po výhře nad mrtvými, tak budete mít úsměv na tváři. Po bitvě přichází pochopitelně odpočinkový díl. Co se týče závěrečné 15 minutovce, ukázaly nám jak nejspíš by mohla vypadat bitva proti Cersei. Prosím ať Sapochnik tu bitvu natočí výborně! Celkem nechápu tohle menší hodnocení. Zaslouží si to vyšší. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po potemnělé trojce (nikoliv švédské) přichází projasněnější čtyřka (nikoliv fantastická), která děj posune zase o kousek dále ke kýženému trůnu, ehm cíli. Sem tam mi to připadá, jako by tvůrci v poslední sérii chtěli opět dialogově propojit všechny dvojice, které se během seriálu potkaly a měly to štěstí, že se jich týká i děj tohoto dílu. Stačí jim přitom prohodit pár vesměs nevýznamných slov, jako by tím chtěli uzavřít svůj vztah v GOT... jako jakási rekapitulace. Děj samotný je méně akční, než předchozí díl, ale pár zvratů přišlo. (Snad) velké finále se blíží... ()

Reklama

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po třech dílech kostrbatého zbrojení na zklamavší bitvu s WW jsme u toho, co GoT jde nejlíp - hře o Trůn. Čtvrtý díl funguje jako most mezi událostmi předešlými a nadcházejícími a činí tak skvěle - řekněme do 50. minuty, kde kvalitní GoT drama nahradí poněkud zkratkovitá eskalace událostí, která však byla nezbytná pro vývoj následujícího děje. Takže ty dvě scény (Bronn a drak) tvůrcům odpouštím, protože svou funkci navnazení na další epizodu plní výborně. A ještě: G. Christie je vynikající herečka, plot armor zřejmě mizí a jen škoda že WW i Bran se teď zdají trochu zbyteční. Zdá se ale, že Hra o trůny je konečně zpátky. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedává mi to smysl... Ta ship war, to se jako neměli jak bránit??? A proč tam pak jenom jeli, jako nějaká výletní plavba? A to jsem měl pocit, že Daenerys ví o harpunách... A druhá věc, vždyť Cersei ovládá jen Kings Landing, ne?? Tím pádem už to má prohrané, vzhledem k tomu, že Daenerys se Starky má zbytek všeho... ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Neduh posledních řad aneb zkratkovitost za cenu posunu děje. Zatímco v prvních řadách jsme vždycky čekali osm dílů na jednu velkou událost, v posledních sériích se to čekání smrsklo na dvě / tři epizody, protože velkých událostí je po přesunu Daenerys zkrátka víc. V osmé řadě je tak čtvrtý díl prvním, který na tohle skutečně trpí. Přitom ale pořád nabídne plno dojemných momentů (Arya & Hound, Jaime & Brienne, Jon & Ghost) a plno napínavých dialogů, které slibují nejen krev a slzy, ale i potenciální zrady a těžká rozhodnutí, přesně tak jak to mají (nebo alespoň mívali) fanoušci GoT rádi. Zbývají dva díly do konce, ve kterých už zkratkovitost nebude zapotřebí. Na nic se teď netěším víc než na tyhle dva díly. Who's with me? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama