Reklama

Reklama

V úsilí najít dárce plic pro svou dceru, se manželský pár dostává do nebezpečných vod... Každý den Paul Stanton, úspěšný okresní advokát ze Santa Fe a jeho manželka Diana čekají s novou nadějí, že se najde dárce plic pro jejich dceru Chloe. Dcerka má zřídkavou degenerativní nemoc a je na dlouhém seznamu čekatelů na dvojitou transplantaci plic. Nemoc se zhoršuje a Paul je v zoufalství ochoten riskovat všechno, jen aby zachránil své dítě. Dozví se, že v Mexiku existuje doktor, který by mohl Chloe zachránit. Ale když  za ním přijede, zjistí, že doktorovi dárci jsou vlastně nedobrovolné oběti a jeho činnost je kriminální. Paul se ocitl na životní křižovatce: má zastavit nelegální operace a zachránit tak stovky životů nebo zachránit život své dcery … (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

castor 

všechny recenze uživatele

Islanďan Baltasar Kormákur toho za poslední desetiletí stihl na režisérské stoličce poměrně dost. Jeho kousek Inhale rovněž není žádným neználkem. Kormákur znovu dokázal, že dokáže točit za málo peněz, nalákat hollywoodské hvězdy (i když tady spíš nižší svítivosti) a navrch přinést netriviální látku, která se mezi žánrovými příspěvky nemusí nutně ztratit. Těžce nemocná dcera, zdrcený otec dělající kroky, na které by coby státní zástupce dřív možná ani nepomyslel. Podání je mrazivé, depresivní i šedivé, ve výsledku se na thrilleru těžko hledají zásadní chyby. Představuje nejen prachatou americkou rodinu, ale přibližuje také naturel lidí, žijících v nehostinných ulicích mexických měst ovládaných drogovými kartely a zkorumpovanými policisty. A přináší další a další průšvihy. V závěru jsem dýchal bez potíží, tudíž mě finální Sofiina volba bohužel do kolen nedostala!! A to otec také jsem. Ve výsledku solidní na hranici tří a čtyř hvězd. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kormákur v sobě tvůrčí talent nezapře. Na osmdesáti minutách, kdy se většina filmů ani nestihne rozjet, předkládá strhující story o zámožné rodině, která má všechny předpoklady pro to mít skvělý život, nemít však dceru na umření. Inhale je intenzivní, strhující thriller, při kterém budete fandit, nadávat a ve výsledku dost možná i nechápat. Film který působivě pracuje s emocemi a vykresluje hned několik klíčových aspektů velmi barvitě a trefně (mexické gangy, praktiky high society, morální dilemata rodičů, problematiku lékařství apod.), bez jakékoliv dávky sentimentu, což už samo o sobě je velmi obtížné a vcelku unikátní. Navíc to vše zabalené v efektně zrnitém, nizkorozpočtově vypadajícím syrovém hávu (připomínající Traffic), za podpory dobře zvolených herců, kteří nejsou tak úplně topstars a přesto jsou kvalitní a castigově přesní. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kormákur, vitaj v Hollywoode! Ako je možné, že si zrejme dostal voľnú ruku a štúdio nekecalo do výsledku? Dostaneš hneď kopu hviezd, nie hneď tie najväčšie, ale aby si sa mohol správne uviesť....A je z toho hneď tvoj najlepší a najkonzistnejší film, s najvýraznejším scenárom a atmosférou. Koniec sa sice tak nejak dal čakať, hlavné je, že funguje. Drogy, o ktorých počúvame v správach, budú zrejme iba vrcholom ľadovca medzi problémami mexickej spoločnosti.Tu máme ďalší. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Tento film mi byl doporučen, jako dobrý a že se na něj mám podívat. Já v něm ale moc kvalit nenašla. Otec odjíždí do Mexika, aby našel doktora, který dělá nelegální transplantace orgánů. Polovinu filmu ho jen mexičani mlátí, okrádají nebo mu ho transvestita kouří (fakt chuťovka) a jako divák si pořád říkáte: omg, tak kdy už toho doktora najde? Konec se mi sice líbil, ale i přes poměrně krátkou stopáž je to nekonečný film, který nepotřebuju vidět podruhé. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Skutečně velmi krutý film, který Vám na konci jednoznačně položí otázku, jak by jste se zachovali na místě Paula. Inhale je solidně natočený a v závěru graduje. Jeden z mnoha filmů, který nabízí pohled na jedno z mnoha tabu, které se prostě na světě dějí- ilegální prodej orgánů. Pro mě tedy docela překvapení, které můžu jen doporučit...8/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Napriek tomu, že sa veľká časť filmu odohráva v Mexiku, celá snímka sa natáčala v USA, konkrétne v Las Vegas a Santa Fe. (Laslo)

Reklama

Reklama