Reklama

Reklama

V úsilí najít dárce plic pro svou dceru, se manželský pár dostává do nebezpečných vod... Každý den Paul Stanton, úspěšný okresní advokát ze Santa Fe a jeho manželka Diana čekají s novou nadějí, že se najde dárce plic pro jejich dceru Chloe. Dcerka má zřídkavou degenerativní nemoc a je na dlouhém seznamu čekatelů na dvojitou transplantaci plic. Nemoc se zhoršuje a Paul je v zoufalství ochoten riskovat všechno, jen aby zachránil své dítě. Dozví se, že v Mexiku existuje doktor, který by mohl Chloe zachránit. Ale když  za ním přijede, zjistí, že doktorovi dárci jsou vlastně nedobrovolné oběti a jeho činnost je kriminální. Paul se ocitl na životní křižovatce: má zastavit nelegální operace a zachránit tak stovky životů nebo zachránit život své dcery … (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Luk80 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní nádech, tak jak je někdy život samotný. Pro jeho záchranu bychom udělali spoustu, maximum, všechno.... Při zjištění v tomto případě jak se věci mají ohledně nelegálních operací, byl záběr na čekajícího doktora až bezcitný, neboť jakékoliv rozhodnutí z otcovy strany by vzalo život stejně jednomu z dvou dětí. Smutný začátek, smutný konec. ()

Gerret 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře zpracované Drama, se zajímavým a reálným podkladem. Herci zvládli role zahrát velice přesvědčivě. Při sledování se mé hodnocení pohybovalo okolo 80%. Pro ty co čtou komentáře před zhlédnutím filmu: !Zbytek si přečtěte raději až po projekci! Ale přece jen musím 10% přidat za ten pro mě "nečekaný" závěr filmu, protože jsem do poslední chvíle netušil jak to dopadne. Já bych určitě zvolil opačnou možnost, "ale kdo ví". Po cca. roce a půl jsem viděl film znovu a furt se mi moc líbil, i když jsem vlastně už věděl jak to dopadne. Hodnocení 90%. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Diane Kruger. Depresivní, smutné, drsné, bolestivé a do nebe volající. Morální dilema pro právníka vystiženo nejlepším možným způsobem. A žádná taková morální dilemata bych nikdy v životě osobně řešit nechtěl, jelikož jejich vyústění je pouze a jen špatné jakýmkoli způsobem. Islandský režijní mág opět vykouzlil precizní filmové dílko, které rozhodně stojí za zhlédnutí. Poukázal na smutná fakta, jež pravděpodobně nemají potenciál ke změně k lepšímu. Je mi z toho nesmírně smutno. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Drsný příběh s krutou pointou. Tak krutou pointu jsem vlastně neviděl hodně dlouho. Baltasar Kormákur Hollywoodu ukázal jak se točí opravdu drsné a kruté filmy. Ty podle mě Američani prostě natočit nedokážou. Vždycky si musej objednat nějakýho cizince, aby to za jejich prachy natočil. Baltasar byl ale výborná volba. Doma na Islandu totiž točí velice dobré filmy a byla otázka času, kdy si za cizí prachy stočí nějakou větší práci se známějšími herci. Inhale tak díky tomu všemu ve mně zanechal naprosto brutální zážitek z reality, která se na tomto světě pravidelně děje. Možná s tím nic neuděláme, ale alespoň je dobré o ní vědět a vnímat ji. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Paul (Dermot Mulroney), díky své práci státního zástupce, je vždycky tím, kdo stojí na straně zákona - i když srdce říká jinak. I tehdy, pokud má obžalovat otce, který zastřelil pedofila, obtěžujícího jeho syna. Nyní se ale Paul ocitá na rozcestí, které ovlivní celý zbytek jeho života - jeho dcera nutně potřebuje transplantaci plic, ale jedinou možností je pokusit se sehnat orgán na ilegálním trhu v Mexiku. Zvítězí v Paulovi otec, bojující za život své dcery, nebo čest státního zástupce? ... Hned na začátek musím říct, že po tomto filmu mne do Mexika už nikdo nedostane. Země, kde (alespoň ve filmu) vás odkrouhnou jen pro to, že máte čistý trenky, pár dolarů v kapse a nebo fungující tělesný orgán, brr. Ale zpět k filmu - Inhale je přesně takový, jako film z kategorie Drama / Thriller má být - od prvního okamžiku (opravdu vlastně od první scény) až po poslední, se neustále něco děje a já chvilkama zapomínal dýchat (ještě že má film tak příhodný český název). Dermot Mulroney je v hlavní roli bezkonkurenční, a jeho závěrečné rozhodování jsem mu ale fakt nezáviděl (a pravděpodobně bych se osobně rozhodl jinak). Rozhodně doporučuji všem, co mají rádi napínavé filmy... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Napriek tomu, že sa veľká časť filmu odohráva v Mexiku, celá snímka sa natáčala v USA, konkrétne v Las Vegas a Santa Fe. (Laslo)

Reklama

Reklama