Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je absolutně dokonalá ukázka průměru. Člověk se u toho nenudí, usekne se tam pár hlav, herci jsou snesitelní, upíří královna ukáže své přednosti ze zadní části těla, upírů bude hromada a budou nenávistně ječet, napětí si vezme dovolenou a závěr se pokusí být překvapivej. Nikdo mi tam nevadil a zároveň jsem ale ani nikomu nefandil a bylo mi úplně jedno kdo umře a kdo se konce dožije. Na jedno podívání ale určitě dobrá volba, člověk se u toho odreaguje. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ostatní spokojeni nebyli, ale já ano. Dokonce si troufám tvrdit, že to bylo nápaditější než jednička a neomezilo se to jen na jednu lokaci. Zapadákov na Aljašce vystřidalo Los Angeles, protože právě tady byl zaznamenán pobyt mocné královny upírů Lilith (Mia Kirshner), kterou je třeba zlikvidovat, než bude pozdě. Melissu George z jedničky vystřídala vcelku akceptovatelná Kiele Sanchez, která k sobě přibrala neohroženou partičku odhodlanou vypátrat vládkyni upírů a zatočit s jejím klanem jednou provždy. Cesta za ní je lemována svižnou akcí, kde se do upírů v temných chodbách a zákoutích nemilosrdně střílí, krev stříká na všechny strany, členové party postupně hynou po nepěkném pokousání a někteří z nich se mění v upíry a na řadu přijde i odvážnější sexuální scéna. Film na mě rozhodně nepůsobil nízkorozpočtovým dojmem, pořád se v něm něco dělo a závěr s oživením mrtvého manžela z jedničky se také povedl. Od hororu neočekávám sofistikovanou zábavu, ale pořádný brak. Tohle pokračování s podtitulem "Doba temna", to splnilo dokonale. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bez chuti, bez zápachu, beze všeho. Bohužel ve všech ohledech slabší pokračování, které má svou laciností a režijní / hereckou sterilitou blíže k televiznímu Bladeovi, nežli k téměř geniálnímu prvnímu dílu. Neznalým jedničky to samozřejmě jako takové fiasko připadat nebude. Pro ty, kteří mají pod kůží výjimečné momenty z prvního dílu (a že jich nebylo málo), bude každá další scéna bez nápadu (což platí pro celý film) ostrým bodnutím do zad. Ani ti nejvěrnější by to neměli s Dobou temna zkoušet – z kterékoli úhlu nelze vyjít z tohohle boje jako vítěz. P.S. Náhrada za Melissu George je k smíchu. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Stella (Kiele Sanchez), jediná přeživší upírského řádění v malém Aljašském městečku Barlow se stále (podoba s hrdinčiným jménem vskutku náhodná) nemůže zbavit zlých snů, a tak se radši soustředí na přednášky (ehm) o tom, co se skutečně v Barlow stalo, ač jí nikdo, kromě samotných upírů nevěří. Jednoho dne ale dostane nabídku od skupinky (amatérských) lovců upírů, aby s nimi šla zničit upírskou královnu Lilith (Mia Kirshner). Možná toto bude znamenat konec zlých snů ? .. Původní film, ač přišel nečekán nezván, byl vskutku příjemným překvapením (a teďka lituji, že jsem jej zdrbal za obsazení Joshe Harnetta do hlavní role - radši sto filmů s Harnettem než toto). Kromě zajímavého začátku film nepřináší film lautr vůbec nic, proč by se na něj člověk měl podívat znovu (snad jen ona několikrát zde zmiňovaná erotická scéna). U čeho jsem se mohl docela potrhat smíchy, jak se z hlavní hrdinky během jedné akce stala totální akční hvězda, zatímco ze zbytku party, která dle svých slov vyčistila několikeré upírské hnízdo jen partička ubrečenců - zvlášť hysterická Amber byla toho zářným příkladem... Ach jo... ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, co tohle mělo společného s bezkonkurenčím prvním dílem.. Zjev upírů ubohý, zklamalo mě ,že už umí s lidmi komunikovat, atmosféra Los Angeles se nedá porovnávat s ledovou Aljaškou a herecké výkony...škoda mluvit. Nevím, proč tento hnus nese název 30 dní dlouhá noc: Doba temna, když v LA žádná noc netrvá měsíc. A když dají do tak dlouhé stopáže (bylo to tak hrozné, že už jsem se nemohla dočkat, až to skončí) nějakou tu erotickou scénu, myslím, že tím nezvýší hodnocení diváků (alespoň doufám). Kdyby to byl pořádný horor, tak proti takové scéně nic nemám, ale podle mě se to vážně nehodilo. A pokud si tím někdo kompenzuje tu hrůzu okolo, tak to potěš. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Veškerý déšť ve filmu je skutečný. (Terva)
  • Během natáčení jedničky Melissa George prohlásila, že by si ráda zahrála i v případném pokračování. Podle producentů k tomu však díky problémům s posunujícím se termínem začátku natáčení nedošlo, neboť měla herečka i jiné pracovní závazky. Role byla proto přeobsazena. (darek kartac)
  • Krev, která byla ve filmu pita, byla směsí grapefruitu a brusinkové šťávy. (Terva)

Reklama

Reklama