Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

italka63 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mého, viděla jsem důstojné zakončení epické ságy úžasného díla, které nemělo bombastický závěr, jak spoustu lidí očekávalo, ale přesto po něm zůstala spousta nostalgie a množství odvedené práce celého výrobního štábu. Samozřejmě, ten jeden díl chyběl, v něm mohly být detaily, nemuselo být tolik zkratkovitosti. Jenže je to jak to je a musíme se s tím smířit, s tou láskou, nenávistí, hnutím myslí, žalem i nadějí. A s výbornou hudbou, která nás provázela. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snaha o epičnost dílu a příběhu, když bereme v úvahu všechny předchozí scénáristické faily v dílech této série, je neskutečně absurdní. Pokud někomu vadila nelogičnost předchozích dílů, tak tady si bude vrtat do mozku, vypichovat oči a propíchávat bubínky. Slátanina, jakoby sami tvůrci nevěděli, jak to ukončit. Nuda, nuda, nuda, nuda. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tohle jsem čekal 8 serií? Na finále, kde se pomalu nic nestane. SPOILERY. Ano, jsem rád, že Jon sebral koule a zabil Daenerys...jenže Tyrion měl prozradit jeho původ a byli by nuceni mu tu vraždu odpustit...jako král je nad zákon a zabít odpůrce trůnu je v pořádku. Takhle se vychcaně moci chopil Bran a k čemu to vede? House of Stark vládne celýmu světu. Bran 6 královstvím, Sansa Severu a Arya pod Starkovou vlajkou jede dobývat cizí světy a Jon ovládá Noční hlídku, takže celej Sever i s Divokými. A ta porada nejmocnějších mužů Západozemí je sice vtipná, jenže už působí jako parodie, takhle se nikdy o penězích ze státní kasy rozhodnout nedá. A toho "statečnýho" Červa bych zabil hned, co je statečnýho na tom zabíjet neozbrojené vojáky a masakrovat zajatce? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak závěrečnou epizodu mám za sebou a jejím největším přínosem bylo to, že už celé to trápení uzavřela. Pánové Benioff a Weiss se už podle mého opravdu trápili, a pokud ne, nebylo to poznat. Závěr seriálu se mi zdál být poněkud alibistický a dostal dění do bodu nula (královstvím vládne divný král, jeho pobočníkem je člověk, který jím být nechce, kdo byl na Zdi, je na Zdi- mimochodem, k čemu?, atd.) ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začnu jediným negativem tohoto posledního dílu. A to byla scéna, ja drak pálí železný trůn. Se zbytkem jsem opravdu spokojen, nejen s tím, jak si scénáristé poradili s jednotlovými postavami ale i s příběhem jako takovým. Finále se prostě vyvedlo na jedničku. Tyrion klasicky nezklamal, Sansa si šla za svým, John opět ve vlastních okovech dobra má nakonec klid a celý svět na sever od zdi, a Ta Dívka jde oběvovat nová místa pro svého boha smrti. A nad tím vším bdí tříoká vrána. Jsem naprosto spokojen . Za mě 85% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)
  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama